Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4679

Lagt til: 08 apr 08, 09:36
LSK skyter tydeligvis fra hofta her ja. Politiet har altså pågrepet (og bøtelagt) fem-seks personer, og så stenger LSK ute to undergrupperinger av KFL i sin helhet, til sammen flere titalls personer.

På meg virker det som media, politi og klubbene tror at vi er i ferd med å få et stort hooligan-problem i Tippeligaen og at de handler ut fra det. At de altså ikke setter noe skille mellom ultras (i den betydningen supporterne legger i det), casuals (som vel utgjør et ganske lite antall) og hooligans (altså mer "tradisjonell" fotballpøbel).

Dette gjør politiet, klubbene og media selvsagt feil i. At man har en forkjærlighet for sydlandsk tirbunekultur eller Burberry-luer gjør en ikke til en casual.

Dog har de som danner ultrasgrupperinger eller bare henger rundt disse et delansvar for at situasjonen har blitt slik. Mange av dem uttrykker ganske fiendtlige holdninger mot andre supportere, som ikke har den rette "mentaliteten" for å bruke en ultrasklisjé. De er juletrær, hobbyfans og følger saueflokken, eller er gjort til slaver av den moderne fotballen.

Videre har jeg sett på flere debattfora at  en del  heller ikke tar avstand fra grupper som faktisk har  gått over grensen til casuals-grupperinger. Holdningen om at så lenge de ikke skader andre enn "mot-casuals" så er det greit at de lager bråk.

Da Dinamo Zagreb spilte mot Brann i høst, fikk Bad Blue Boys også skryt av enkelte - når det gjaldt å lage tribunestemning var det med rette. Men enkelte skrøt faktisk også av at "de hadde lært masse om hvordan man skal sette seg i respekt". Da er man i ferd med å gå over en linje som nødvendigvis må medføre trøbbel.

Jeg forsvarer på ingen måte den overilte og lite gjennomtenkte måten LSK har reagert på. Dog er det opplagt at det har vært bråk innad på Kanaris-feltet på Nadderud. Enten det nå skyldes fyll eller stridigheter om tribunekultur, vil jeg si det er på tide å stoppe opp og tenke litt. Helst uten å gå i skyttergravene.

BøgeJon generaliserer noe helt forferdelig i denne tråden, men til tross for dette har han et poeng. Selv om fokuset til dem som lager ultrasgrupperinger i Tippeligaen tydeligvis er å innføre en mer italiensk-inspirert tribunekultur med pyroteknikk og evighetssanger, har det fulgt med en fiendtlig holdning til politi, til andre supportere og til klubbenes ledelse. Og denne holdningen er like ofte dårlig som godt begrunnet.

---------------------------

"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy"

- Benjamin Franklin


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f