Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Sarpingen

Juniorspiller
Ble medlem: 11 okt 06
Innlegg: 88

Lagt til: 26 mar 08, 16:55

Og Sparta-sympatisørene fortsetter å spre løgner.

 

Sparta skal ha ros for at de har bidratt med en anseelig sum av penger. I tillegg har helt sikkert en rekke Sparta-mennesker bidratt på forskjellige måter, først og fremst Kai Andersen selvfølgelig (for øvrig en ihuga tilhenger av fotballsamarbeidet).

 

Ellers blir jeg rett og slett forbannet når jeg ser hvordan Sparta prøver å ta æren for at Sarpsborg-fotballen er der den er i dag. Suksessen er et resultat av et SAMARBEIDSPROSJEKT.

 

Dette prosjektet startet i 2000, da med Sarpsborg Fotball (SFK) som flaggskip. På den tiden var det jo SFK som var den dominerende klubben i Sarpsborg. Sparta deltok her, men avga ikke en eneste spiller til satsningslaget. Dette året rykket Sarpsborg Fotball ned i tredje divisjon, mens Sparta spilte kvalikk til andre divisjon. Sparta trakk seg så fra samarbeidet, mer eller mindre i protest mot at SFK fikk for stor makt. De andre klubbene delte Spartas kritikk, men Brevik-klubben var helt klart toneangivende (ikke minst IL Sparta-leder Robert Nilsen). Enden på visa ble i hvert fall at også SFK og Greåker trakk seg fra samarbeidet, mens de resterende småklubbene dannet FF Sarpsborg, som senere skiftet navn til Borg Fotball. Den nystiftede klubben overtok Navestads plass i seriesystemet, og ble senere Spartas rekruttlag (det er altså ett av de tre lagene Sparta hevder at de har mistet). Hvorfor skal ikke Navestads navn være med i det nye klubbnavnet?

 

Sesongene 2001 og 2002 hadde altså Sarpsborg tre hardtsatsende tredjedivisjonsklubber. Borg rykket opp i 2002, og da meldte Sparta seg på ny inn i samarbeidet. Selv om Borg sesongen 2003 kjempet i bunnen og etterhvert rykket ned, avga heller ikke nå Sparta en eneste spiller til satsningsklubben. I stedet kjørte de for egen maskin, og rykket opp til andre divisjon i 2003. Borg Fotball var nå i store økonomiske og sportslige problemer, og de to klubbene fusjonerte. Skjønt fusjon og fusjon; Sparta betalte ned Borgs gjeld, klubben gikk inn i Sparta-alliansen og tok Sparta-navnet. Borg-laget som rykket ned ble Spartas rekruttlag i tredje divisjon. Her viser altså Sparta en fantastisk dobbeltmoral. Man kritiserer først SFK for å dominere samarbeidet for sterkt, før man selv går inn og blir selve satsningsklubben. Fra Borg fikk også Sparta med seg en rekke nøkkelpersoner, både på spiller- og ledersiden, i tillegg til mange sponsorkroner. Dette var helt klart avgjørende for at Sparta i debutsesongen i andre divisjon i 2004 endte på andre plass, før man rykket opp til Adeccoligaen etter sesongen 2005.

 

Samtalene med SFK, som i 2004 rykket opp til andre divisjon, begynte våren 2006. Sensommeren 2007 presenterte styret i FK Sparta Sarpsborg Elite og SFK en intensjonsavtale, som ledelsen i allianseidrettslaget Sparta, nok en gang med Robert Nilsen i spissen, kritiserte sterkt. Situasjonen roet seg imidlertid, og 17. oktober 2007 vedtok begge klubbenes generalforsamlinger å legge ned sine egne seniorsatsninger, og i stedet danne den nye klubben SFK Sparta, som skulle overta Spartas plass i divisjonssystemet. ØIK kunne imidlertid ikke godkjenne navnet fordi det ikke gikk tydelig nok fram hvilken idrettsgren klubben drev med. I stedet for å legge FK til SFK Sparta (noe som ville gitt det latterlige navnet SFK Sparta FK) valgte styret i stedet å foreslå navnet Sarpsborg Sparta FK. Dette fikk det nødvendige 2/3-flertallet på årsmøtet. Av en eller annen merkelig grunn kunne ikke Robert Nilsen og Sparta godta dette navnet, og de har nå sendt en klage til ØIK, hvor de nekter at Sparta-navnet skal brukes. I kortene ligger det vel også at Sparta trekker seg fra samarbeidet. Forstå det den som kan. Sparta-navnt er med i det nye navnet, men det nekter altså Sparta (de kan kun godta SFK Sparta). Trekker de seg ut vil de være den eneste av byens 16 lag (riktignok i tillegg til Greåker, men Borgars deltakelse utlikner jo det) som står utenfor samarbeidet. Sikkert ikke et godt kort i møte med sponsorene. 

 

Med eller uten Sparta, det ordner seg nok for Sarpsborg-fotballen. Det som er interessant å bemerke er hvordan sympatien fra Sparta i løpet av noen dager har forvitret fullstendig. Fortsetter denne utviklingen tror jeg ikke det er lenge til Sarpsborg FK igjen er byens dominerende lag.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f