Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 18 mar 08, 16:18
Endret: 18 mar 08, 16:37

Bt tipper oss på en 8.plass.

Tynn stall, høye forventninger

Fredrikstad har mistet John Anders Bjørkøy og Rami Shaaban, Raymond Kvisvik klager, og ingen vet hvor lenge Tarik Elyounoussi blir. Likevel har trener Anders Grönhagen tenkt å etablere FFK blant de fem beste i eliteserien. Fallhøyden kan bli stor i Fredrikstad.
På to år har to av de mest markante midtbanespillerne i landet, Simen Brenne og John Anders Bjørkøy, forlatt Fredrikstad. Likevel er ikke midtbanen den største hodepinen. Ardian Gashi og Kasey Wehrman kom fra henholdsvis Brann og Lillestrøm i løpet av fjoråret. Slik ser den sentrale midtbanen mer slagkraftig ut ved starten av 2008 enn på tilsvarende tidspunkt i 2007.
 
Forsvaret er Anders Grönhagens største problem, og spesielt volder den høyre backposisjonen treneren bekymring. Såpass at han som bekler den plassen i øyeblikket, Pål André Czwartek, utmerket godt vet at klubben jakter på en erstatter. På motsatt side har brasilianske Fernando Pereira Wallace imponert i treningskampene. Vidar Martinsen har vært skadeforfulgt, men har trent godt i vinter. Med ham tilbake har FFK fått en forsvarsspiller som nesten er å betrakte som ny.
 
Fjorårets sisteskanse, Rami Shaaban, var i flere kamper en matchvinner for Fredrikstad. I år er det to unggutter, begge 20 år gamle, som konkurrerer om tilliten aller bakerst. Både Lasse Staw og Erik Bråthen blir spådd en lysende fremtid, men ingen av dem har den erfaringen som gjør dem trygge på eliteserienivå. Det kan komme til å koste laget fra plankebyen verdifulle poeng.
 
Abgar Barsom, nykommer fra Örebro, har tatt Raymond Kvisviks plass på venstresiden, mens den tidligere Brann-yndlingen er blitt henvist til høyrekanten, i den grad han i det hele tatt er funnet verdig en plass i startoppstillingen. Slikt har ikke gått upåaktet hen, og veteranen fra Greåker har vært opphavet til en del intern uro. Anders Grönhagen sliter med tilliten også hos andre sentrale spillere, og det er ingen hemmelighet at Bjørkøy var blant dem som kom på kant med svensken.
 
På topp mangler Fredrikstad en pålitelig goalgetter. Andreas Tegström karakteriseres allerede som et bomkjøp, og Ismael Beko Fofana (19) er ennå ung og uferdig.
 
Til gjengjeld er Tarik Elyounoussi (20) blant landets mest ettertraktede fotballspillere. Så ettertraktet at det er høyst usikkert om han kommer til å fullføre sesongen for rødbuksene. I fjor sommer var han i West Hams søkelys, og rapportene antyder at han har fortsatt utviklingen gjennom vinteren. Slik er det slett ikke sikkert at talentet blir med på FFKs middelhavsseilas.
 
 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f