Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Cosmic

Knøttespiller
Ble medlem: 18 okt 04
Innlegg: 52

Lagt til: 07 mar 08, 20:39

Opprinnelig postet av Rune Haugen
Man må ta ut de riktige spillerne til sitt lag også da. Det gjorde Drillo. Ellers er jeg enig med deg i mye du skriver. At det finnes nok av spillere å ta av som kan gjøre det godt. Men slike spillere må oppdages også da. Og de må passes inn i et system også. Mye lå til rette for å gjøre det bra ?? Hvordan da ?? Ingen andre før Drillo greide det ?? Udyktighet kaller jeg det. De hadde spillere nok å ta av de også. Timing du liksom. Hadde det vært Semb som hadde vært landslagssjef den gangen så hadde det gått rett på ræva spør du meg. Hareide også.

De må oppdages ja, men du er altså av den oppfatning at Drillo oppdaget alle disse ? Det faktum at de fleste av disse var kjente norske fotballprofiler gjennom prestasjoner utenfor landslaget er uvesentlig i så måte ?

Ingen før Drillo greide det ? Tja, forsåvidt ikke, men landslaget var på en oppadgående kurve allerede under Stadheim, og det var stort sett de samme spillerne som fortsatte under Drillo. Det mest vesentlige Drillo gjorde, på samme måten som Eggen i RBK, var troen på at det faktisk var mulig. Og det skal han ha kreditt for. Det samme for å velge spillestil ut i fra materialet han faktisk hadde tilgjengelig, og ikke det han ønsket han hadde hatt (som så alt for mange har en tendens til å gjøre).

Poenget mitt er derimot ikke at Drillo på noen måte var en dårlig trener. Tvert om, han gjorde en upåklagelig jobb. Poenget er at man i dag ikke har spillere på det samme nivået, og om du ikke greier å se det, så er det beklagelig. Det er ikke tilfeldig at utenlandske spillere dominerer TL så til de grader. Jeg er rimelig sikker på at enhver norsk trener hadde foretrukket norske spillere fremfor utlendinger dersom de var like gode, men så er dessverre ikke tilfellet. Flere av utenlandsproffene på landslaget sliter med spilletid på klubblagene sine. At vi pr. dato relativt sett ikke har den samme kvaliteten på spillermaterialet som på 90-tallet er rimelig opplagt i mine øyne.

Jeg dro frem forsvaret som eksempel i sted. Hangeland holder brukbart nivå. Hagen på benken i russland. De andre alternativen er sjefsgrisene i LSK, hvorpå en er over 35. Til og med Ronny Johnsen har vært innom landslaget i en alder av 38-39 år.

Naturligvis er ikke spillermaterialet alt. Det ser man rett som det er. Men det bedrer forutsetningene for å lykkes betraktelig, og det er begrenset hva en landslagstrener kan påvirke i så måte. Spillere må oppdages på de forskjellige nivåene, før de kommer dit at de kan bli oppdagen av A-landslagstreneren.

---------------------------

- Cosmic

«Du prate som en gud, men spælle som ei fett» - Odd Iversen til Kaptein Eggen, som scoret selvmål.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f