Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Rune Haugen

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 03
Innlegg: 6643

Lagt til: 07 mar 08, 17:49
Opprinnelig postet av Cosmic

Opprinnelig postet av Holters
Det blir vel en høna og egget-diskusjon?

Det går like greit an å argumentere for at vi fikk den generasjonen med spillere på grunn av Drillos suksess med landslaget: De ble attraktive for utlandet grunnet gode landslagsprestasjoner, og dessuten var prisnivået gunstig. Nå per i dag suger landslaget, prisnivået er høyt, og folk får ikke muligheten til å utvikle seg i store utenlandske klubber. Dessuten var Drillo ekstremt dyktig til å plukke ut spillertyper som passet sin filosofi.

At eksponeringen på landslaget var medvirkende til salg til utlandet er det liten tvil om, men det er heller ingen tvil om at talentene var utenom det vanlige for flere i generasjonen på 90-tallet. Mange på landslaget den gang spillte også i norsk fotball. Hvis du ser på spillermaterialet på det norske landslaget i dag, så er det rett og slett ikke samme kaliber av ferdighet (sett relativt til det man finner på det absolutte toppnivået), og kanskje enda viktigere, man har ikke den samme bredden. Og ikke minst, man har ikke den samme nytten av ekstremferdigheter, fordi de andre landene har kommet etter på både organisering og det fysiske. Øyvind Leonharden var f.eks en ekstremitet den gang. Ytterst få var i nærheten av den løpskapasiteten (og kvaliteten). I dag har de fleste lagene opp til flere spillere med den samme fysiske kapasiteten.

Vi har også utenlandsproffer i dag, men de fleste ender enten opp i bakgårdsklubber eller på benken (eller begge deler).

Jeg sier ikke dermed at hvem som helst kunne fått de resultatene Drillo hadde, men det er ikke nødvendigvis rettferdig å til stadighet sammenlikne med den epoken i landslagshistorien, fordi veldig mye lå til rette for å gjøre det bra. Det handler om timing som vår venn Trond Sollied pleier å si.

Det som jo er positivt i dag, er at vi har en veldig lovende generasjon på vei opp, hvor det er spillere som har et langt mer internasjonalt snitt i de individuelle ferdighetene enn det vi tradisjonelt sett har hatt, så kanskje kommer det en opptur igjen om et år eller 3.

Man må ta ut de riktige spillerne til sitt lag også da. Det gjorde Drillo. Ellers er jeg enig med deg i mye du skriver. At det finnes nok av spillere å ta av som kan gjøre det godt. Men slike spillere må oppdages også da. Og de må passes inn i et system også. Mye lå til rette for å gjøre det bra ?? Hvordan da ?? Ingen andre før Drillo greide det ?? Udyktighet kaller jeg det. De hadde spillere nok å ta av de også. Timing du liksom. Hadde det vært Semb som hadde vært landslagssjef den gangen så hadde det gått rett på ræva spør du meg. Hareide også.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f