Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Snæbbis

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 23 feb 08, 12:53
Endret: 23 feb 08, 13:03

1. Jeg har ingen interesse av å gjøre denne tråden til en nordsjødykkertråd.

2. Var full igår, og ble kansje litt dramatisk.

3.  jeg var kansje dramatisk, men maken til nedvurdering av dykkernes innsats som du kommer med har jeg vel sjelden sett. Dykkerne tjente kansje godt tatt i betraktning, men i forhold til hva de har gjennomgått senere er ikke den lønna representativ. hva er dette vrøvlet med feks. "de som lagde mat", har de fått senskader og depresjon tilsvarende dykkerne, var de aktive i å lete opp oljekilder osv? Jeg er en tilhenger av å fordele kred dit kred skal, og jeg vil påstå at dykkerne gjorde en betraktelig større innsats for oljeindustrien i norge, enn Kari som stekte kjøttkaker på plattformen.

Hva gjelder MA og hans sak, synes jeg pengekjøret og mediesirkuset blir totalt uviktig sett i lys av dykkernes skjebner.

www.aftenposten.no/meninger/signert/article1380082.ece

"40 prosent av nordsjødykkerne omkom, 90 prosent var i livstruende situasjoner under arbeidet, 85 prosent av de undersøkte har hatt trykkfallssyke ("dykkersyke") i tillegg til bennekrose, lungesykdommen KOLS og kreft. 30 prosent har fått påvist hjerneskade, 96 prosent av dem som er undersøkt, har fått sin livskvalitet betydelig redusert og 23 dykkere har hittil begått selvmord i fortvilelse. Selvmordsraten er ekstremt høy, flere titalls ganger høyere enn for den øvrige befolkningen."

Helserapport fra haukeland (for de som gidder): www.helse-bergen.no/avd/yrkesmed/forskning/2003/ny2003.htm

Jeg skal kansje ikke uttale meg for sterkt om påkjenningen på MA kontra dykker, enhver får tenke sitt.

Og jo, mange gav sitt liv for landet, andre har fått et ødelagt liv for landet, i prosessen som sikret at Norge er blitt verdens kansje rikeste land. Fint for deg om du føler deg kjempeflink fordi du har betalt skatt, det gjør jeg og, men føler meg ikke som noen helt akkurat.

jeg vet ikke om det er noen vits i å diskutere dette, jeg brukte denne saken som et eksempel på at det er ting som er mye viktigere enn om Morgan skulle få et år i fengsel for kontraktforfalskning. Den holdningen du inntok i posten din til dykkerne ble for meg det samme som å si at Oslo-gjengen ikke gjorde en farligere/viktigere jobb en fyren som dyrka blomkål som de kunne kjøpe på markedet. En holdning jeg neppe kan forstå.



---------------------------

The masses are never intelligent, and they are never wise. They are myopic and fickle. Always. When given power, they destroy everything..


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340