Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 18 feb 08, 14:10
Endret: 18 feb 08, 14:22
Opprinnelig postet av stjernengutt

Hei RottasFlukt

 

Er imponert, og stort sett enig i dine betraktninger i denne tråden..Av ren nysgjerrighet, hva matnyttig gjør en kriminolog?

Takk...  

Matnyttig? Godt spørsmål...

Det kan være alt fra alminnelig saksbehandling i det offentlige til mer kriminalitetsrelaterte temaer. Skulle Morgan bli dømt til fengsel nå så er det ikke helt umulig at jeg en dag blir den som låser ham inn og ut av cella (det kalles strengt tatt ikke "celle" lenger, men det er bare et spørsmål om terminologi.) Eller holder kurs for dem som gjør det. Eller utarbeider planer for hvordan slike kurs skal foregå. Kort sagt, hvordan gjøre soningen mest mulig hensiktsmessig og minst mulig destruktiv.

Ellers er det mange som driver med forskning på alle typer kriminalitetsrelaterte temaer. Alt fra hvordan økonomisk kriminalitet foregår, metoder, omfang osv, til tagging og prostitusjon. Hvordan foregår samspillet mellom politi og tystere i kriminelle miljøer? Hvordan dekker mediene kriminalitetssaker, hvilke saker selger mest, hvilke vinklinger?

Eller man kan forsøke å komme opp med et svar på spørsmålet om hvorfor det anmeldes flere hundre ganger så mange lovbrudd årlig nå sammenlignet med bare for noen tiår siden. For sånn er det og ingen vet helt hvorfor. Det hadde vært interessant å kommet opp med et godt svar på det.

---------------------------

Har man sagt a,
har man sagt a.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340