Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Lars 29

Juniorspiller
Ble medlem: 21 jul 06
Innlegg: 176

Lagt til: 04 feb 08, 18:01
[quote=FlightOfTheRat]

Er blaffet av femgang og optimisme over allerede? Det som startet med ansettelsen av Knut Torbjørn Eggen for noen år siden og så langt har gitt cupgull, ny stadion, og at flere av Tippeligaens beste spillere har valgt FFK fremfor å bli i større klubber. Er det over allerede? Det ser jammen sånn ut. Skuffende. Høyst skuffende. Jeg både håpet og trodde at det skulle vare lenger. Jeg var faktisk så sikker at jeg har påstått at jeg visste at det ville komme til å gå bra med FFK en stund framover. Nå er jeg ikke sikker lenger. Det så bare så veldig bra ut en stund, jeg ble helt revet med.

I mine (politisk ukorrekte) øyne er FFK en av de klubbene som trenger en meget sterk og kompetent leder, en som er myndig inntil det autoritære. En som har visjoner utover nabokrangling, og som evner å gjennomføre sine visjoner. Slike folk vokser ikke på trær (i motsetning til oss andre...). Eller bedre sagt; det er få av dem. Knut Torbjørn Eggen var i stand til å fylle en slik rolle, når han bare ble gitt muligheten og midlene. Hans tid i FFK er historie. Morgan Andersen er en annen. Det ble kanskje for mye å ha de to i klubben samtidig, men jeg tror også at dette er de to store ledere vi skal komme til å få se i FFK i løpet av det første halve århundret etter skuddet til Ahlsen. Eggen jr løftet FFK opp av gjørma, Andersen var i ferd med å re-etablere FFK som et topplag i norsk fotball.

Men den gang ei. Personlig har jeg ingen tro på at Morgan Andersen kommer tilbake. Rettsprinsipper meg her og der, mannen er allerede dømt i landets viktigste domstol - pressen - og vil nok aldri bli fullt ut renvasket eller kunne komme tilbake som direktør for FFK uansett hva den mer formelle rettsavgjørelsen måtte bli. Blir han frikjent på alle punkter der så går det høyst to uker før det igjen kommer fram ett eller annet dritt som undergraver all mannens troverdighet på nytt. Sant eller ikke sant vil ikke ha noe å si. Det har ikke det når tilstrekkelig mange ønsker å tro stygt om mannen, da tror de hva de vil uansett. Så langt jeg kan spå er Morgan Andersen ferdig i FFK, selv om jeg inderlig håper jeg tar feil.

Etter Morgan kommer det ingen. Ingen med samme visjoner, med samme evne til å løfte blikket utover Torp og Rolvsøy og Lisleby og Slevik. Utover en forlengst utdødd debatt om hvor nye FFK-stadion skal ligge. Nå er det bare plass til folk som tar parti i disse folkelige, lokale debattene, og så blir man gående i årevis og krangle om ting som utenfra ser ut som de mest idiotiske bagateller.

Fredrikstad er ikke united - samlet. Her er ikke poenget å stå sammen om noe. Poenget er derimot å støtte Høili i kampen mot Brynildsen eller omvendt. Poenget er å få fjernet folk som Morgan for enhver pris, ettersom han er litt for stor (les; dyktig) for klubben og byen. Poenget er å fortsette å krangle om nye FFK Stadion heller burde ha ligget et annet sted, og derfor burde diskuteres flyttet. Fremfor alt er poenget å slå Rolvsøy og Lisleby i cupen, og i treningskamper. I stedet for å stå samlet om å oppnå store mål er det bedre å gruppere seg slik at de ulike gruppene kan gi hverandre skylda for at suksess uteblir. For det blir den, og på begge sider av gjerdet vil man mene at det er de andres feil. På sett og vis er det den eneste måten å gjøre alle til lags.

Dette er Fredrikstad på sitt verste. Uten Morgan Andersen (eller en annen leder av hans kaliber, hvem nå det skulle vært) tilbake i sjefsstolen er det bare å finne fram langstøvlene igjen. Dette bærer strake veien ned i gjørma, stedet for alle amatørlag som ikke klarer å heve seg over lokale, interne krangler. Lag som ikke synes det er nok å vinne. Man må vinne på den rette måten, nemlig. Samtidig som alt er bedre enn å vinne på feil måte (nemlig slik ens lokale fiender ønsker det). Kompromisset her heter 2. divisjon. Det er bare å venne seg til det.

[Lars 29]

Et meget bra og saklig skrevet innlegg, selv om jeg er uenig i noe av det du skriver.  Det jeg spesielt er uenig i, er det om hvor stor leder og visjonær M.Andersen var og er. Tror nok at det finnes mange personer rundt omkring med mer kompetanse og dyktighet enn det M.Andersen besitter. ( som også kan dokumenteres )  Men M.Andersen skal ha for en ting. Han fikk viktige, pengesterke mennesker som Høili tilbake på banen med sin offensive stil overfor media, hvor han mente FFK skulle bli et topp 4 lag. Klart det får investorer på banen. Nå har vel ikke alle mediastunt vært like bra ( jfr godset-kampen ) 

Styret i Fredrikstad tok en sjanse med å ansette M.Andersen, ingen tvil om det. Spesielt med en slik alvorlig anklage hengende over seg. Er en veldig spesiell situasjon at FFK ansetter en som skal ta seg av kontrakter, som selv er under mistanke for dokumentfalsk. Dette har ingen ting å gjøre med at en person er uskyldig inntil det motsatte er bevisst. Det FFK burde ha gjort, de kunne hatt M.A som leder, men hatt andre til å tatt seg av kontrakter. Da ville FFK ha opptrådt mere ryddig. Helt ærlig så kan jeg ikke i min skjønneste fantasi forstå hvordan styreleder i FFK kunne si at M.A saken bare var en sak mellom statsadvokaten og M.A. Selvfølgelig berører det FFK og alle i og rundt klubben på en negativ måte.

Dumt at vi som supportere også tok part, og mener fortsatt det banneret var en stor tabbe..Ikke fordi jeg nødvendigvis har så mye imot M.A, men hva hvis han blir dømt? Er han fortsatt en av oss? Vi bør støtte FFK og klubben, ikke ta stilling i en straffesak. Det er min mening.

Ser noen her inne mener at det er pressen som har stemplet M.A. Tror nok bildet er mer nyansert enn som så. M.A har gjort mye rart i media, det kan vi vel alle være enige om. Han har brukt media til å få frem saker i NISO, for å få Lyn inn i mediebildet, og nå sist FFK . Men M.A har i hovedsak selv skyld i det pressen har skrevet om han, som startet med jukset med reiseregninger i NISO. Er ingen vendetta mo M.A i den norske presse på noen måte, hvis noen måtte tro det

Må si at jeg er veldig bekymret for hva som har skjedd i klubben vår etter cupgullet. Hvor har all positiviteten blitt av.?

Istedet for å bruke cupgullet som en motivasjon til å bli enda bedre, hva har skjedd.

1. Vi fikk samme plassering i 2007 som i 2006 med spillere som Gashi, Wehrmann, Tegstrøm ( spillere som KTE aldri hadde økonomi til å hente mens han var trener ) Er dette bra nok. Etter min mening nei. Helt utrolig at folk her inne har vært fornøyd med det. Ja vi var ikke involver i bunnstriden i år, men det skulle jaggu bare mangle med tidenes største midler tilgjengelige for spillerkjøp

2. Bråk rundt eierskapet om Fredrikstad stadion ( FFK er usikre på hva de faktisk skrev under på )

3. Høili og Bryna kjemper om makt i klubben, istedenfor å kjempe mot det samme målet. det å få FFK mot toppen av norsk fotball.

4. Landslagsspillere vil bort fra FFK ( Hvorfor skal ikke FFK nå være attraktive nok?, ny stadion, bra lønninger etc  

5. Uenighet om hva som er supporterkultur ( uenighet i PH som har først til en splittelse hvor supportergrupperingene ikke samarbeider og drar sammen  

Har har sagt det før og gjentar nå igjen det jeg har sagt hele tiden. Jeg mener at ikke KTE fikk den enerkjennelsen han fortjente når han forlot FFK. Det mener jeg fortsatt. Selv om enkelte her inne ikke mener han fortjener noe som helst. Han fikk oss opp to divisjoner på to år, og holdt oss i tippeligaen i 3 år, med betydelig dårligere ressurser enn det dagens trener har til rådighet.

Det dummeste jeg leser er de som skriver at han hentet inn bare middelmådige spillere. Det dere glemmer er at forutsetningene var helt anderledes enn idag, og historien har vist at han hentet mange bra spillere for en billig penge, samt han fikk opp Tarik. Han var en god og riktig trener for oss, som jeg gjerne skulle hatt i klubben videre. Tror ikke det da hadde vært like mye rot i klubben ( regner vel nå med at noen vil påpeke om hva som har skjedd i RBK, men problemene der startet lenge før KTE kom dit, ei heller kan han alene forandre RBK,s lønnspolitikk ) Tiden vil vise om Grønhagen er mannen som kn føre oss videre, men med flere spillere på vei vekk, så er jeg redd han ikke er den samlende faktoren som spillerne blør for.  

---------------------------

Støtter FFK i medgang og i motgang!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340