Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 02 jan 08, 15:45
Endret: 02 jan 08, 15:57
Opprinnelig postet av Lemmy
Selvfølgelig kan 4-1-2-2-1 sammenlignes med 4-4-3, men jeg mener det er en viss forskjell.

Forskjellen er i så fall at man med 4-4-3 spiller uten keeper.

Vingenes posisjon i banen er avhengig av om laget angriper eller forsvarer seg. 4-3-3 blir ofte 4-5-1 når et lag forsvarer og/eller blir hardt presset bakover på banen. Når man angriper er det ikke uvanlig at vingene stormer helt ned til dødlinja eller inn i boksen, slik at de kommer til avslutningsforsøk. Det vanlige er uansett å si at man spiller med en midtspiss i 4-3-3, mens de to andre på topp er vinger. Personlig synes jeg det er direkte feil å kalle alle tre på topp for spisser - angripere derimot går fint an.

I 4-3-3 er man for øvrig avhengig av et sterkt oppspillspunkt som makter å holde på ballen, da spissen ofte blir alene til laget kommer etter (pluss godt hodespill, evnen til å flikke/involvere vingene i spillet, og så videre). I 4-4-2 har spissene alltid en partner ved sin side til å hjelpe seg, og i mine øyne presterer alle våre spisser best med en partner ved sin side. Vi har rett og slett ikke den spydspissen som skal til for å spille 4-3-3 etter at Toth forlot klubben. Gardar er det nærmeste vi kommer, men heller ikke han innehar den utpregede spisskompetansen som trengs i mine øyne.

Poenget mitt var uansett at dere har skissert nøyaktig samme formasjon og hvilke tallkombinasjoner man benytter seg av har absolutt ingenting å si i virkelighetens fotball. Hver enkelt spiller får instruksjoner de følger, og det er hvordan laget og enkeltspillere opptrår i henhold til lagets spillestil (påvirket av trenerens fotballfilosofi og spillermateriell til rådighet) som er viktig. Og det er absolutt intet likhetstegn mellom spillestil og formasjon.

---------------------------

Har du lest forumets retningslinjer?


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f