Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

bønna

Landslagsspiller

Ble medlem: 28 sep 03
Innlegg: 1261

Lagt til: 03 des 07, 01:40
Opprinnelig postet av Holters
Opprinnelig postet av Liraren
Det er en helt annen kultur der nede. Du vet veldig godt at det der skjer ikke på en norsk fotballkamp.

Er det ikke denne kulturen dere vil ha hit?

For noen år tilbake så sa vi det samme om skoledrapene i USA. "Det er ville tilstander der borte, slik kommer aldri til å skje i Norge". Nylig hadde vi et skoledrap i Finland - Norge neste?

Det handler om å være proaktiv ("føre var enn etter snar") fremfor å være naive.

Nordmenn dreper som regel ikke hverandre selv om man har en kniv i hånda, men likevel er det forbudt å bære kniv på offentlige områder. Hvorfor? Jo, fordi dersom du har en kniv lett tilgjengelig, så kan det  være lettere for deg å bruke den gitt visse omstendigheter. Altså sannsynligheten øker.

Samme logikk må benyttes på bluss. Bluss ser ufattelig tøft ut, men hvordan skal man sørge for at et bluss som blir fyrt opp midt i en folkemengde kan kontrolleres? I de alle fleste tilfeller går det bra, men hva gjør man den dagen uhellet er ute? Hvordan skal man regulere dette? Hvem skal overvåke at blusset blir benyttet i henhold til sikkerhetsregler? Hvem skal bestemme at nettopp du er skikket til å fyre av et bluss?

Det er spørsmål dere enda ikke har funnet en løsning på. Ikke i nærheten engang.

Havner et bluss i hånda på en eller annen mentalt forstyrret person, så vet du aldri hva som kan skje. Kanskje synes han det er gøy å se den flotte Eli Hagen-sveisen på dama foran seg brenne. Kanskje er en kar overstadig beruset og møter brått på en kar som dama var utro med forrige helg. Det svir nok litt i henda etter å plante blusset i ansiktet på ham da.

Hvordan skal man kartlegger slikt på forhånd? Hvordan skal man sørge for at kun personer som er skikket til å fyre av bluss gjør nettopp dette?


Du Holters, du Holters.

Hvordan kan man kontrollere at en person er skikket til å kjøre bil? Jo, man lar personen ta en oppkjøring. Men selv om denne personen har klart alle tester så er det ingen garanti for at det kan rable for denne personen. Om man skal være proaktiv på alt som kan være farlig så regner jeg med at du ikke dukker opp på nyttårsfest i Gamlebyen med pils og raketter i posen eller setter deg i en bil i fremtiden.

En måte for å gjøre bluss trygt er jo å ha en avtale med klubben på hvem som kan slippe inn med bluss. Hvordan man skal teste en person for hvem som er skikket til å bære dette kan man gjøre på samme måte som man f.eks. tar jaktprøven. Men som sagt, det er jo ingen garantier mot at en person kan gå bananas med et bluss på lik linje med at folk bryter fartsgrensen eller tar seg en pils i det offentlige rom.

---------------------------

Burn in hell, por favore..


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340