Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Lars 29

Juniorspiller
Ble medlem: 21 jul 06
Innlegg: 176

Lagt til: 20 okt 07, 19:50

November 2006. FFK vinner cupfinalen mot Sandefjord. Plankehaugen lager en fantastisk ramme og " trøkk " under kampen og " eier " Ullevål, spillerne og KTE blir hyllet, med påfølgende fakkeltog  og fest i byen. Noen uker tidligere mobiliserer Plankehaugen borte mot Lyn, over 5000 mennesker reiser inn til Oslo og ser FFK slå Lyn. FFK gjennomfører sin beste sesong siden 1966, blir nummer 8 og blir norgesmester i fotball. I byen var entusiasmen stor for 2007 sesongen. Og uansett hva noen måtte mene her inne, PH var på den tiden sangmessig en av Norges beste supporterklubber. Vi har dessuten fått inn mere penger i klubben en noengang før, spillere som Wehrman, Gashi, og Tegstrøm, kunne KTE bare drømme om å kjøpe for et år siden. 

Har klubben blitt noe bedre resultatmessig? Har Grönis med det mannskapet han har til rådighet noe å vise til? Etter min mening nei, med tre kamper igjen så har han ikke det

Hva har skjedd siden november? Etter min mening bråk og atter bråk. Først ble det gamle styret " kuppet " og fjernet, KTE slutter da han har problemer med å  samarbeide med MA og styret om veien videre, KTE anser heller ikke MA kompetent nok, BRH ønsker en annen " supporterkultur enn PH ", 4 personer blir utestengt av PH, og på FFK,s hjemmekamper, trusler mot styret i PH, Ulf Berg trekker seg, MA blir tiltalt for dokumentforfalskning, FFK permitterer ikke MA, PH støtter MA med et stort banner som resten av supporter Norge ikke forstår, En av FFK,s viktigste sponsorer gjennom alle tider truer med å trekke seg ut pga MA saken, MA sykemelder seg, FFK får inn en stedfortreder for MA. 

Først vil jeg starte med å si at  FFK har håndtert MA saken på en utrolig lite profesjonell måte, en straffesak for dokumentforfalskning er ikke en sak kun mellom MA og politiet/rettsvesenet, i en hvilken som helst annen bedrift så ville en person som sitter med et slikt ansvar som MA har hatt blitt permittert, eller satt til andre oppgaver til det foreligger en dom i saken. Styret burde også ha klargjort dette i forhold til at de visste at en slik tiltale mest sannsynlig ville komme. Selvfølgelig så er MA uskyldig til det motsatte er bevisst, men i en så alvorlig sak så kan ikke en slik person sitte med ansvaret for spillernes kontrakter. At det må gå så langt at " Bryna " som  kanskje er FFK,s viktigste sponsor  gjennom alle tider må "rasle med sablene " før noe skjer, er for meg veldig merkelig, At MA da sykemelder seg rett etter dette er veldig forståelig. Uansett hvordan man vrir og vender på det så blir den skadelidende til slutt Fredrikstad fotballklubb      

PH og Tifo gruppa synes jeg har håndert denne saken på en veldig dårlig måte, og gå ut med en så genuin støtte til MA, gjennom et kjempebanner,  som ble gjort på vegne av alle medlemmene synes jeg ble veldig dumt og feil, hva så om han blir dømt. Er MA fortsatt en av oss? Selvfølgelig skal vi støtte vårt lag og Fredrikstad by, men å støtte en enkeltperson på denne måten som kan bli dømt, skal og bør vi være forsiktige med.

 Denne sesongen så har det også blitt mye bråk internt i PH, MA saken er en ting, men det  viktigste " uromomentet " har stiftelsen av  BRH  ført med seg. BRH eller nå RHE er hovedsaklig en gjeng med unge gutter som ønsker å bryte med det " gamle gode " og trauste som PH har stått for til nå, som har inkludert alle. BRH ønsker en annen tribunekultur, hvor Hammarby og BBB i Dinamo Zagreb ofte blir ofte brukt om eksempler på bra tribunekulturer. De er imot NFF, de mener det er feil å ikle seg klubbeffekter, de forstår ikke nulltoleransen av blussing, og vil ha blussing på tribunen  og de vil ha vekk det som de selv sier er: tanter, kaffedrikkere, indianere, juletrær og annet vekk fra PH feltet. Det vil si supportere som står for en annen supporterkultur enn dem selv. Men at det gikk så langt at Ulf Berg måtte trekke seg, synes jeg er veldig synd. Ulf har vært og er en ressursperson som nesten alene har bygget opp PH til hva det er idag.

Jeg har personlig ingenting imot at det dannes Ultras grupperinger, eller grupper som vil støtte laget, og det er viktig at folk skiller mellom Ultras og Casulas. Jeg vil anse meg selv som en FFK Ultras på 30 år, som har spilt fotball aktivt , og har fulgt laget  siden 1987. Jeg har vært medlem av PH siden 2003, og er en av de som synger mest, selv om jeg ikke hopper mest, men jeg lever og ånder for klubben, som så mange andre i byen. Når det gjelder Ultrasgrupperinger, så har jeg stor kjennskap til Ultrasbussen til VIF, som er en vennegjeng som kjører rundt med en buss på borte og hjemmekamper som det står Ultras skrevet med store bokstaver på, de står for hvem de er, og bråker kun hvis folk bråker med de, det de lever og ånder for er VIF, har selv vært med disse på tur, og de respekterer meg som FFK fan.

Det BRH har gjort feil, er at de ikke fra dag en har turt å stå for det de er, når de ikke tør å stå frem med bilde i FB engang, av frykt for represalier fra politiet, sikkerhetsvakter på kamper, eller frykt for at de der hjemme skal se hvem de er, da blir det bare for dumt. Man blir respektert utifra hvordan man opptrer. Det å maskere seg fører kun til skepsis, og negative signaler fra FFK,  PH, sikkerhetsvakter, politiet og andre. Når det gjelder blussing, så har jeg aldri forstått viktigheten av dette. Hvorfor blusse på en rasteplass? Hva er kult med det? Å påstå at det er riktig supporterkultur synes jeg bare blir dumt. Det viktigste må da vel være at spillerne hører oss nede på banen gjennom sang, synes derfor også tromme blir skikkelig harry. Vil vel si at engelske fans  kan supporterkultur, og man ser aldri disse med bluss eller tromme. BRH visste at NFF, FFK og PH hadde nulltoleranse for blussing, allikevel så bryter man reglene, da blir det bare for dumt å melde seg ut når medlemmer blir ekskludert og lage et " helvete " når BRH medlemmer bryter disse reglene. Ta heller dette gjennom demokratiske kanaler, er dere uenige, så påvirk heller klubben, NFF eller andre med gode argumenter for å få dette lovlig. Vær heller en ressurs for klubben. Slutt også å bruk Hammarby og BBB, Klokans lag , som eksempler på god supporterkultur. På Discovery på onsdager så tar de for seg hooliganisme, så et program om BBB. Må si noen av synspunktene BBB står for skremmer meg, hvor voldtekt av motstandersupportere for å fornedre disse, samt drap er greit. Hammarby supporterne støtter laget ja, men figurerer mest i mediene for bråk, bråk og atter bråk etc. Slutt også å sett dere og BRH over andre supportere, alle supportere er like mye verdt. Står sammen med Stig, Michael, Henning, Bernt, Alex  på kampene, hadde noen angrepet disse, så er det  gutter jeg ville stilt opp for, men supportere som  kommer i bråk pga egen oppførsel, ville jeg ikke løftet et øyelokk for.

I alle supporterklubber som vokser på den måten PH  har gjort de siste årene så vil det etterhvert bli intern uro, og supportere vil trekke i forskjellige retninger. Kan bruke VIF som et eksempel, de hadde for noen år siden et kjempeproblem i for hold til at Unge Enga ikke ville infinne seg i Klanens reglement, det medførte at Klanen tok affære og flyttet disse vekk. Det mener jeg også er det eneste riktige her å gjøre. BRH kan ikke diktere hva PH skal gjøre. Men PH bør sette seg ned å lage en plan for neste sesong. Få flere forsangere spredt rundt, ikke kun være avhengig av en. Vi bør ha et eget sangfelt, hvor de ivrigste står i mitten. Vil man påvirke styre og stell i PH, så møt opp på generalforsamlingen, og bidra med noe positivt. Nok er nok, nå må det ryddes opp i egne rekker.      

     

---------------------------

Støtter FFK i medgang og i motgang!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340