Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10064

Lagt til: 18 okt 07, 01:35
Endret: 18 okt 07, 01:40
Hvorfor er du så forbaska negativ til slikt, Rune?

Er det ikke en selvfølge at unggutter får noe ut av slikt?

Jeg ser på det som en selvfølge at man får rutine av det. Man må takle publikums vrede for første gang, og det å spille for et fullsatt stadion. Man må takle det psykiske ved å debutere, og tippeligaforeredelser for eksempel. Det er vedlig mye man må takle for første gang! I tillegg vil det - som nevnt over her - være enormt motiverende. Smaken på at man kanskje ikke er så uendelig langt unna A-laget, og at det faktisk er mulig å kjempe seg til en plass. I mine øyne er det enkel psykologi.

Tror du ikke det er en fordel å få noen innhopp nå, så en lang treningsvinter, og dermed kanskje være en bedre spiller til året? Får han noe MER rutine av å IKKE debutere i år, men vente til neste år "om han er god nok da"? Det finnes kamper hvor ting er avgjort tidlig, og da skader det ikke å gi en unggutt sjansen.

Staw fikk sin debut i 2004. Tre år senere er han fortsatt bare 19 år, og spiller på U21-landslaget. Det er også Tarik (debut 2005). Jeg tror det er mye takket være tiliten FFK som klubb har gitt dem for å utvikle seg, og ikke minst kamptid på A-lagsnivå. Jeg tror faktisk ikke Staw hadde blitt tatt ut på U21 nå hvis ikke han hadde hatt en del tippeligakamper under beltet, slik Andreas Lie i Aalesund også har, selv om han spiller "andrefiolin" bak Adin Brown.

Nå i 2007 -  to, tre år senere - høster vi fryktene av dette. Staw er i ferd med å ta over rollen som førstekeeper. Tarik er allerede en veletablert nøkkelspiller. Dersom vi gir Trulsen noen kamper nå og da, så kanskje han også er en veletablert A-lagsspiller om 2-3 år, det vil si når han er 19!

Det samme mener jeg for øvrig om landslaget. Da tenker jeg ikke på i viktige EM-kvalifiseringskamper og slikt, men i vennskapskampene BØR det være rom for 2-3 stortalenter som for eksempel Tarik Elyounoussi. Jeg sier ikke at de MÅ starte hver kamp, eller MÅ være de samme 2-3 stortalentene som blir plukket ut hvert eneste uttak, men likevel... Det vil gi en unggutt LANGT MER å få 2-3 eller 15-20 minutter på slutten av en landslagskamp enn det vil gi en 32-33 åring "over-the-top" og på randen av karrieren de samme minuttene!

---------------------------

Har du lest forumets retningslinjer?


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340