Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

stjernengutt

Landslagsspiller
Ble medlem: 31 aug 05
Innlegg: 826

Lagt til: 14 okt 07, 11:25
Opprinnelig postet av Supreme NTM
Opprinnelig postet av stjernengutt
Opprinnelig postet av Supreme NTM

Siterer Bjørneboe mm

 

Skjønner ikke helt at du kan tolke den som nedlatende holdning til yngre mennesker akkuratt, om du ikke har alle piggene ute, og leter etter anngrep da?


Jeg har vel aldri tolket diktet som nedlatende mot yngre personer... Det er vel heller motsatt, diktet er ment å ironisere en del av den etablerte eldre garde som sitter på sine høye stol og kritiserer yngre personer for å prøve å endre på noe som er galt og som kan gjøres bedre. Diktet ble skrevet under ungdomsopprøret, og som du selv vet var det mange engasjerte ungdommer som følte at vårt samfunn fungerte feil på den tiden. Det var på langt nær alt som ble gjort som var rett, men hvis du ser på det i ettertid kan man vel si at ting har gått mot det bedre. Jeg følte egentlig at holdningene dine passet ganske bra med ironien i diktet, derfor siterte jeg Jens Bjørneboe.

Til og meg en gammel stokk som meg skjønte at du ikke mente det var diktet som var nedlatende. Jeg lurte på hvordan du kunne tolke mitt innlegg som nedlatende til yngre mennesker?

På slutten ber jeg han ta godt vare på ungdomstiden, det er verdens beste tid, og kommer desverre aldri tilbake. Jeg mener selv jeg ikke er nedlatende til yngre mennesker, men det kan godt være jeg ikke ser bjelken i egne øyne. Sikkert er det hvertfall at enkelte også er nedlatende til eldre person som familiefedre, gamle tanter og kaffedrikkende personer. Heldighvis gjelder ingen av kategoriene meg, så føler meg ikke truffet.

---------------------------

1. Prio Stjernen
2. Pri FFK
3. Fârjestad
4. ManU


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340