Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Magnum

Landslagsspiller

Ble medlem: 31 aug 06
Innlegg: 1291

Lagt til: 31 aug 07, 10:27
Fortsatt like bitter i dag som da jeg la meg i går kveld. Sov dårlig. Det går nok bedre etter hvert (etter seier mot Stabæk på mandag, for eksempel), men i dag er det surt.

Noen tanker til må jeg ha ned på "papiret" før jeg begynner å fortrenge kampen.

Til kommentarene om at vi "har noe å lære" om "kynisk spill," at det er nødvendig i Europacupkamper osv.: Jeg vil ikke at Fredrikstad skal spille på noen som helst måte som i det hele tatt kan minne om den måten Hammarby spilte på i går.  Det er stor forskjell på taktikk (bygd på fair play) og kynisme, skuespill og usportsligheter som det vi så i går. Jeg vil mye heller ryke på ræva hundre ganger enn å vinne med rævvafotball og filming. Kampen i går minte meg på hvor mye jeg hater Italia, og bitterheten etter gårsdagens "tap" kan omtrent bare måle seg med da Italia slo ut Norge i VM i `98 og da Italia slo Frankrike i VM-finalen i fjor.

Det er faenmeg ikke nødvendig heller, i hvert fall ikke om en skal dømme etter gårsdagens kamp! FFKs svakhet i går var foran boksen. Litt sikrere der, så kunne guttæne lett ha vunnet til tross for alle Hammarbys triks og faenskap.

Skulle FFK finne på å "spille" på den måten, så legger jeg heller skjerfet mitt på hylla og går over til golf. Og jeg kan ikke fordra golf! Heldigvis trur jeg ikke det er noen stor fare for det. "De andre" får heller ha drittspillet sitt i Europacup for seg sjøl, hvis det på død og liv skal være på den måten. Jeg, i hvert fall, vil ikke være med på det uansett.

Bajen-supporterne: Jeg er helt sikker på - som representanter for dem også har sagt her på forumet - at de fleste av Hammarbys supportere er fortreffelige fotballsupportere som "deg og meg" (og de vil sikkert for den saks skyld helst at laget skal spille fotball også). Men de (ganske sikkert få) av dem som oppførte seg som idioter i går, får dessverre hele gjengen til å framstå som en haug med idiotiske drittsekker. De verste elementene i (eller rundt) Klanen blir jo som barnerumper, og nusselige BRH vokser det jo omtrent glorier ut av panna på. Også på dette punktet er jeg glad for at vi i Norge ikke har samme "fotball(u)kultur" som i andre land.

Onkel politi: kunne gjerne ha opptrått litt mer diskret, IMHO. Jeg vil tru det ikke hadde vært noe som helst problem å ha kontroll over Bajengjengen uten å stille seg opp i en menneskelig mur av "kravallpolis" og nærmest oppfordre til leven.

"Synge i 90 minutter": Det var ille slitsomt å sitte og høre på Bajenfansen i går, og ikke bare fordi det alltid er slitsomt å høre på sjølsikre supportere fra motstanderlaget. Det fikk meg til å tenke på noe jeg også har reagert litt på (men ikke kommentert) her på forumet (og på stadion når Haugen har prøvd å få det til): det om at en på død og liv skal synge og lage leven i 90 minutter. Min personlige mening er at det veldig fort blir bare monoton støy av det, og "kampen" mellom de to lagas supportere blir bare en konkurranse om å lage mest mulig støy. En blir sliten i huet, men bortsett fra det, blir det lett bare bakgrunnsstøy som en stenger ute. Det kommer helt sikkert an på åssen det blir gjennomført, men det er gjerne en monoton melodi som går om og om og om igjen til det kjedsommelige og forbi. Jeg syns det funker vel så bra med noen pustepauser her og der, som også kan bidra til at det faktisk blir litt stigning (og generelt litt mer dynamikk) i sangen og tilropa, og som også gir mer rom for å støtte opp om spillerne litt ekstra når det faktisk er behov for det.

Jeg vet at mange vil være uenige med meg akkurat her, og det er helt greit. Jeg skal heller ikke prøve å blande meg inn i åssen Plankehaugen organiserer sangen og ropa sine. Det er egentlig ikke noen kritikk av Plankehaugen heller, som jeg syns gjør en veldig, veldig god jobb og som regel faktisk har mye av den dynamikken jeg etterlyser. Det er mer litt kritikk av dem som mener at å "synge i nitti minutter" er det eneste saliggjørende. Vær så snill, ikke bli som Bajen på dette området heller!

Alt i alt: Jeg var på ferie i Danmark da kampen i Stockholm gikk, og har ikke sett den - jeg har bare lest referater. Det kan godt hende at det alt i alt over de to kampene var fortjent at det var Hammarby som gikk videre. Ut fra kampen i går var det i hvert fall fantastisk ufortjent, og jeg trøster meg fortsatt med at Fredrikstad var det klart beste laget i går, og at Hammarby var nødt til å slutte å spille fotball for å klare å ta seg videre. Og de og fansen deres vet det sjøl, sjøl om de aldri kommer til å innrømme det!

Nå over til vårt ordinære program...

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340