Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 07 jul 07, 10:27
Endret: 07 jul 07, 10:29
Opprinnelig postet av fredrikstadpatriot
Også kan jeg jo spørre som jeg har gjort i andre tråder da, hvorfor kan dere ikke stå frem med bilde? Hvorfor, dere som har til hennsikt å støtte laget, hvorfor vil ikke dere gjøre dere til kjenne i aviser eller via bilder her på forumet?


Flott at du har skjønt hensikten med ultrasgruppen. Men desverre er det ikke alle som har gjort det enda, inkludert FFKs sikkerhetsansvarlige på Stadion, politiet, med Geir Ellefsen i spissen.  De er av old-school-oppfatningen av ultras, (dvs. at ultras er en gjeng bråkmakere som som skal holdes med oppsikt og trakasseres. Ja faktisk trakasseres, jeg har lest noe av rapporten fra Geir Ellefsen selv)

I utgangspunktet har vi ingenting å skjule. Men som gruppe velger vi å ikke gjøre vaktene på stadion, politiet i andre byer, o.l., en gratistjeneste ved å legge ut bilder av oss usensurert på nettet, slik at de kan arkivere disse og bruke dem mot oss ved at de fotfølger og trakasserer uten at vi har gjort dem eller noen andre en dritt. Dette er måten politiet jobber på når det kommer til dette.

Opprinnelig postet av fredrikstadpatriot
Klarer du ikke å innse det bør du ta deg en prat med en som IKKE er i UE, men i klanen generelt. Etter hva jeg har hørt er det til og med trykka opp t-skjorter med slagord MOT UE fra klanen.


Det er nevnte Gjermund Nordtug-episode.  Talsmann i Klanen brukte store deler av månedslønnen sin på en morsom t-skjorte som han delte ut på en av 2005-sesongens kamper. Motivet var en Lacostekrokodille som ble knust at VIF-logoen. Teksten under var "Onde Enga" og etellerannet om "èn supporterklubb - ett merke" eller noe i den duren. Personlig syntes jeg hele opptrinnet var meningsløst og lite egnet fra en mann som skal fremstå som talsmann. Unge Enga laget seinere et banner med samme krokodille som spiser Klanen-logoen, men dette ble de jo selvfølgelig nektet å ta med inn på Ullevaal. De fikk det inn alikevel, heldigvis.

Opprinnelig postet av danielsander
De har/hadde nok ikke kun folk som var ute etter kvalm, men jeg sitter med et bestemt inntrykk av at de som ville lage kvalm var mange nok.  Det tok meg forøvrig 5 sekunder søking på Google før jeg fant en artikkel som ikke akkurat gjør at Unge Enga fremstår som mors beste barn:


Nettopp, og jeg kan godt fortelle deg hvorfor det tok deg fem sekunder. Når media skriver om fotballbråk (noe de forøvrig elsker), er det viktig at de som er innblandet i det de skriver om har tilknytning til en gruppe. Dette gjør det enklere for media og de som leser artikkelen å kategorisere og stemple dem. Mange av de som har vært med i disse artiklene har svært liten eller i ingen grad tilknytning til UE som gruppe, men heller til Iskoboys.
UFC (Ultras Felt C/Lillestrøm) har tusen ganger blitt stemplet som bråkmakere, selv av vår egen sikkerhetsjef Waters. Han uttalte seg en gang at på hver eneste arena UFC besøkte, skapte de bråk og leven. UFC har ikke laget eller fremprovosert bråk en eneste gang siden de ble startet i 05. Men mange artikkelforfattere elsket å bruke bilder av UFC i artikler som f.eks. omhandlet fotballbråk i Sverige, eller slåsskamper i Norge. Når de i tillegg ble utestengt fra Åråsen en periode pga blussingen (noe ingen av artiklene skrev noe om, de skrev heller "utestengt pga bråket i Molde"), er det ikke rart de fleste ser på ultras som noe ufint.

I de første rundene av cupen ble det brukt pyroteknikk på flere arenaer. Et eller to bluss for å skape stemning, og vips står det på nettavisen dagen etter med bilde fra Norge - Bosniakampen, om at det var infernotilstander på norske arener. Aviser skal selge, og om de vrir på sannheten om oss ultras til fordel for seg selv, er det nesten normalt og de færreste som er ultras i Norge bryr seg lenger.

Opprinnelig postet av danielsander
Men hvorfor har det blitt slik at det bare er luksusklær som er "akseptert" innen Ultrasmiljøet? Er det en form for uniformering for å skille seg fra den "gemene hop" som bruker Dressmann, KapAhl, H&M-klær?


Det er ikke bare luksus-, og merkeklær som er akseptert i ultrasmiljøene, definitivt ikke. Vi er vanlige mennesker, og si at jeg og oss bare bruker merkeklær er å lyve. Men ved å bruke det på kamp, har man en slags måte for å markere avstand til den moderne fotballen der TV2 og NFF slikker hverandre i ræven.

Opprinnelig postet av fredrikstadpatriot
NEI, jeg tror faktisk ikke hele poenget med å danne en "ultras" gruppe er for å støtte laget, etter hvert vil det også her komme bråk, kvalme og idioti. 


For deg er det bare mørkt.

---------------------------

Ultras mentalita - Brigade RødHvit
HATER NFF .


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f