Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

aavdst

Landslagsspiller
Ble medlem: 29 jan 04
Innlegg: 1169

Lagt til: 04 mai 07, 08:41
Endret: 04 mai 07, 08:43

Opprinnelig postet av Svupzz
Du har helt rett når det gjelder EØS-reglene. Men hvis du leser det som står i artikkelen litt nøyere vil du se at det de blir tatt for er at bommen ikke sto slik plassert at bilene som kjørte gjennom dem kunne dra et annet sted enn dit den nye veien førte. Dette unngår man i Fredrikstad ved å plassere bommene så nærme bykjernen at en ikke kan si at "nei jeg skulle til Sarpsborg jeg, så jeg skal ikke betale for veier i Fredrikstad".

Kommunen må jo se alle veiene i byen under ett og skal det bli noe ny vei så må alle som bruker veinettet i området betale for de veiene de bruker selv om noen av dem er gamle.

Hva da med de som bor på Kråkerøy (og Hvaler)? Selv om de skal til Sarpsborg eller Oslo for den saks skyld - så må de uansett kjøre gjennom sentrumskjernen så lenge de skal plassere bomstasjoner ved begge (også den nye) kråkerøybroene. Folk på disse øyene har ingen andre alternativer hvis de skal videre ut av Fredrikstad. Dette synes jeg er urimelig - hvis det da ikke blir innført en form for rabatt etc.

Jeg er ikke imot bomring av prinsipp, men plasseringen av bomstasjonene og hvilket prissystem de legger seg på vil avgjøre mitt syn.

Man skal også tenke på at bare bygging og drift av bomstasjonene kan spise opp 30 - 40% av inntektene de krever inn. Så disse bomstasjonene kommer til å bli stående til evig tid.

Her i Oslo var det meningen at bomringen skulle nedlegges i 2008 (eller var det 2009?), men ¨så fant politikerne ut at denne inntektskilden ville de ikke miste, så de fant på ny begrunnelse til å beholde bomringen.

I Oslo koster et helårs abonnement kr 4100 og du kan passere hvor mye du vil hver eneste dag. Jeg vet ikke hvordan det blir i Fredrikstad ennå, men har hørt tall som 6 - 7000 kr og likevel med begrenset antall passeringer??


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f