Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10064

Lagt til: 22 des 06, 18:13
Endret: 22 des 06, 18:34
Opprinnelig postet av Bedreviteren
Morgan Andersen, Terje Høili, Asle Arntsen og Per Kristian Olsen kan kjøpe og selge akurat hvilke spillere dem vil så lenge dem er enige. Nå bør vi jo tru vi har med voksne mennesker å gjøre, men prinsippielt synes jeg det er helt vilt......

Ja, og hovedtreneren, Terje Jensen og Per Kristian Olsen kan gjøre det samme. Hva er poenget ditt?

Det du skisserer er ytterste negative konsekvens ved et sportslig utvalg. Dersom vi først når dit, så er nok uenigheten og misnøyen med trenerapparatet (eller andre ansatte) både blant publikum og innad i klubben allerede så stor at noens jobbfremtid allerede står i fare.

Et fåtall personer kommer ikke til å kjøre dette showet alene. Det ville ikke ha fungert i lengden. Sportsutvalget er ikke noe annet enn et diskusjonforum hvor man skal komme til enighet om hvilke spillere som skal hentes og selges. Trenerapparatets ønsker blir helt sikkert meget tungtveiende.

I prinsippet så skal sportsutvalget forhindre at enkeltpersoner får for mye makt. Selv trenere har ikke godt av å sitte med all makten alene. Kanskje henter vi inn en trener som over hodet ikke kommer overrens med spillergruppa, og derfor ønsker han brått å selge 4-5 av våre beste spillere. Det finnes store risikoer ved å ha la treneren ha all makt også. Spesielt slik forholda har utviklet seg med hyppige trenerskifter og flere trenere som ønsker å komme seg opp og frem. Gjerne til utlandet.

I en idealverden er det selvsagt flott med en trener som tar absolutt alle sportslige avgjørelser, er ekstremt fotballfaglig og pedagogisk dyktig, samt ønsker å bli i klubben i all evighet, men sannsynligheten for at dette klaffer, er nok heller liten. Derfor er det greit å ha en instans hvor man kan stoppe eventuelle "gale" trenervalg uten at klubben svekkes nevneverdig. Dagens trenere er sjeldent mer enn 2-5 år i samme klubb, selv om man ideelt ønsker kontinuitet over lengre tid.

En stor fordel med å ha investorene direkte involvert i det sportslige utvalget, er at pengene trolig sitter løsere. Ved å involvere investorene i de sportslige vurderingene, kan deres interesse øke ytterligere, og muligheten for at pengene kommer på at tidligere tidspunkt, er absolutt til stede. Kjekt om pengene kommer når man faktisk trenger dem, og ikke først etter at klubben har lagt seg på alle fire for å tigge etter at uhellet er ute.

Det er slik det fungerer i andre klubber også. Minimum har man en treenighet på hovedtrener, sportsdirektør og adm. direktør som diskuterer og kommer til enighet. Det samme skjer i FFK, men med flere personer involvert, da man må inkludere investorene. De eier faktisk 50% av alle spillerne i stallen, men likevel har de bare 33% av sportsutvalget.

Riktignok skurrer det litt at investorene har to stemmer og trenerapparatet bare én. Derfor synes jeg at FFK burde få på plass en sportssjef/sportsdirektør også, men det er mest fordi jeg ikke aner hva Terje Jensen står for. Noen som kan utdype hans rolle og erfaring?

Det hadde nemlig ikke skadet med mer fotballfaglig kompetanse i sportsutvalget, men selve tanken bak et utvalg, er meget god i mine øyne.

Fredrikstad er fortsatt i en reorganiseringsprosess, og alt er nok ikke fullstendig spikret for all fremtid. Klubben ønsker kort og godt å få ned på papir hvem som har ansvar for hva og profesjonalisere driften ytterligere. Det har man tidligere manglet, og det har tidligere vært umulig gjøre noe så enkelt som å tegne et organisasjonskart over klubben.

Folk i Fredrikstad har skreket i årevis om at man måtte rydde opp i organisasjonen FFK.

Nå har man endelig begynt.

Og da er jaggu det feil også.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340