Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

bjervell

A-lagspiller
Ble medlem: 27 mar 03
Innlegg: 715

Lagt til: 17 des 06, 18:23
Opprinnelig postet av Cosmic

Kan jo utdype litt hvorfor jeg som RBK supporter gidder å engasjere meg. Jeg gir egentlig blaffen i hva FFK bedriver, men det er en prinsipp sak. I RBK har man den samme modellen FFK nå bytter til, hvor Bratseth er øverste sportslige sjef. Vi har hatt så mange trenerskifter de siste årene at jeg mister tellingen, men likevel sitter Bratseth fortsatt som sportslig ansvarlig. Og han kan (og gjør det helt sikkert) legge føringer for treneren, og begrense treneren i hans arbeid. Man har da en situasjon hvor treneren er kontrollert av en direktør, men likevel er det treneren som blir kasta på dør om det går dårlig. Det er ikke akkurat gunstige vilkår å jobbe under som fotballtrener.

 

I England har man som kjent en liknende modell, men da med en manager. De er langt mer involvert i det sportslige (laguttak, spillerkjøp, kampledelse osv). Og det er også de som blir sendt på dør om det går i dass sportslig.

 

Saken er at når man skal ha en sportslig ansvarlig, så må denne personen faktisk ha ansvaret også, og ta konsekvensene når det ikke lykkes, og det bør strengt tatt være noen som er egnet til å ha sportslig ansvar (å ha spilt ishockey gjør en ikke egnet til å styre det sportslige i en fotballklubb). Denne nye norske trenden blir en slags mellomting mellom den engelske og den gamle tradisjonelle norske, som etter mitt syn forværrer vilkårene for treneren. Derfor blir det også helt feil i mine øyne å presse ut Eggen (for styret visste utmerket godt at han ville gå av), som tross alt har hatt sportslig suksess, for å sette inn Morgan Andersen (som neppe er egnet som trener) i en manager/sportsdirektør rolle. Og å tro at Morgan Andersen ikke har sagt et pip internt i denne saken er rimelig naivt..


Godt sagt, RBKer. Det er akkurat slik jeg også føler at det henger sammen, men jeg klarte bare ikke å sette orda sammen så bra :-)

---------------------------

Bjørn Jervell Hansen


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340