Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10062

Lagt til: 07 des 06, 11:47
Opprinnelig postet av Jon Syversen
Jeg har forstått det sånn at de som gjerne vil ha seter på ståplass (et paradoks...) er bekymret for kapasiteten ved internasjonale kamper. Jeg er så heldig å ha sett FFK i E-cup i 1984, sammen med 2610 andre. Det var god plass, og det er det som oftest når norske lag spiller E-cup. Lite atraktive motstandere midt i uka, og det er vel bare RBK som har trukket fulle hus i E-cupen. Og det vil fortsatt bli spilt forsvinnende få internasjonale kamper på Nye Stadion i forhold til ligakamper.
Dette er et godt argument, men det er lov å håpe i det lengste (selv om du ikke tror det skjer) at vi får en mer attraktiv motstander. Dessuten er vel dette også ment som en langsiktig tenking. Har man ambisjoner, så har man ambisjoner - urealistiske eller ei! Vi skal i Champions League! ;)
Opprinnelig postet av Jon Syversen
Vi mister altså 4-500 plasser pr trøtt ligakamp, med forhåpentligvis fulle hus, fordi man vill ha max internasjonal kapasitet i de spennende internasjonale oppgjørene med Robotnicky og Metalurgs. (...) Er det riktig å miste en årlig kapasitet på 5000 pga av litt europacup?
Dersom de 400 ståplassene blir utslagsgivende for billettinntektene i løpet av sesongen, så bør klubben snarest sette igang utbyggingen av stadion. Da har man feilkalkulert et eller annet sted. Jeg tror ikke de ekstra 400 plassene vil bli utslagsgivende gjennom tippeligasesongen og da blir det feilvendt å ta høyde for det på denne måten. Det er kun et fåtall av kampene som vil bli utsolgt, og 16. mai mot Vålerenga kunne vært en slik dag.

Se på Rosenborg, de har gjort det den motsatte veien: 16. mai i fjor så søkte de om dispensasjon for å gjøre om nedre adressa til et ståfelt for akkurat denne kampen. Det viste seg å være lurt, da det kom flere tilskuere enn kapasiteten på stadion tilsier (sitteplasser). Til alle andre kamper - som heller ikke er stappa fulle i Trondheim - så har de seter på nedre adressa.

På denne måten, så unngår de å måtte søke dispensasjon til hver eneste Europacupkamp. Dersom Fredrikstad ikke får dispensasjon, så mister man faktisk 800 sitteplasser (de 1200 ståplassene) til en slik kamp.

Nå er vel jeg uansett av de som mener at vi burde bygd en større stadion allerede og tatt høyde for de fremtidige "kapasitetkravene" i Europacupkamper. Jeg ser ikke et eneste argument for at Start og Kristiansand skal ha en større stadion enn Fredrikstad. Dessuten har de ved hjelp av to tribunenivåer (som selvfølgelig ikke er heeelt 100% ideelt for "hoppende og syngende supportere" fått plass til mange flere vip-bokser mellom nivåene enn på nye Fredrikstad stadion uten at det ser helt forferdelig ut. Stadion deres ser fortsatt veldig intim ut selv med to nivåer.
Opprinnelig postet av Jon Syversen
Og det er riktig at man står i England, selv om det kun er sitteplasser. Men det er ikke lov å stå, og det er det ikke på sitteplasser i Norge heller.
Det er ikke lov å stå, men man gjør det likevel og det fungerer greit. Det er ikke lov å kjøre langturer med buss uten å bruke setebelte heller, men hvor mange er det som faktisk har på seg beltet?
Opprinnelig postet av Jon Syversen
Vi skal være glede for at klubben tar hensyn til det en del av oss vil ha, nemlig en ren og ubesudlet ståtribune. Jeg synes det er noe ordentlig dritt å kjenne seter i knehasene og forann og bak.
Det er jeg enig i. Det er hyggelig at klubben tar hensyn til Plankehaugens ønsker, men jeg argumenterte mot dette tidligere og står for det den dag i dag. Du er høy, Syversen, men ikke så bred verken foran eller bak til at du burde kjenne setene i knehasene. I så fall tror jeg det kan bli en riktig så hyggelig og intim affære for deg når man trykker inn 400 ekstra tilskuere fremfor 800 seter som gir deg litt mer luft rundt deg.

Men når alt kommer til alt, og det er det viktigste, så får vi uansett et intimt og utrolig særegent stadion. Nye og langt mer moderne fasciliteter blir det "okke som" og da er noen ståplasser her, noen stygge vip-bokser der og stolper både her og der, egentlig bare småsaker å irritere seg over.

Jeg gleder meg til sesongen 2007 på nye Fredrikstad stadion!

Det er altfor lenge til sesongstart...

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340