Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 10 nov 06, 18:13
Endret: 10 nov 06, 18:14

 

Sak fra papirutgaven av VG i dag, gøy å lese utviklingen til Tarik.

Til cupfinalen i
REKORD-
TEMPO
For to år siden spilte
Tarik (18) guttefotball
FREDRIKSTAD (VG) Det tok bare to år fra Tarik Elyounoussi spilte guttefotball med kompisene til han måtte kle seg i Fredrikstads cupfinaledress.
Historien hans er foreløpig kort, og startet kanskje da Drillo på sedvanlig vis trasket inn i garderoben og ga sin korte beskjed.
Men Tarik Elyounoussi skjønte ingenting.
- Hæ? Unnskyld, hva sa du?
- Du skal sitte på benken mot Brann.
Det var fredag 7. mai i fjor. Tarik Elyounoussi hadde scoret hat trick på fem minutter mot Greåker for FFKs 2.-lag.
Nå, halvannet år etterpå, kan han med presisjon beskrive de ulike skrittene han har tatt i Fredrikstad. Da han fikk spille med de beste i en romjulsturnering i desember 2004:
- Det var Tippeliga-merke på drakta. Jeg spilte med Enerly og Ringberg og sånn. Det var stort.  Den kampen mot Brann i mai i fjor etter Drillos garderobebesøk. Da han varmet opp bak mål for første gang:
- Det var veldig stort. Jeg hadde gledet meg lenge til den kampen. Da han fikk spille sine første ti minutter mot Start litt senere i sesongen:
- Jeg husker jeg slo tunnel på Atle Roar Håland. Det var litt kult, men vi tapte.
Pizzabaker
Tarik Elyounoussi vokste opp i Al-Hoceima på kysten av Marokko, øst for Tanger. Her spilte han fotball med guttene i gata.
Han kjenner flere kamerater fra Al-Hoceima som har endt opp i nederlandsk fotball - både i PSV og i Ajax.
Nå blir han beskrevet som det største talentet Fredrikstad har sett på mange, mange år.
Før vi blir med til klesbutikken Boomerang for å prøve cupfinaledressen, sitter vi på Warda, pizzarestauranten faren hans har drevet i Fredrikstad i flere år. Hit kom Tarik som 12-åring.
- Jo da, jeg har jobbet her. Jeg har bakt pizza, men var ikke kjapp nok når det kom mange bestillinger, sier Tarik med et smil.
På banen er han lynrask. Noe som trolig kan spores til genene og til oppveksten i Marokko.
Etter at familien flyttet til Fredrikstad, var det bare et tidsspørsmål før talentet ble oppdaget av dem som styrer med sånt.
- Tarik er noe helt utenom det vanlige. Jeg så ham i aksjon første gang som 13-åring, forteller Arnie Johannessen, som er daglig leder i Byprosjektet - et samarbeid om talentutvikling i Fredrikstad.
- Minne for livet
Og for Tarik Elyounoussi har utviklingen gått rekordraskt. Høsten 2004 spilte han fortsatt guttefotball i Trosvik - en lokal klubb som hører hjemme i 5. divisjon.
Et halvt år senere hadde han signert seniorkontrakt med Fredrikstad. Og nå, etter ytterligere halvannet år, løper han ut på Ullevaal som en av Fredrikstads sentrale spillere i cupfinalen.
- Hvordan blir det, da?
- Det kan være første og siste gang. Et minne for livet. Å være 18 år og spille cupfinale er veldig stort. Jeg gleder meg voldsomt, sier Tarik Elyounoussi.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340