Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 08 nov 06, 16:14
En litt generell kommentar, kanskje spesielt til Holters...

Det kan sies mye om trenerteam. Tre personer som jobber sammen kan produsere noe som er større enn de tre enkeltfaktorene, og det kan være så og si umulig å si hvem som vil jobbe bra sammen på forhånd.

Jeg kjenner overhodet ikke til Ahlsens trenergjerning, for jeg har aldri overvært treninger hvor han har vært sjef. Men av det som blir sagt her inne høres det for meg ut som om Ahlsen, hvis han i det hele tatt har noe problem, muligens sliter med autoriteten som trengs, spesielt for å være førstetrener. Dette "problemet" kan ha mange årsaker, og mange av dem er forbundet med hans definerte rolle, og interaksjon med spillerene. Jeg tviler veldig sterkt på at KTE har med Per Egil bare fordi de er kamerater, for å si det sånn!

Det som JEG tror ville gjort stor forskjell i støtteapparatet rundt laget er et eget team som jobber med rekruttering, et team bestående av ansatte og kompetente personer (på sikt, men vanskelig å få til fra dag en) med eget reisebudsjett, ukentlige møter, et team som burde samarbeide med f.eks supportermiljøene for å plukke opp interessante navn rundt omkring i verden.

Eggen har, og man kan være uenig om mye mht Eggen, bevist at han alene ikke innehar de ressurser som trengs for å gjøre solide spillerkjøp over tid, og det er kanskje her jeg mener at det sportslige har fått lide litt under Eggen, i og med at vi har fått til dels utidige kjøp som nok har skapt uro i spillergruppa. Med ei dedikert gruppe for rekruttering, så ville KTE muligens ha siste ordet, men først og fremst, så ville KTE ha et mye bedre grunnlag å stå på når den endelige beslutning skal tas, og her ligger hele forskjellen mellom fiasko og suksess.

Hvis vi trenger en person til i trenerteamet, så burde det være en "luring". En som tenker annerledes på fotball, og har tanker om systemer og angrepsmønstre, hvordan slå offsidefella, avtale ferdige og forutbestemte bevegelsesmønstre for angrepsspillere. En person som kan riste ut en 10-12 frispark-kombinasjoner av ermet, en som kan komme opp med nye øvelser for å drille setting av offside, en trener som kan se litt video, få igang spillerenes taktiske hjerner vha pålagt statistikkføring, få spillerene til å bidra også taktisk, lage spillergrupper som jobber kreativt med utvalgte emner osv osv. Lista over ting en kan gjøre for å supplere den trauste og tildels sidrumpa trenertradisjonen i Norge. Og jeg tror spillerene ville elske det, etterhvert. For fotball er noe som skal oppta hele mennesker, engasjementet skal være der, og det skal fylle kropp og sjel.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340