Husk meg
Brukernavn
Passord

Etter kamp: FFK vs Odd (13 serierunde)

Flat Trådet Nøstet
Side 4 av 4 4

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 04 jul 07, 01:52
Opprinnelig postet av Costanza

Grunnen til at vi ikke vinner er forresten at vi angriper altfor "vanskelig" og smalt mot et lag som ligger dypt. Tarik trekker for mye inn i banen fra sin posisjon på venstre kant og Multaharju brukes ikke. Og det er altfor lite besluttsomhet fra 20 meter og inn. Vår ambisiøse angrepsstil skaper dessuten mange overganger for motstanderen, og det er bare naturlig at vi straffes for det.


Enig i stort sett alt du skriver, og må bare legge til at vi ikke bruker bredde i angrepsspillet i det hele tatt. Lista over alle de ganger en krosspasning hadde løst opp en "knute" på midtbanen er så lang at jeg ikke orker å grave dem ut av hukommelsen engang, og derfor blir fraværet av Kvisvik ekstra påtakelig i første omgang. Ingen av våre midtbanespillere har tempo- og teknikk-overskudd pr. d.d til å slå både på tvers og på langs på en uforutsigbar måte, og derfor låser angrepsspillet seg totalt i lange perioder.

Odd spiller kompakt, med ekstremt liten avstand mellom lagdelene. Dette gjør de for at de skal ha masse folk der ballen forventelig blir spilt mye, og spesielt på bortebane. Og mot sånne lag er vi forferdelig sårbare, det har vi sett hele tida siden vi røkka opp. Og igjen: Den eneste måten å håndtere en sånn formasjon på er å bruke full bredde i angrepet, og få innlegg inn i boksen fra alle tenkelige vinkler og hastigheter. Aller helst fra dødlinja utover i feltet.

Det er ellers veldig interessant å se hvor god PAC blir når han har solid støtte foran seg på midtbanen. "Høydefeil" for sidebekk er ofte pga stor avstand fram til sin midtbanemann.

Jeg mener ellers at vi skal se hvordan Odd spiller fra banen, ikke fra benken, og gjøre taktiske disposisjoner deretter, som å spille i bredden. Når angrepsspillet stanser opp sånn som det gjorde i første omgang må jo noe gjøres, og spillerene må ha den mentale ballasten som trengs for å se hva som skjer, og justere med en gang.

Innsatsen, i motsetning til angrepsspillet, er derimot veldig bra, og sånn som jeg ser det er det bare tur at Odd får ett poeng; vi vant sjansestatistikken overlegent, og hadde jo en vanvittig mulighet med Tarik på fem noen sekunder fra slutt.


Flat Trådet Nøstet
Side 4 av 4 4

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340