Husk meg
Brukernavn
Passord

Supporterkorpset - Får ikke spille mer på stadion

Flat Trådet Nøstet
Side 4 av 7 4

Bedreviteren

Landslagsspiller

Ble medlem: 14 sep 03
Innlegg: 2585

Lagt til: 28 apr 07, 10:34

Opprinnelig postet av Holters
Uansett hvordan man vrir og vender på det, misliker eller liker det, vil beholde tradisjonen eller ha den bort, så klinger det langt bedre i mine ører dersom Plankehaugen bruker 35.000 kroner på å støtte supporterkorpset fremfor 70.000 kroner på en hest.

Og nei, jeg klarer faktisk ikke å komme over det med den hesten...

Kanskje når hesten vinner elitloppet, holters.....


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 28 apr 07, 18:07
Endelig! Ikke noe mer korpshælvete

---------------------------

SYNG FOR FAEN!!!!
FRIHET FOR ULTRAS!!!
STOLT MEDLEM AV FFF!


hedvalen

A-lagspiller

Ble medlem: 10 mai 05
Innlegg: 612

Lagt til: 29 apr 07, 02:25

nei vil ikke si at det klinger noe særlig at penge ansvarlig i plankehaugen får invistere 70000 kr for plankehaugen på noe som ikke har noe med fredrikstad idret å gjøre i det hele tatt. men med noe som antageligvis har noe med hannes egne interresser å gjøre(bare antar det siden ulf berg drev en dyrehage før).

må si meg enig i alle de som påpeker at ffk har begynt å miste sjela si.

-supporterkorpset er vekk.  selv om det er noe vi må venne oss til, så er det kanskje greit etter min mening...  beggrunnelsen til styret virker dog tynn og veldig smålig

-isteden spiller de grandiosa låter og reklamer over høytalerne så det dunker før kampene og i pausene... SYNS DET ER DIREKTE SLITSOMT Å HØRE PÅ!!! savner straffekonker, en knøtte kamp i pause, eller andre folkelige aktiviteter i pausene..

-reklame på skjerfa.

 

 

 

---------------------------

FFK, stjernen og liverpool for altid:)


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 29 apr 07, 03:46
Endret: 29 apr 07, 04:12

Som sagt, korps er korps. Det er ikke til alles smak. Men det er pr definisjon et kulturelt innslag, det er levende musikk, og det bidrar til å skape en stemning som lager en trivelig ramme omkring kampen. Dessuten er det mange som liker korps og verdsetter det, og de folka har definitivt ikke gjort noe for å fortjene å høre at deres smak er dritt eller søppel eller noe i den stilen.

Det går også an å vise litt respekt for korpset. Det er garantert ingen i dette korpset som blir rike av å spille for FFK, de gjør det for å støtte FFK og skape litt god atmosfære rundt kampen, til både spillernes og publikums glede.

Jeg skal tillate meg  å trekke inn littegrann perspektiv her. Ikke les det feil, jeg mener bare å antyde enkelte mulige sammenhenger, ikke å forklare noe helt og fullt. Men altså; korps eller ikke korps er et spørsmål om stemning og atmosfære. Det er er spørsmålet om slåssing på tribunen under og etter kamp også. Selvsagt er det ikke så enkelt at hvis man har et korps så oppfører folk seg pent, og hvis ikke så begynner folk å slåss. Men atmosfæren som preger kampen kan påvirkes på mange måter, noe vil gjøre stemningen god, og annet kan bidra til å gjøre den spent.

Uansett hva enkelte synes om korpsmusikk så tror jeg at et kulturelt inslag med levende musikk og glad stemning er et utmerket middel mot enhver tendens i retning av slåssing og bråk. Skrikende og masete grandisreklame har ingen som helst positiv effekt på stemningen og hyggen, snarere tvert i mot. Som passifist og voldshater er det liten fare for at jeg skal gå berserk pga slitsom reklame, og jeg tror ikke det om noen andre heller. Men jeg vet med meg selv at jeg blir merkbart amper og irritert av masete reklame som skriker meg i ørene at jeg må løpe å kjøpe et eller annet dritt. Det er jeg antagelig ikke helt alene om, selv om jeg kanskje er litt sær.   

Det pågår en stadig diskusjon om tribunekultur, ultras, casuals, vold og slåssing også på dette forumet. Det har vært tendenser til bråk andre steder i landet i forbindelse med de siste serierundene. Vi vil IKKE ha det i Fredrikstad. Og vi skal IKKE ty til tungt bevæpnede politiinnsatsstyrker som det primære middelet for å holde bråkmakere i skinnet.

Det vi tvert i mot skal gjøre er å opprettholde en trivelig og god stemning hvor det vil føles totalt naturstridig å slåss og bråke. Da kommer man langt med levende musikk og den atmosfæren det skaper. Småknøttenes straffekonk i pausa er også avvæpnende på dem som måtte ha tatt med seg feil humør eller holdninger til stadion.

Noen små enkle grep i riktig retning er alt som trengs, så kommer hyggen av seg selv. Noen små enkle grep i feil retning kan sende stemningen avgårde på feil spor, slik at amperhet kan utvikle og spre seg.

Jeg forventer glatt av Morgan Andersen og de andre ansvarlige i FFK at de forstår og tar høyde for perspektiver som dette, og at de gjør en fornuftig helhetsvurdering av hvilke elementer rammen rundt kampen skal bestå av. Det er ganske enkelt jobben deres. Verdien av hygge og trivsel på den ene side kontra vold og uroligheter kan ikke måles i penger. Hele FFKs anseelse og verdighet er hva som i ytterste konsekvens står på spill her, og da skal man ikke se seg for blind på ønsket om å maksimere inntektene i et kortsiktig perspektiv. Kanskje er det et bedre valg å få litt mindre sponsorkroner og heller ha taus reklame og en ubrutt god stemning.

Det kan være ansvarlig å komme til en annen konklusjon enn jeg gjør her. Det er helt greit. Men det er ikke ansvarlig å fullstendig overse perspektiver som dette bare fordi man ikke vil krisemaksimere situasjonen. Det siste er det selvsagt ingen grunn til å gjøre. Men det er bedre å tenke først enn etterpå.  


Per Egil

Moderator

Ble medlem: 01 apr 05
Innlegg: 2141

Lagt til: 29 apr 07, 05:09
Endret: 29 apr 07, 05:24
Korps som fredsbevarende element? Fiffige paraller du drar, Flight, men jeg henger ikke helt med. Og om jeg leser innlegget ditt rett så kan reklamen på stadion i verste fall fremprovosere disputer og ufinheter, mens korps og marsjer fra tredvetallet bidrar til pasifisme og samhold. Kan vi samtidig anta at det hadde vært fred i verden om vi hadde byttet ut markedskrefter med hornmusikk?

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Hele FFKs anseelse og verdighet er hva som i ytterste konsekvens står på spill her...


Hvem sin verdighet er det egentlig du sikter til? Klubben har en bakgrunn, tradisjon og historie. Men verdighet? Tillegger du ikke FFK vel mange menneskelige egenskaper her?

---------------------------

Ære være Plankebyen


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 29 apr 07, 07:48
Endret: 29 apr 07, 07:52

Helt kurante spørsmål du stiller, Per Egil.

Nei da, jeg prøver å få sagt at disse tankene ikke skal dras for langt. Jeg snakker ikke om fysiske naturlover her, jeg mener ikke å si at hvis A så B og dermed følger hele alfabetet etter som en flodbølge. Men jeg tror det er noe i at små årsaker kan ha store effekter, og at det er bedre å tenke seg om i tide enn å vente til noe har gått galt for så å prøve å lære av det.

Det jeg mener er at all lyd og særlig høy lyd påvierker stemningen på stadion. Hornmusikk er en type lyd som for det første ikke er alt for høy, og for det andre har en (vitenskapelig dokumenterbar) beroligende effekt på sinnstemningen, i likhet med stort sett all musikk. Musikk påvirker oss ogfså uavhengig av hva slags smak vi har. Glad og rolig musikk gjør oss glade og rolige,  mens høye og anmasende lyder gjør oss mer irritable.

Hornmusikk kontra reklamemas er en bitteliten dråpe i hver sin retning. Men la oss holde konteksten for øye. Fotballkamp med masse mennesker, ivrige supportere, stor spenning, forhåpninger og forventninger. Ultras og casuals fra begge lag som (vil jeg tro, jeg vet strengt tatt ikke) sender hverandre hatfølelser i løpet av kampen. Utpå banen kan det være dommeren gjør en feil vurdering, og det ene lagets supportere føler at det er  vanvittig urettferdig. Eller noen er der rett og slett for å slåss og leter etter en mulighet.

20 sider debatt på en annen tråd her nylig ga ingen gode svar på hvordan man kan eller bør hindre bråk på norske fotballbaner utover det gamle trikset med å bruke tungt utrustet politi. En mulighet som alltid er der.

Det jeg prøver å si noe om er de at de små tingene som skjer rundt og omkring kampen bidrar med en dråpe der og dråpe der til å påvirke stemningen i den ene eller den annen retning. Den totale effektien av det skal man ikke helt overse, blant annet fordi at det er her man har best mulighet til å gjøre de rette grepene. Eller feil grep. Gjør man det rette, noe man stort sett alltid har gjort i FFK, så er det trygt og moro å gå på kamp i Fredrikstad.  Gjør man derimot feil grep, av helt andre (økonomiske) grunner, så kan effekten av det plutselig bli større enn man skjønte. Og før man vet ordet av det så må politiet inn på stadion for å rydde opp. Det vil de sikkert klare, men da er mye av hyggen gått tapt.

Innlegget over mitt er da i alle fall én bekreftelse på at jeg ikke er helt alene om å synes at skrikenede grandisreklame er irriterende.

Ellers har tanker som dette en bakgrunn i at jeg er utdannet kriminolog, og har en viss trening i å se/forstå sosiale krefter, kollektive reaksjoner, eller på godt norsk, hvordan mennesker typisk opptrer i flokk. Som individer er vi veldig forskjellige, men straks vi opptrer i flokk så er vi langt mer forutsigbare, og langt mindre fornuftige. Vi følger flokken fremfor å tenke selv. Vi påvirkes av stemningen og kan gjøre ting vi ikke hadde trodd om oss selv.

Et eksempel: Fire personer er samlet i et rom. Det begynner å brenne i rommet. Tre av personene vet at dette er et ekspriment, og har fått beskjed om å ignorere brannen fullstendig. Hva gjør den fjerde, som ikke vet at det er et ekspriment? Jo den fjerde personen vil reagere sent og nølende på brannen - fordi de andre ikke reagerer. Noen vil si "jeg ville ikke gjort det", men det ville de. Det viser seg, så og si alle personligheter, ledertyper, unge og gamle, menn og kvinner, vi ville nøle, når de andre rundt oss nøler. Men ikke alle vil tro på det før de erfarer det selv. 

Bryter det ut bråk på en stadion med masse mennesker så vi situasjonen sette et preg på hvordan vi reagerer på det. Tro meg, jo mer man vet om folks reaksjoner (også mine egne) i en slik situasjon, jo mer opptatt blir man av å unngå at den oppstår. Det er et element av uforutsigbarhet over det som har et veldig skremmende potensiale.

Men man skal ikke trekke absurde konklusjoner, selvsagt ikke. Men av og til er bittelitt veldig mye mer enn ingenting, de små nyanser kan sette preg på det store bildet. Kanskje er det verdt å gjøre noe med det lille man kan gjøre noe med.


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 29 apr 07, 08:05
Endret: 29 apr 07, 08:07

Opprinnelig postet av Per Egil

Hvem sin verdighet er det egentlig du sikter til? Klubben har en bakgrunn, tradisjon og historie. Men verdighet? Tillegger du ikke FFK vel mange menneskelige egenskaper her?

Det jeg mener er at Fredrikstad stadion er et fantastisk bra sted å oppleve en fotballkamp. Det er byen og laget også kjent for. Det har tatt hundre år å bygge opp dit vi er i dag. Det vil likevel bare ta en eneste dårlig kveld å ødelegge det.

For å sette det litt på spissen, jeg tror ikke det finnes et fotballinteressert menneske på jord som forbinder Heysel Stadion først og fremst med gladfotball. Eller hva tror du? Bare kombinasjonen Liverpool & Juventus har vært nok til å gi folk frysninger i flere tiår. Kan du på strak arm, uten å jukse, svare på hvordan kampen endte? Jeg må innrømme at jeg ikke kunne.

(Men jeg tror ikke at litt hornmusikk til eller fra ville gjort noen større forskjell den kvelden. For alt jeg vet var det kanskje hornmusikk der også).


Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 29 apr 07, 10:39
Analysen var fin den, og jeg tviler ikke på at du har utdanning innen temaet. Men jammen greide du ikke å trekke inn BRH i denne tråden også. Og jammen greier du å skrive at BRH blir påvirket til et tribuneriot bare fordi korpset ikke spiller. Det blir for meg helt latterlig. De fleste i BRH kan rett og slett ikke fordra korpset uansett, og at det kanskje har en helt motsatt effekt på ihvertfall oss når korpset ikke spiller? Ikke veit jeg, har ikke peiling på sånt.

---------------------------

Ultras mentalita - Brigade RødHvit


Rune Haugen

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 03
Innlegg: 6643

Lagt til: 29 apr 07, 10:52
Her har dere link til Heyselbråket www.fotballen.eu/artikler/Heysel/Heysel.html

ffk-4ever

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 aug 06
Innlegg: 1048

Lagt til: 29 apr 07, 10:55
Hvor skriver han BRH??? Ehhh rolig nå lille gutt. Tydligvis igjen så hisser en seg opp for ingenting og han er vel medlem i BRH eller?.

Rune Haugen

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 03
Innlegg: 6643

Lagt til: 29 apr 07, 11:00
Endret: 29 apr 07, 11:00
Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

20 sider debatt på en annen tråd her nylig ga ingen gode svar på hvordan man kan eller bør hindre bråk på norske fotballbaner utover det gamle trikset med å bruke tungt utrustet politi. .

Det er vel dette det siktes til når det gjelder BRH. Bør ikke være navnet BRH der for å forstå det.


Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 29 apr 07, 13:20
Opprinnelig postet av ffk-4ever
Hvor skriver han BRH??? Ehhh rolig nå lille gutt. Tydligvis igjen så hisser en seg opp for ingenting og han er vel medlem i BRH eller?.


Enten er du totalt blottet for egenskapen å lese gjennom linjene, ellers så har du rett og slett ikke lest hele innlegget hans.

Når han skriver "en 20 siders lang debatt" på dette forumet, trenger man ikke være ansatt i NASA for å skjønne hva han sikter til eller, ffk-4ever?  Og ikke drit på draget med å trekke inn hvem og hva som hisser seg opp for såkalt "ingenting". Vil du det, kan du snakke med albuen, fordi hånda er på ferie.

Og til deg FOTR, foregående innlegget mitt var ikke ment for å være spydig, er bare drittlei at vi skal blandes inn i alt mulig.

---------------------------

Ultras mentalita - Brigade RødHvit


ffk-4ever

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 aug 06
Innlegg: 1048

Lagt til: 29 apr 07, 13:34
Igjen så var det det med å hisse seg opp igjen. Du behøver ikke å være frekk i kjeften fordi andre kommentere ting som du ikke liker.

Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 29 apr 07, 13:49
Here we go again!  Hva med å svare på spørsmålet mitt? 

Eller nei, du har kanskje ikke flere argumenter, og dermed trekker du inn at jeg hisser meg opp?  Sånn som du gjorde da vi diskuterte ultras i den første tråden om BRH? Når du kommenterer med slengbemerkninger til meg hvor FOTR skriver om BRH i innlegget sitt, når det er åpenbart, så kan man jo lure om du har lest innlegget hans i det hele tatt. Eller, kanskje du bare ventet på en mulighet til å angripe meg på, siden jeg har BRH i signaturen?

---------------------------

Ultras mentalita - Brigade RødHvit


ffk-4ever

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 aug 06
Innlegg: 1048

Lagt til: 29 apr 07, 13:53
Provoser er du jo flink til og sikkert derfor du er i BRH(Dette var ironi,hvis du skjønner slikt), hvor står det om BRH i inlegget hans,jeg kan ikke lese et sted han har skrevet BRH hvis så det står så må jeg beklage. Slutt på diskusjon, dette er for dumt , kos deg på kamp idag og syng så vi hører dere idag da, men idag får dere hjelp av nye vegger også.

hedvalen

A-lagspiller

Ble medlem: 10 mai 05
Innlegg: 612

Lagt til: 29 apr 07, 14:20

trur kampen endte 2-0 til juventus.

 

er litt imponert over dine psykologiske  vurderinger,, var både interesangt og  bra skrevet:)   

 men synes det var litt unødvendig å dra inn brh i den diskusjonen her..

---------------------------

FFK, stjernen og liverpool for altid:)


Rune Haugen

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 03
Innlegg: 6643

Lagt til: 29 apr 07, 14:35
Opprinnelig postet av hedvalen

trur kampen endte 2-0 til juventus.

 

er litt imponert over dine psykologiske  vurderinger,, var både interesangt og  bra skrevet:)   

 men synes det var litt unødvendig å dra inn brh i den diskusjonen her..

Hvis du leser linken jeg la ut, så står det der at Juventus vant 1-0.


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 29 apr 07, 21:06
Endret: 29 apr 07, 21:07

Opprinnelig postet av Martin_
  Analysen var fin den, 

Takk! 

Opprinnelig postet av Martin_
  og jeg tviler ikke på at du har utdanning innen temaet.

Hyggelig sagt.

Opprinnelig postet av Martin_
  Men jammen greide du ikke å trekke inn BRH i denne tråden også. Og jammen greier du å skrive at BRH blir påvirket til et tribuneriot bare fordi korpset ikke spiller. Det blir for meg helt latterlig. De fleste i BRH kan rett og slett ikke fordra korpset uansett, og at det kanskje har en helt motsatt effekt på ihvertfall oss når korpset ikke spiller? Ikke veit jeg, har ikke peiling på sånt.

Hvis det er riktig at jeg har trukket inn BRH flere ganger nå, og urettmessig, så så beklager jeg det  veldig. Hvis det har blitt oppfattet slik så har jeg ikke vært så tydelig som jeg har trodd jeg var.

Det har i alle tilfeller ikke vært meningen å rette noen anklager mot BRH ved noen anledning. Det ser jeg heller ingen grunn til å gjøre, tvert i mot. Det jeg mente å vise til i den lange debatten er at det finnes ulike oppfatninger om hvor grensene går for hva som er god smak når det kommer til symboler, klesstil og måter å støtte laget. Jeg er antagelig ikke alene om å sette stor pris på den allsangen dere så ufordtrødent holder i gang, og personlig har jeg ingen problemer med klesstilen deres whatsoever. Men jeg kan forstå at andre har det.

Videre kunne det aldri ha falt meg inn å tenke at BRH skulle kunne ha stelt i stand kjedelige episoder på eller ved Fredrikstad Stadion. Det jeg derimot ikke føler meg like trygg på er hva enkelte overivrige bortsupportere fra visse klubber (som jeg ikke skal henge ut, det klarer de utmerket selv) kan klare å stelle i stand - gitt at stemningen allerede er litt bitter og amper (hvilket i så fall vil ha mange grunner, det er selvsagt ikke bare et spørsmål om levende musikk eller ikke, selv om jeg tror levende musikk gjør bedre for atmosfæren enn masete reklame).

Så jeg beklager igjen at jeg er upresis og uklar og muligens litt uforsiktig på et område hvor fordommer og mistro svever lett og ledig. Til en viss grad skal det være sånn, alle skal ikke være enige om alt. Men jeg bør ikke bidra til å hisse opp noen i utide, det ville stå i en grell kontrast til det budskapet jeg mente å formidle.

Håper dette kan aksepteres. Nå er det tid for å feire litt, er du ikke enig?

Og en ekstra skål for Prytz!


Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 29 apr 07, 21:38
Da forstår vi hverandre, FOTR.   Nå koser vi oss over seieren istedet!

Kjempebrakamp idag, god innsats fra alle både på banen og tribunen!

---------------------------

Ultras mentalita - Brigade RødHvit


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 29 apr 07, 21:39

Det var forøvrig helt magisk da tv-sendingen satt over til Stadion i dag. Vanvittig stemning! Sidekommentator Frode Oslen hadde også en bemerkning om at underholdningen i forkant og rammene rundt kampen var eksemplarisk, eller noe slikt.  

Så hva enn FFK gjør eller ikke i forbindelse med kampene, så langt gjør de en masse riktig, og lite om noe galt. FFK er i ferd med å bli et veldig bra innslag i TL, på banen så vel som på tribunen.

Kommet for å bli!



Flat Trådet Nøstet
Side 4 av 7 4

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f