Husk meg
Brukernavn
Passord

Grönis: Vi må bli bedre fysisk

Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 2 2

Funk1

A-lagspiller

Ble medlem: 26 mar 03
Innlegg: 403

Lagt til: 16 feb 07, 11:07
Endret: 16 feb 07, 11:20
Selvfølgelig er det behov for mengdetrening, men den type trening kan jo en hvilken som helst 3. divisjonstrener piske et lag til å gjennomføre.

Eggens spesialitet var å dyrke fram kvaliteten på pasningsspillet. Blir spennende å se hva Grönis får til på det feltet. La merke til at Ramberg karakteriserte ham som en trenger av den "gamle skolen":

denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 16 feb 07, 11:35

Opprinnelig postet av Funk1

Selvfølgelig er det behov for mengdetrening, men den type trening kan jo en hvilken som helst 3. divisjonstrener piske et lag til å gjennomføre.



Nettopp. Og nettopp derfor vet vel enhver idiot at man må ha på plass mengdetrening/kondisjonstrening FØR man begynner med annen trening:

"I fjor fikk vi jobbet lite med samhandlinga i laget, fordi vi måtte tenke grunntrening mye lenger for å bedre det fysiske nivået hos spillerne. Nå er enkeltspillerne i bedre form, så vi har gjort unna mye av grunntreninga og har allerede begynt å øve på formasjoner og samhandling"

-Mons Ivar Mjelde til Dagbladet i dag.

Hvis FFK-spillerne hadde vært litt mer disiplinerte og treningsvillige (eller hadde vært vant til å ha en trener som stilte strenge krav til dette fra tidligere) hadde de sannsynligvis møtt opp til samling i januar med god og vedlikeholdt kondisjon. Nå må de lide for å ha vært slappe, ved å trene mye mer enn de hadde regnet med - og furtinga til Ramberg kommer nok blant annet som en følge.

Jeg nekter nemlig å tro at Grönis vil tvinge FFK-spillerne til å kjøre kondisjonstrening (og nedprioritere samhandling og spillermønster) hvis han hadde ment at spillerne holder et godt nok nivå...

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 16 feb 07, 13:18
Opprinnelig postet av denialsander

Opprinnelig postet av Asgeir

Jeg er vel også tilhenger av 30 sekunders kollektiv eksplosjon og 3 scoringer, framfor maratonfotball hvor alle springer hele kampen fra ende til annen og man klarer å kjipe inn en 1-0...



Jeg har tatt to lag/land som er typiske for det du sier:

30 sekunders kollektiv eksplosjon og tre mål = Brasil
Maratonfotball = England 

Etter å ha sett en del landskamper med Brasil og England (ikke nødvendigvis mot hverandre, nei) og også en del (vel... ganske mange) kamper fra PL og en del fra Brasiliansk toppfotball, mener jeg bestemt at de kampene som gir høyest underholdning er kampene fra PL.

Hvorfor?  Fordi det er sykt høyt tempo hele kampen igjennom, mange sjanser og tøft, fysisk spill.

Brasiliansk fotball derimot - det kan føles som å se maling tørke... Stillestående, mengder av pasninger på små flater og lite fart. Før det sier klikk-klakk i 10 sekunder og en vanvittig flott avslutning. 

Jeg er ikke i tvil om hva jeg foretrekker hvis jeg skal se en hel kamp. Men hvis jeg får 1 1/2 minutt sammendrag i sportsrevyen blir det litt annerledes...



Jeg mente ikke å si noe om hva slags fotball som skal spilles, jeg sa bare noe om hva slags trening jeg mener gir de beste resultater.

Jeg synes Brasil er minst like kjedelig som du, for der er det ikke engang snakk om kollektiv eksplosjon, det er snakk om individuell eksplosjon, kombinert med en uendelig tåmodighet, og skikkelig kjip defensivt opplegg. Noe av det mer kjedelige man kan betrakte på en fotballbane.

Det er selvfølgelig umulig å analysere seg fram til den type trening som har den beste effekten for resultat, jeg bare bemerker at det er artigere å betrakte atleter enn maratonløpere, spesielt i et estetisk spill som fotball. Hurtighet har med eksplosjon å gjøre, ikke O2-opptak.

Hva bruker vi O2-opptak til? Jo, til å løpe langt. Og jeg tør påstå at hvor langt du løper i en kamp har lite med hva scoringstavla viser til slutt. At hele laget har gode tider på 40-meter, derimot, vil slå heldigere ut for resultat. Men jeg har naturligvis intet belegg for det jeg sier, men det har heller ingen andre, siden vi her står overfor en uendelig lang liste over de tinga som påvirker et resultat i en fotballkamp.

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 16 feb 07, 13:25
Hjelper lite med en fantastisk tid på 40 meter dersom du bare orker å løpe den en gang. Synes det er ganske logisk at man bør være veldig godt trent (både når det kommer til eksplosivitet og kondisjon) for å prestere på en fotballbane. Spesielt slik fotballen er her til lands.

---------------------------

Har du lest forumets retningslinjer?


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 16 feb 07, 14:00
Skal fotball være / kalle seg eliteidrett bør man også tåle hardkjør i form av"kjedelig" trening.

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 16 feb 07, 22:02
Endret: 16 feb 07, 22:03
Opprinnelig postet av dracula
Skal fotball være / kalle seg eliteidrett bør man også tåle hardkjør i form av"kjedelig" trening.


Det sier seg sjøl at en fotballspiller ikke kan ha O2 som langrennsgutta, spenst som 100-meterløpere og styrke som en vektløfter.

Og da kommer vi tilbake til mitt opprinnelige poeng: En fotballspiller kan ikke trene alle fysiske aspekt, han må prioritere. Så spørs det hvordan man skal prioritere. Jeg synes ikke FFK hadde dårlig guts mot slutten av kamper, snarere tvert imot, og det er til tross for at Eggen uttalte at man ikke vinner kamper ved å springe maraton, og sannsynligvis prioriterte kondis veldig lavt.

Jeg skulle likt å se ei liste over fotballspillere i norge som har kjørt ei skikkelig styrketreningsøkt i vinter. Styrketrening er en av de få treningsformene som har garantert skade-reduserende effekter, men denne formen for trening blir ikke prioritert her i landet. Vi skal ha kondis, for det er lett å trene, og er bare et spørsmål om tid.

Rent fysisk ser det ut som om norske fotballspillere står tilbake for italienske og spanske spillere, i hvertfall i hurtighet. Vi er mentalt uendelig mye tøffere, joa, og har vanvittig taktisk kontroll, men ren fysikk? Vi blir slått av italienere, franskmenn, spanjoler og tyskere. Kondis er sannsynlig helt på høyde, men det hjelper ikke det norske landslaget...

Fotballspillere får kondis når det kjøres pressøvelser over 45 minutter, og kampsituasjon vil også lage kondis. Men samme trening vil ikke styrke og oppbygge sener og leddbånd.

TothNR1

A-lagspiller

Ble medlem: 25 okt 06
Innlegg: 337

Lagt til: 17 feb 07, 12:06

Vet ikke om noen har skrevet dette før men:

Jeg tror Grønnis har funnet en feil etter Eggen, nemlig kondisjonen på spillerne. Jeg kan huske flere ganger at spillerne løp opp i angrep, og jogget hjem, så ble det mål til de andre

---------------------------

CUPVINNER 06


ecupeventyrsnart

A-lagspiller
Ble medlem: 15 jul 05
Innlegg: 263

Lagt til: 17 feb 07, 20:23

Jeg kan være til dels enig i det du skriver, men det er litt misforstått dette med kondis. Kondisjon er faktisk tiden det tar fra makspuls og ned til hvilepuls, altså hvor fort du henter deg inn. Utholdenhet er noe annet, dvs hvor lenge og mye du kan løpe yte på f eks 60, 80% og 100%.

Da jeg trente godt hadde jeg ett O2 opptak pr kilo muskel som tilsvarte ett godt elitenivå i norge, men jeg hadde elendig utholdenhet, fordi jeg hadde for mye muskler og trente altfor mye eksplosiv trening/vekter. Dessuten spiste jeg for dårlig kost. Dette gjorde at musklene hadde for lite karbohydrater til å ta opp blodet og da samtidig oksygenet i blodet.

Det jeg mener å få frem her er mye av det samme som du mener. Fordi fotballspillere hverken er sprintere eller maratonløpere så trenger de en alsidig trening, de trenger litt av begge deler. Tror egentlig utholdenheten, dvs evenen til å løpe langt på f eks 60-70% er ok, men eksplosiviteten mangler de. Og når de da tar en del 100% løp så går det igjen kraftig ut over utholdenheten resten av kampen.

For en fotballspiller gjelder det jo egentlig å kunne løpe fortest på 40meter, sjeldent løpene er lenger enn det, men samtidig skal de kunne løpe mange løp på 50% maskin.

Men her er det igjen store forskjeller på hva slags fysikk de forskjellige spillerene bør ha. En midtbanespiller må ha en mye bedre utholdenhet enn f eks en i midtforsvaret. I tillegg til at han trenger å være sterk i kroppen/duellspillet, eller evt ha ett lavt tyngdepunkt ;) En spiss i dag må være sterk i kroppen, rask på 40meter og kondisjon nok til å holde hodet klart til å utnytte mulighetene som kommer i løp av en kamp.

Etc etc..

Mye prat her nå, men skal jeg si hva jeg har erfart utfra hva jeg har sett FFK guttene gjøre på helsestudioet så trenger de seriøst en mer personlig oppfølging der. Makan til slapp trening har jeg ikke sett fra gamle tanter engang. De bare skummer seg igjenomm øvelsene uten noen som helst for for kvalitet, med noen untak selvfølgelig. Men de fleste blir knapt nok slitne. Svette blir de først når de avslutter med å løpe litt på trende-mølla. De spillerene som utmerker seg positivt er faktisk juniorspillerene.

FFK burde koste på seg å ha en ressurstrener på plass som følger opp gutta på gymmet såvel som på fotballbanen slik at de yter maks på hver trening.

Dette blir forhåpentligvis bedre nå hvor vi har flere trenere. FFK burde også coache spillerene mer på enkeltnivå, slik at vi faktisk klarer å videreutvikle de uslipte diamantene som byprosjektet kommer med. Det blir bortkastet å la unge talenter bare bli kastet inn i en stor A-lags tropp og overlatt til å klare seg selv.

En annen ting som de bør lære seg, er kosthold. Det er ikke få ganger gutta har endt opp på Mets og tatt en pizza  og Coca Cola ;)  Etter en eliteseriekamp. Bra kosthold!!  Det er ett av de viktgste måltidene, de etter trening og kamp. ;)
De skal selvsagt få kose seg de og, men alt til sin tid.

Hvem som har skylda for at gutta er dårlig trent er for meg helt uinteressant, det som teller er hvordan de skal bli bedre. Men sånn for syns skyld...... Det er Morgan sin skyld det og ;)

Peace out;)

 


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 17 feb 07, 20:43
Aah. Godt å lese innlegg fra noen som kan noe.

Kanskje du skal søke jobb i FFK som kostholdsrådgiver? Er sikker på at det er mange spillere som hadde fått sjokk hvis de hadde visst hvor mye kosthold har å si for å nå måla sine som eliteidrettsutøver.

Men i FFK har vi kanskje så mange "lekne" spillere, og mener som Myggen at fotball ikke er eliteidrett, at det vil være å kaste perler for svin...

Har forøvrig hørt fra flere kilder at det er flere spillere i FFK som har potensiale langt utover det vanelige, men at manglende vilje og motivasjon gjør at de ikke gidder. Det er i såfall trist...

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


DrDRE

Landslagsspiller

Ble medlem: 19 mai 04
Innlegg: 1134

Lagt til: 17 feb 07, 20:51
Kanskje man skulle fått inn han motivasjonspsykologen som var innom en periode ifjor, og kjøre en runde for å motivere til egeninnsats. Skulle gjerne hatt ham innom noen ganger i løpet av sesongen, virker som han gjorde en god jobb sist.

---------------------------

Norgesmester


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 17 feb 07, 20:55
Endret: 17 feb 07, 20:56

Fotball i Norge er ikke eliteidrett - med mindre man sikter mot tippen av Tippeligaen. Da kommer man ingen vei hvis man ikke forstår at det er toppidrett man holder på med. Er man toppidrettsutøver, så er man det 24/7. Skal man kunne trene mye må man spise og sove i forhold til det. Helt avgjørende for å kunne yte maks når det er tid for det. Det er bra at spillerne går ut sammen etter kamp, men de burde spise bedre mat enn Peppes. Så kunne de heller tatt seg en øl eller et glass vin til maten, det hadde ikke gjort noen skade. Men Peppes er ikke godt kosthold, særlig ikke etter en hard økt. Hjertens enig i det.

Tror nok FFK har manglet en del her, men det burde ikke være vanskelig å finne noen som kan gjøre den jobben. Det ville nok være en god idé, selv om det IKKE ville være en god idé å prøve å ta potetgullposen fra Kvisvik!


KeJ

Landslagsspiller

Ble medlem: 21 apr 03
Innlegg: 1756

Lagt til: 17 feb 07, 22:11

Opprinnelig postet av DrDRE
Kanskje man skulle fått inn han motivasjonspsykologen som var innom en periode ifjor, og kjøre en runde for å motivere til egeninnsats. Skulle gjerne hatt ham innom noen ganger i løpet av sesongen, virker som han gjorde en god jobb sist.

 

Akkurat der tror jeg du er inne på noe. Det er vell så viktig å drive mental trening i medgang som motgang. I mange tilfeller vil jeg hevde at det er viktigere i medgang, mye for å fokusere på det positive, men også for at man skal holde beina godt planta på jorda. Hva det siste angår så vil jeg med rette hevde at en del av dagens spillere har en tendens til å lette noen cm når ting går godt...

---------------------------

Nytt år, nye muligheter.

Har jeg tro? Ja det skulle jeg mene, spørsmålet må være hva man skal tro på...


DrDRE

Landslagsspiller

Ble medlem: 19 mai 04
Innlegg: 1134

Lagt til: 18 feb 07, 10:07
Opprinnelig postet av KeJ

Akkurat der tror jeg du er inne på noe.

HVA, ikke ellers???

---------------------------

Norgesmester


benksliter`n

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 2762

Lagt til: 18 feb 07, 15:46

Morgan har har sagt,at spillerene skal ha 37,5 timers arbeidsuke.

Det blir nok mye mer oppfølging av spillerenes kosthold og trening

Den nye ordningen medfører også at spillerne spiser alle sine måltider på Stadion, og på den måten får arbeidsgiveren bedre kontroll på matvanene til sine ansatte.

---------------------------

FFK Østfold`s fotball-stolthet!

Bygg på stadion til 20 000!
Så drømmen om champions league i vår egen storstue ikke dør!


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 18 feb 07, 16:22
Opprinnelig postet av benksliter`n

Den nye ordningen medfører også at spillerne spiser alle sine måltider på Stadion, og på den måten får arbeidsgiveren bedre kontroll på matvanene til sine ansatte.



Blir lange dager og lite familieliv hvis middag og kveldsmat også skal inntas på Stadion... 

Men det er klart at dette er et steg i rett retning...

Er det noen som vet om dette har blitt fulgt opp, da?

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


Mustang

A-lagspiller

Ble medlem: 27 okt 03
Innlegg: 402

Lagt til: 18 feb 07, 23:14

Eggen hadde ALDRI sagt dette..han hadde abre unnskyld seg med at det er tidlig i sesongoppkjøringa og at det ikke er noe å bekymre seg over.....

la spillerne slite til de får blodsmak i munn!!....jeg vil ha "start-kondis "på FFK spillerne:)

---------------------------

**Sinnet skaper alt, såvel det gode som det onde...sorg og lykke...rikdom og elendighet**


Snæbbuss-aristokrat #78

Landslagsspiller

Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 954

Lagt til: 18 feb 07, 23:28
Endret: 18 feb 07, 23:29
Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

Mye prat her nå, men skal jeg si hva jeg har erfart utfra hva jeg har sett FFK guttene gjøre på helsestudioet så trenger de seriøst en mer personlig oppfølging der. Makan til slapp trening har jeg ikke sett fra gamle tanter engang. De bare skummer seg igjenomm øvelsene uten noen som helst for for kvalitet, med noen untak selvfølgelig. Men de fleste blir knapt nok slitne. Svette blir de først når de avslutter med å løpe litt på trende-mølla. De spillerene som utmerker seg positivt er faktisk juniorspillerene.

FFK burde koste på seg å ha en ressurstrener på plass som følger opp gutta på gymmet såvel som på fotballbanen slik at de yter maks på hver trening.


 


Meget bra og interessant innlegg forresten.
Når det gjelder det med treningsstudio, så har jeg hørt at de skal få et eget treningsstudio på den nye stadion. Når det er på plass regner jeg med at de vil få vesentlig mer oppfølging på dette området. Ut i fra hva du sier så virker det absolutt som det er på sin plass ja.

---------------------------

Lenge leve "hjørnet"!


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 19 feb 07, 11:35
Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

En annen ting som de bør lære seg, er kosthold. Det er ikke få ganger gutta har endt opp på Mets og tatt en pizza  og Coca Cola ;)  Etter en eliteseriekamp. Bra kosthold!!  Det er ett av de viktgste måltidene, de etter trening og kamp. ;)
De skal selvsagt få kose seg de og, men alt til sin tid.



Jeg synes det er helt merkelig at ikke gutta har kostholdsregimer å forholde seg til, kanskje spesielt i grunntreningsperioden, men også i sesongen. Kosthold før og etter kamp og presstrening er noe som er helt avgjørende for restitusjon og effekt av treninga. Hvis en ikke har kontroll på denne biten har en heller ikke kontroll på prestasjonen, for å si det sånn.

Man har kommet fram til at kosthold spiller en helt avgjørende rolle i styrketrening, jeg mener å ha lest eksperter som mener at kosthold er like viktig som sjølve treninga. Nå kjenner jeg ikke styrketreningsopplegget til guttane, men jeg synes ikke det høres ut som om de har vært gjennom et styrkeprogram i vinter, for å si det sånn.

Jeg tror det blir synda mye mot styrketreninga i lagidrettene. Det er i styrketreninga en forebygger skader, det er i styrketreninga du får spenst, hurtighet osv osv.

Det jeg generelt har hørt om norske lagidretter og fysisk trening er at man først og fremst trenger mye mindre enn absolutt alle andre idretter, og det er kanskje aller verst i fotball, hvor man jo kan kompensere mye med innstilling og attityd. Det blir trent lite, ineffektivt og svært tradisjonelt.

Norske fotballspillere tror de er "utrolig" gode, og ikke behøver å bygge seg opp fysisk, og dette reflekteres inn i treningsstudioet trur jeg.

Det hjelper heller ikke at fotballsesongen nå er på 10 måneder... For seriøse styrketreningsprogram bruker man 2 måneder på, fra start til slutt. Det kommer blant annet en ganske lang restitusjonsperiode etter programmet hvor man stort sett bare tenker kosthold fra ende til annen.

Hele laget skulle vært pressa gjennom et styrkeprogram i november/desember og kun drevet restitusjonstrening fram til slutten av januar. Da ville vi fått sett et nytt lag, for å si det sånn. Og mange færre skader.

Sånn sett tror jeg det blir synda minst like mye mot styrketrening som kondis, siden man i vanlig fotballtrening får en god del kondistrening, og mindre styrketrening, siden mye trening bryter ned like mye som det bygger opp i muskulatur. Det vil ikke overraske meg hvis spillerene har mindre styrke på slutten av sesongen enn på begynnelsen. Restitusjon er utrolig viktig i et tett kamprogram...

benksliter`n

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 2762

Lagt til: 19 mar 07, 11:14
Aldri trent så hardt.

Årets FFK-mannskap har vært gjennom et hardkjør, noe Øivind Hoås (23) tror vil slå positivt ut.
Virker som Hoås er meget positiv til treningsopplegget og system(4-4-2) til Grønhagen.

---------------------------

FFK Østfold`s fotball-stolthet!

Bygg på stadion til 20 000!
Så drømmen om champions league i vår egen storstue ikke dør!



Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 2 2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3