Husk meg
Brukernavn
Passord

Ang Marcus Ringberg - For dårlig?

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

A.Scheie

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 apr 04
Innlegg: 857

Lagt til: 10 aug 04, 17:35
Endret: 10 aug 04, 17:36
Ut ifra det jeg leser her på forumet, hva folk sier på tribunen, hva diverse spillerbørser o.l. mener, så er Marcus Ringbergs prestasjoner den siste tiden visstnok helt håpløse. Da jeg stod i pølsekø på Ullevål sist søndag var det nok en kar som ville fortelle meg hvor dårlig Ringberg er, og det var det som fikk begeret til å renne over for meg (les: skrive dette innlegget).


I fotball er det resultater som teller. Fra en spiller som spiller i spissROLLEN forventes det mål. En sterk spiss skal i tillegg vinne dueller og skape sjanser. Ut i fra dette har vel kanskje ikke Marcus fått til spesielt mye i det siste... Før man vurderer prestasjoner og evt kritiserer, mener jeg det er viktig å se på prestasjonene ut ifra de oppgavene han får på banen. Det blir altså viktig å skille mellom hvor på banen en spiller er best (Ringberg --> spiss), og hvor på banen han faktisk blir brukt (hvilken rolle han får).

Og da stiller jeg følgende spørsmål:
BLIR HAN VIRKELIG BRUKT SOM SPISS?
Etter min mening; NEI!


Jeg er så drittlei av at folk ikke klarer å se den jobben han gjør for laget. Til dere som mener Ringberg ikke jobber vil jeg bare si som jeg har sagt før: OBSERVER MANNEN SPESIELT EN HEL KAMP!
Og da ber jeg dere legge spesielt merke til hvor på banen han befinner seg. Jeg kan ikke bevise dette, men jeg er ganske så sikker på at han er blant de to-tre spillerne som har tilbakelagt flest meter de siste kampene. Jeg tror f.eks. ikke at han løper spesielt mindre en Risholt (i hvert fall ikke mot Enga og RBK :-P). Men det er mye lettere for publikum å se løpene til risholt fordi han bl.a. løper mye mer med ball og tar det tunge 60 meters løpene for å løpe opp motstandernes kontringer.

Jeg fortsetter med et konkret eksempel fra søndag:
FFK mister ballen i midtbaneleddet. Ringberg er med hjem, idet FFK vinner ballen er Ringberg på høyde med egen 16meter, ballen måkes fram til en ensom West, for Ringberg bærer det fremover igjen. Ikke overraskende mister West ballen mot overtallige Engaforsvare og Ringberg må nok en gang sette kursen hjemover... Dette eksempelet er ikke unikt.

Så da nok et spørsmål, ledende sådan:
Angriperen Marcus Ringberg, med alle de defensive oppgavene han får av Eggen, i mer en 40 grader Celsius, med sin sitt manglende tempo; Er det så merkelig at han ikke presterer det man kan forvente av en spissrolle?

Hva jeg ville svart på det spørsmålet, tror jeg de fleste har skjønt. Jeg sier ikke at Ringberg har akkurat har herja i det siste, det ser jeg da selv, men det jeg mener er at de oppgavene han får av Eggen er så totalt forskjellig fra det de oppgavene mange folk tror og forventer at han har (spissrolle). Slik jeg ser det er det ikke merkelig at så mye løping i varmen går utover duellspillet. (Til dere som ikke tror på dette, prøv det ut selv :-P)

Dette innlegget er ment som et forsvar av Marcus Ringberg, hvorvidt det er ment som kritikk av Eggen er jeg faktisk ikke helt sikker på. Jeg bare konkluderer med at jeg er uenig i måten Ringberg blir brukt på.

---------------------------

"Det hjælp itj å vær like rask som en sprinter når du aldri start"



Knut Torbjørn Eggen om tidligere Mosse- og Vikingspiller Jerry Månsson...


Vidar

A-lagspiller
Ble medlem: 09 aug 04
Innlegg: 239

Lagt til: 10 aug 04, 18:07
Men kan vi være sikker på at Ringberg beveger seg sånn fordi han har fått klar bestjed fra Eggen? Det kan være at Ringberg selv så sterkt ønsker å være nyttig og involvert at han ender med å halse etter på den måten. Men Eggen har nok et ansvar for å rydde opp.

thomkat

A-lagspiller
Ble medlem: 24 mar 03
Innlegg: 494

Lagt til: 10 aug 04, 18:11
Utifra det jeg har sett av Eggen disponeringer før i sesongen, tror jeg nok at Eggen har en stor finger med i spillet her. Det beste hadde vært hvis Ringberg flikka ballen videre til West. Da rekker han ikke å ta så lange defansive løp. KAnskje litt mere greit hvis FFK leder, men det gjør de jo sjelden. :)

:ffk::ffk::ffk:

---------------------------

Elleve røe og vite kællær


oleberg

Landslagsspiller

Ble medlem: 29 sep 03
Innlegg: 1341

Lagt til: 10 aug 04, 19:24
Er helt enig med det som skrives - Ringebrg brukes feil!!!!

Ringberg er stor og sterk, og skal brukes på topp, og inne i boksen - da er han farlig. Tror ikke han har blitt brukt slik en eneste gang dette året.

Slik er det også på stadion. FFK presser, og presser, og spiller underholdene fotball - og scorer (les kampene Lyn, Sogndal, VIF, Molde). Så blir FFK redde og faller tilbake, hvor West blir liggende igjen på topp, og Ringberg får en defensiv spiss rolle.

Resultatet blir som dere sier, at ballen blir måket opp til West, og kommer tilbake fortere enn bare fy. Rinberg blir dermed bare springende i mellom.

Dette må det ordnes på til kampen mot Odd.

A.Scheie

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 apr 04
Innlegg: 857

Lagt til: 10 aug 04, 20:11
Endret: 10 aug 04, 20:16
Opprinnelig postet av Vidar
Men kan vi være sikker på at Ringberg beveger seg sånn fordi han har fått klar bestjed fra Eggen?


Ser poenget ditt, men hvis det faktisk er slik at Ringberg (eller hvilken som helst spiller for den saks skyld) kamp etter kamp beveger seg annerledes enn det Eggen ønsker, så tror jeg en trener på Eggens nivå hadde tatt tak i dette langt tidligere. En trener som evt ikke tar tak i en spiller som beverger seg "feil", er etter min mening en svak trener...

---------------------------

"Det hjælp itj å vær like rask som en sprinter når du aldri start"



Knut Torbjørn Eggen om tidligere Mosse- og Vikingspiller Jerry Månsson...


stenhard

A-lagspiller

Ble medlem: 14 jun 03
Innlegg: 587

Lagt til: 11 aug 04, 08:11
Det var en glimrende forsvars tale for Ringberg. Til deg Eggen: Slutt med misbruket av Ringberg. La gutten få spille spiss.

---------------------------






Barabus

Juniorspiller
Ble medlem: 02 aug 04
Innlegg: 84

Lagt til: 13 aug 04, 12:01
Når Ringberg blir spilt på, klarer han stort sett aldri å levere ballen videre til noen andre. Han, mer enn noen andre, klarer ikke å venne seg til å ha en mann i ryggen. Han vinner i snitt to hodedueller pr. kamp. Etter min mening har ikke Markus klart omstillingen to år på rad. Dette er helt forståelig, men han holder ikke mål. Det går for sakte, først og fremst!

---------------------------

SJÆLÆLÆLÆLÆ


Josefsen

Bedriftsspiller
Ble medlem: 15 apr 04
Innlegg: 18

Lagt til: 13 aug 04, 12:36
Nå må vi ikke glemme at en stor del av trenerne i tippeligaene, før sesongen begynte, mente at ringberg var ffk`s nøkkel spiller.. da skulle det ikke forundre meg om de setter en spellær på`n så han ikke skal få rom, og når han er så treg som han er er det ikke rart at prestasjonene ikke blir som i fjor!

Dessuten kunne trengt han lars petter! ringberg og lars petter på topp fungerer som hånd i hanske!

:ffk:

pølse

A-lagspiller

Ble medlem: 15 mar 04
Innlegg: 525

Lagt til: 13 aug 04, 17:32
Opprinnelig postet av Josefsen
Dessuten kunne trengt han lars petter! ringberg og lars petter på topp fungerer som hånd i hanske!


lars petter holder jo ikke 1. divisjonsnivå en gang. synes west passer ganske bra (kanskje bedre) som makker ved siden av ringberg.

---------------------------

We play with 2 stoppers and 3 spisses...

Nils Arne Eggen


Josefsen

Bedriftsspiller
Ble medlem: 15 apr 04
Innlegg: 18

Lagt til: 13 aug 04, 17:46
Jammen hør nå her! :D
Marcus har jo ikke vært i orntlig scoringsform siden han lars petter forsvant.. Men sant at vi trenger west også.. vi kan begynne å spille 4-3-3 :ffk:

Planken

Moderator

Ble medlem: 17 mar 04
Innlegg: 1632

Lagt til: 13 aug 04, 17:58
Latterlig...Biffen viste at han er en middels 1. div spiller, og så vil du ha han i Tippeligaen?

---------------------------

"Jeg driter i hvilke lag som kommer bak oss på tabellen, bare det er mange"

- Egil Drillo Olsen.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5485

Lagt til: 13 aug 04, 18:39
Etter min mening er ikke LPH engang en middels 1. div spiller. Han skal ha for at han var god i -02 sesongen. Men, sesongene før var han tragisk selv i 2. div. Han er på ingen måte noen TP spiller.
Ringberg derimot var antageligvis den eneste spilleren som de andre tippeligaspillerene hadde hørt om før denne sesongen. Jeg vil tro at de fleste som ytrer sine meninger på dette forumet ser fler hjemmekamper enn bortekamper. På stadion kommer mange av TL lagene for å spille for ett poeng, og spiller dermed først og fremst destruktiv fotball(ref Viking). De fleste forsvarsspillerene i TL har erfaring fra dette nivået, og det er lettere å være destruktiv enn konstruktiv.
Det kunne vært fint med en spiss som er bedre enn Ringberg, men det er mange andre plasser på banen som må byttes ut før ham etter min mening.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


pølse

A-lagspiller

Ble medlem: 15 mar 04
Innlegg: 525

Lagt til: 14 aug 04, 00:05
helt enig, kanogvetalt...

markus har bevist, med sine 6 mål, at han fortjener en plass på laget. akkurat nå, synes jeg han er inne i en dårlig periode, men håper jo selfølgelig at han kommer tilbake.

lars petter kommer til å ha det tøft hvis laget hans rykker opp, men vi får se...

---------------------------

We play with 2 stoppers and 3 spisses...

Nils Arne Eggen


Barabus

Juniorspiller
Ble medlem: 02 aug 04
Innlegg: 84

Lagt til: 14 aug 04, 14:06
Ja, få tilbake LPH, så har vi TO spillere som løper i rommene det ikke kommer en eneste stuss i. Blir for dumt, mener fremdeles at det skulle vært lagt mer innsats i å beholde Rikardur Dadason, en direkte årsak til opprykket.

---------------------------

SJÆLÆLÆLÆLÆ


A.Scheie

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 apr 04
Innlegg: 857

Lagt til: 14 aug 04, 17:12
Endret: 14 aug 04, 17:14
Nå har det seg slik at FFK ville beholde Dadason, men stilte som krav at han måtte flytte til Fredrikstaddistriktet. Klubben mente det kunne gå utover prestasjonene å pendle. Dadason var ikke interessert i å flytte til Fredrikstad, så han flytta hjem til Island istedet.

Nå pågår jo litt debatt om spillernes profesjonelle instilling, holdniger, treningsiver etc... Slike helprofesjonelle og seriøse fotballspillere som de fleste vil ha, bør ihvertfall ikke pendle mange timer hver dag, syns nå jeg....

---------------------------

"Det hjælp itj å vær like rask som en sprinter når du aldri start"



Knut Torbjørn Eggen om tidligere Mosse- og Vikingspiller Jerry Månsson...


pølse

A-lagspiller

Ble medlem: 15 mar 04
Innlegg: 525

Lagt til: 14 aug 04, 18:46
Dadason passa ikke sammen med Markus. Han scora 1 mål etter at Dadason kom til FFK. De ble rett og slett for like.

---------------------------

We play with 2 stoppers and 3 spisses...

Nils Arne Eggen



Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24