Husk meg
Brukernavn
Passord

Hva skjer nå i FFK? (tanker og meninger...)

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

captaingooner

Bedriftsspiller
Ble medlem: 07 nov 09
Innlegg: 1

Lagt til: 07 nov 09, 14:07

Jeg er ny på dette forumet, og ville prøve å sette mine tanker og meninger i den situasjonen FFK er i nå. Har lest på forumet over lang tid, men har ikke satt meg ned for å skrive før nå. Beklager om jeg burde puttet innlegget i en post, men fant ikke hvor det passet best. Moderator putter det inn evt der det passer?

Jeg er ikke er en stor FFK supporter, men det er den eneste klubben jeg har sympati for i Norge. Hvor skal jeg starte?

Med sin historie og sjarm, så er FFK en av få klubber i Norge som virkelig har "taket" på sine innbyggere. Det er enorm interesse i byen, både på godt og vondt. Store deler av landet, ser også sjarmen i FFK.

Etter opprykket i 2003, ble det endelig toppfotball etter mange herrens år med venting. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves sies det...... , og det kan jo stemme. Cupmesterskap i 06, og sølv i serien 08 har vært oppløftende og en glede, selv om det har vært flere sesonger hvor målet har vært å holde seg unna nedrykk. Det er ikke uvanlig at man sloss mot nedrykk, med tanke på at man har vært mange år uten toppfotball i klubben. Det må endres på mange plan i en organisasjon, for å møte den nye hverdagen på det høyeste nivå.

Det har blitt satset mye penger på å få suksess, men fornuften i styrerommet har vært fraværende i mange situasjoner. En tanke som har slått meg mange ganger om bl.a Terje Høili er: "hvorfor gidder han å sløse med penger"?
Det er greit å være glad i klubben, men hvorfor stiller han ikke mere krav på områder som media-håndtering, oppbyggingen av klubben (academy, a-lag), økonomiske krav (inntekter-utgifter), og bl.a profilering av klubben? Skjønner at han kun er en aksjonær, men han må vel ha mye makt siden han gang på gang har kastet inn store summer for å redde klubben med midler når det var krise, og stått for flere spillerkjøp i sin satsning på å bli et stabilt topplag? (eller hvilken rolle har Høili?)
Er det slik at Høili har kjøpt inn spillere, eller er dette treneren som har gitt sine ønsker til Høili hvem han ønsker til laget.

Lar man ikke treneren få kjøpe seg de spillerene man vil (innefor budsjettrammen selvfølgelig), så er man allerede farlig ute å kjører etter min mening. Man kan ikke blande trenerens filosofi med styret/askjonærenes sine ønsker på spillermarkedet, for så å tro at man legger alt til rette for treneren.

FFK har oppgjennom flere år satset over evne, uten at de har lært. År etter år med problemer på det økonomiske feltet, har de ikke lært av. Dette har vært et fenomen i hele Tippeligaen, men det er få klubber som virkelig har skjønt at dette ikke vil fungere over sikt.
Jeg tror at det var bra at klubben måtte ned et hakk, selv om det vil komme noen tøffe sesonger fremover. Nå har man sjansen til å bygge opp noe stort for fremtiden, men det er viktig å ikke forhaste seg. Styret må nå begynne å skjønne alvoret, for en klubb er akkurat som en hvilken som helst bedrift. Inntekter - utgifter = resultat. Et overskudd er noe man da må prøve å budsjettere med, så får man heller i utgangspunktet ligge litt etter sportslig suksess. Jobber man systematisk på det å utvikle egene spillere (som er vesentlig billigere enn å kjøpe avdanka dyre spillere), vil man få redusert mye kostnader. Kanskje man klarer å utvikle noen for videresalg, som kan gi nye penger inn i kassa?

Det har vært en lite smart tankegang i Norge, med at man er talent som 24år, og veldig ettertraktet når man har passert 28år. Mange klubber, inkludert FFK, har hoppet på det å bruke forholdsvis gode penger på spillere som har få år igjen på toppnivå. Enkelte har passert denne grensa, men likevel blir de hentet inn for en stor sum og gode lønninger. Siste eksempelet i FFK er Alex Valencia. Hva var poenget (for klubb eller aksjonærer) i å hente han?

Tom Nordlie, hva skal jeg si om han?
En mann med mye fotballkunnskap, men som ikke har evner som en trener skal ha. Han oppfører seg som en klovn, når han løper langs siden (går, hopper) og banner til dommere, motstanderlaget, publikum, og sine egne spillere. FFK må da visst om hans historie på disse områdene? Han kommer ofte i konflikt med spillere, støtteapperatet, og supportere. Dette er vel kanskje grunnen til at han har vært innom 7 klubber siden 2000.
Var dette et fremtidsrettet valg?

Klubbkassa var nesten tom, og da ville man hente inn en mildt sagt "konfliktskapende" trener som koster MYE i lønn. Tenkte styret på konsekvensene om han ikke skulle redde klubben fra nedrykk?
Hørte intervjuet igår, da han mente at han hadde gjort store fremskritt i klubben med antall poeng pr.kamp. Tok han med faktorer som: skadesituasjonen i klubben før kontra da han kom, hjemme-motstand, borte-motstand, betydning av kamper for FFK og motstanderlagene, osv osv. Det er så mange ting som kan spille inn i kamper, og tenker man kun statistikk, så kan trikse å mikse slik man vil.

Nei, jeg mener at denne ansettelsen ikke var heldig for FFK, hverken kortsiktig eller langsiktig. Tiden vil vise om jeg har rett i mine tanker angående denne treneren.

En annet ting jeg har lagt merke til i FFK, er mediahåndteringen.
Ikke nok med at de har hatt overbetalte spillere som slenger med leppa på en meget useriøs måte (Wehrmann), så har de også hatt noen kommentarer/intervjuer fra styremedlemmer som viser at de ikke er profesjonelle.
Klubben latterligjør seg selv i media, og det virker som om de ikke forstår dette selv. Ut ifra dette (uprofesjonelle sidene), så skjønner man jo at mange av vedtakene som blir tatt i styrerommene, ikke blir gjort med fornuften eller for klubbens beste på lang sikt. Det virker som man lever i en boble, og tror alt blir bra neste sesong både når det gjelder sportslig og økonomisk.

Nei, jeg håper at FFK som klubb vil lære av alle de feilene som har blitt gjort etter opprykket, for nå har de sjansen til å bygge noe stort for fremtiden.
Sats ikke mer enn det man har penger til, så får man jobbe seg oppover om inntektene øker i takt med det "nye" FFK.

Det jeg mener er viktig fremover nå er:
* Bygg opp et academy som skal produsere talenter til klubben, og de må brukes. Erfaring får de med spilletid, og da må de prøve seg når de er mellom 17-21år. Se på de store klubbene i europa, hvordan de spiller inn talenter i alder fra 17-21 år. Mange utvikler seg til å bli meget viktige i sine lag, og klubbene sparer store summer på innkjøp av nye spillere. (evt gevins med å selge videre) Tillitt vokser man på.


* Bedre speidere, for nå har de i flere sesonger kjøpt spillere pga "rykter" "videosnutt", og godord fra den ene og den andre. Lite bakgrunnstoff, lite oppfølging på spilleren, og lite tanker om spilleren vil gi klubben det rettte i systemet. Det kan da ikke være helt håpløst å sette av midler i et budsjett, hvor man har en speider som reiser i distriktene (guttekamper, junior, a-lag) evt til det fjerne for å sjekke ut spillere som kan passe inn i et spillesystem. Klubben har jo enorme utgifter på støtteapperatet, så er mange som har en rolle som langt ifra er viktig i klubben. Å kjøpe for å kjøpe, er hverken smart eller billig.

* Fonuftig budsjett, som MÅ holdes. Kan ikke regne med rike onkler år etter år, og de må lære seg å klare seg selv slik som alle andre bedrifter.

* Hvilke roller har styret/aksjonærene, og hva skal de "bry seg" med? (spillerkjøp, salg, osv?)
Er de kvalifiserte nok for jobben, eller blir det litt kamerateri i enkelte grupper? Jobber de for felles mål, eller egen vinning?

* Slutte med texas utspill i media, dette gir bare negativ inntrykk.

* Finne en trener som kan jobbe systematisk over tid, for å få resultater. Det er mye å ta tak i, så man må være tålmodig om man ønsker å bygge opp noe stort for fremtiden. Hasteresultater vil slå hardt tilbake, og man vil igjen oppleve sirkustendenser i klubben om kort tid.
Se gjerne 4-5 år frem i tid, og da nytter det ikke å hente avdanka spillere på 28år eller la 50% i stallen ha kontrakter som går ut samtidig.

Jeg tror og håper FFK har lært mye, og at de nå setter seg ned å tenker igjennom på hvordan klubben igjen skal bli en av de beste i landet. Håper de ser et perspektiv litt lengre frem, men frykter at de kan gå i en ny felle at det skal skje raskt.
Det har vært mye uro også i supportermiljøene, og det er noen merkelige utspill som kommer i utide. Plankehaugen må ikke kreve hvem som skal sitte i forskjellige stoler, men de kan ønske seg en de mener er egnet til dette. Da er det viktig at plankehaugen snakker sammen om dette, og at ikke enkelte medlemmer kommer med en mening som kan virke som kamerateri. Man kan ikke som leder eller hva dette være, snakke for alle andre, uten at det har vært skikkelig dialog om dette i miljøet.

Man må også akseptere at man er annerledes, og ikke sette angrep mot nye grupperinger uten å ha fakta ved bordet. Jeg går alltid med drakt på mine kamper (Arsenal), men sjelden når jeg går på pub for å se fotball. Det er slik jeg er. Andre har alltid drakt, mens noen ikke går med drakt i det hele tatt.
Alle har felles hjerte for klubben, men de velger en annen stil å gjøre det på.

Er imot slossing, men støtter de som lager liv både før, under, og etter kamp i sine kleskoder.

Det har vært en sport i å hakke på hverandre, istedenfor å samarbeide for å få best mulig supporterliv. Byen har enormt potensiale til å bli en skikkelig supporterby, hvor man får misunnelige blikk fra sør til nord. En by der alle støtter 100% opp for laget i rødt/hvitt, og som gjør at klubben kan bli stolte utad. Selvfølgelig skal man sette krav mot spillere og trener/ledelsen, men gjør det på en profesjonell og voksen måte. Stå samlet bak, og ikke driv med utspill uten medlemmene bak seg.

 

Nei, jeg håper for byen, supportere, og klubben at det snart blir en ny stor epoke rødt/hvitt innen fotballen. Nå må man benytte seg av situasjonen til å starte med blanke ark og fargestifter, og man har store muligheter til å sette preg på fremtiden.
Jeg håper jeg ikke har tråkket mange på tærne med mitt innlegg, for jeg har ikke mange kilder i klubben eller lignende. Dette er kun mine tanker om FFK som klubb, og hva jeg mener. Lest kun media, og snakket med bekjente som er gode supportere i klubben. Sikkert mange tusen der ute som veit mer om organisasjonen enn en sympatisør, men håper dette kan gi litt debatt.

Beklager for et rotete innlegg :)

Jeg håper FFK som klubb kommer sterkt tilbake, for det trenger byen og norsk fotball.

 

*gooner*


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5370

Lagt til: 09 nov 09, 13:58

Et utrolig langt innlegg som jeg ikke tror noen orket å lese hele av på en deprimerende lørdag Smile

Mye av det du nevner er diskutert i flere forskjellige tråder, men det er en ting jeg vil kommentere

Opprinnelig postet av captaingooner

Er det slik at Høili har kjøpt inn spillere, eller er dette treneren som har gitt sine ønsker til Høili hvem han ønsker til laget.

På meg så virker det som om investorene, ikke Høili spesielt, men investorene har hatt litt for mye makt.

Det er naturlig at de skal være med på å bestemme hva de skal bruke pengene sine på (for det er deres penger, ikke klubbens) men det virker som de tenker like kortsiktig som mange andre har gjort. Sier ja til kjøp av dyre, forholdsvis gamle spillere uten videresalgspotensiale (som f.eks Valencia og Andersson selv om det var Nordlie som sa at han ville ha dem) istedenfor unge talentfulle spillere med videresalgspotensiale.

Et eksempel på en overgang hvor invest kanskje har fått styre litt vel mye, er ved overgangen til Espen Hoff. Dette var en spiller invest gjerne ville ha (igjen null videresalgspotensiale og en dyr spiller). På grunn av at dem ønsket han så sterkt gikk vi glipp av flere andre spillere som klubben la frem forslag på. Til slutt fikk vi ikke Hoff heller, men ble sittende igjen med Everton, en spiller som vel var 3-4 valg av de spillerne som ble tittet på.

Jeg skjønner at dem er skeptiske til å bla opp penger for 'ukjente' utenlandske spillere, men sannsynligheten for at det på lang sikt skal lønne seg for klubben er større enn om vi skal fortsette å kjøpe dyre, middelmådige spillere på grunn av at de har et navn.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


torgar

Bedriftsspiller
Ble medlem: 02 aug 04
Innlegg: 5

Lagt til: 10 nov 09, 23:46

Synes du har veldig mange gode og riktige betraktninget angående historien de siste syv årene i FFK både på det organisatoriske plan og med hensyn til  mediahåndteringen. Det er for meg klart at det som har skjedd  etter opprykk til toppfotballen  i 2002 kan synes å ha skjedd for fort med hensyn til klubborganiseringen. Dette er forståelig, men også en stor mulighet.

Er klubben seg nå bevisst dette og er i stand til å høste av de erfaringene de nå har gjort de siste syv årene, så ser det lyst ut for fremtiden med utgangspunkt i  den enorme interressen FFK har, ikke bare i lokalsamfunnet men hele Østfold. Forresten ikke bare i  Østfold men i hele landet finner man FFK kjærliget og beundring på bakgrunn av sin historie og klang i norsk fotball.

Det jeg nå bønnfaller FFK-systemet om nå er at de blir seg dette bevisst og evner å benytte denne "FFK-sjarmen" til å utvikle FFK til en storklubb.

Stikk spaden i jorda og begynn å utvikle potensialet som ligger der for å gjøre FFK til en storklubb i Norge. Potensialet er helt klart der. Talentene i Østfold trekkes fortsatt til FFK. Ta godt i mot dem og bygg en talentutviklingsplattform av kompetente trenere. Finn trenerne og behandle dem godt så kommer resultater. Resultatet av dette arbeidet  kan FFK høste og utvikle seg på videre.

---------------------------

Østfolds fotballstolthet før og for alltid, FFK



Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3