Husk meg
Brukernavn
Passord

Nordlies elendige (mangelfulle) bytter og merkelig kamptaktikk

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 4 1

Graarud

A-lagspiller

Ble medlem: 26 sep 09
Innlegg: 300

Lagt til: 05 okt 09, 12:36

Nå har Tom Nordlie fått vist seg fram i 5 kamper og man begynner kanskje å se påvirkningen han har hatt på spillegruppen og det taktiske.

Delvis har det fungert med 4 - 3 - 3 men etter min mening har det bare vist seg veldig tydelig at våre spillere egentlig ikke passer til denne taktikken. Vi har ingen _veldig_ gode midtbanespillere som kan dominere midtbanen med en mann mindre. I tillegg er våre kanter altfor lite defansive og løpsvillige noe som for eksempel i går resulterte i altfor store rom i mellomleddene. Det trengtes kun to pasninger så sto Kobajashi (eller noe sånt) alene forann fireren. Synes også at TV2 viste et veldig godt eksempel med Wallace/Ramberg i går hvor Wallace møter. Det er etter min mening sånn det må være når midtbanen ikke rekker over hele banen, men da må man sikre, ikke stå og vente på siden slik Ramberg gjorde!

Poenget mitt er vell det at når man ser slike ting, som i går at ting rett og slett ikke fungerer. Og man ser tydelig hvor det svikter. Hvorfor gjør man ikke taktiske endringer mye tidligere og hvorfor utnytter man ikke det vakre som heter bytter. Jeg synes at TN undervurderer effekten av nye bein. (Bare se på Gardar og Thommassen) når de kom inn. (Valencia bør ikke nevnes). Velger å se bort i fra de tre første kampene men tilfellene er det samme:

  • Valencia går inn for Barsom i det 67 minutt. Dette byttet hadde aldri kommet hvis Abgar ikke hadde vært skadet. I tillegg stiller jeg uforståelig til at Askar som gjør en veldig god kamp blir flyttet ned for Valencia. 
  • Gardar inn for Borges i det 80 minutt. Igjen bare pga skade. Dette byttet burde vært gjort mye mye tidligere, og en eventuell dårlig spillekarakter til Borges må ikke gå på hans kappe. Vi har en spiller som er mye bedre enn FFK noen gang kommer til å bli, og som om noen år mest sansynlig er gull verdt i en stor klubb. Hvorfor brukes en tung, lite akselrerende og treg spiller som eneste spiss. Dette er en spiller som passer glimrende som indreløper med raske spillere rundt seg. Og ved å bruke Borges feil vil vi ende opp med å måtte selge han for halv pris fordi han ikke viser seg frem! 
  • Thommassen inn for Vidar i det 85 (!) minutt. Igjen pga skade. Fantastisk eksempel på hvordan friske ben har så enormt mye å si når vi har forsvart oss i flere timer (føltes det som)

Nå skal det sies at vi er heldige. Alle byttene er skader og hadde man byttet tidligere hadde vi måtte spilt med skadede spillere. Men da dette har gjentatt seg i de fleste kampene TN har regjert må jeg bare sette spørsmålstegn med hans taktiske evner og altfor rigid spillesystem.

For eksempel strømsgodset kampen: 2 bytter i 87 minutt hvor vi ligger under 4 - 1 . Totalt merkelig!

Jeg var en av de som var positiv til TN og hans spillestil, og jeg skal ikke være bombastisk før TN har fått en vinter og nye spillere å øve seg på. Men slik det ser ut nå føler jeg bare at han ødelegger det meste sportslige vi har bygd opp gjennom tidende med 4 - 4 - 2 (Drillo ødela oss med 4 - 5 - 1 mener nå jeg) og flere gode spillere blir tilsidesatt. Vi hadde aldri trengt verken svensken eller Valencia spørr du meg. I tillegg til å kaste bort penger der, kaster vi bort penger i eventuelle salg av Kvisvik, Borges, Elvestad, og mange fler! (Kvisvik er jo ikke store sumen allikevell men ;-)

Vil bare si at dette er min personlige mening men lurær på om noen andre føler det samme? Hva mener dere om TN spillestil i forhold til Fredrikstad.

---------------------------

Fredrikstad Supporter fra 2001 direkte fra Nydalen, Oslo!


endre

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 mai 06
Innlegg: 1753

Lagt til: 05 okt 09, 13:05

Må vel si meg fryktelig enig. At ikke Gashi ble byttet ut igår er for meg en gåte. Borges burde ha gått ned, og gardar inn.

---------------------------

Nei, Rom ble ikke bygget på en dag, men den hadde vel også fått opp mer enn et par stolper i løpet av fem (?) år.
(FFK1903 om Plankehaugen.no)
______________________________________
http://twitter.com/endre82
Forøvrig Østfoldmester i Hattrick.org


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 05 okt 09, 13:23

Nordlie kommer til å fucke opp alt..

---------------------------

Erru ikke hes dagen etter kamp, harru ikke sunget nok!!


jag

Knøttespiller
Ble medlem: 20 aug 09
Innlegg: 70

Lagt til: 05 okt 09, 13:37

Opprinnelig postet av endre

Må vel si meg fryktelig enig. At ikke Gashi ble byttet ut igår er for meg en gåte. Borges burde ha gått ned, og gardar inn.

Hvem skal løpe på midtbanen dersom vi tar ut Gashi og setter ned Borges?

Gashi har utvilsomt den største rekkevidden på midtbanen. En terrier som løper, plager, kakker på leggene og som ALDRI gir seg. En helt forferdelig spiller å spille mot. Et vinnerinstinkt uten sidestykke, som desverre av og til bikker over i gule kort.

Borges er for treg til ikke å ha noen rundt seg som kan løpe MYE. Men det der ingen tvil om at Borges vil være suverent best som en playmakertype på midtbanen hvor han kan jobbe mellom 16-meterne.


endre

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 mai 06
Innlegg: 1753

Lagt til: 05 okt 09, 13:42

Det å løpe er greit nok, men når du skal prøve å føre ballen hele veien til målstreken, uten å titte opp, ikke klare å finte ut en eneste motspiller, så hjelper det lite, uansett hvor utrettelig han løper.
Han startet bra, men  fra 10 min ut i 2 omgang mistet han ballen i hvert angrep, før han endelig fyrte av et skudd i det 87 minutt eller så. Har en veldig sterk følelse at Borges kunne gitt en del bedre baller frem, da han har mer teknikk i lilletåa enn Gashi har i hele kroppen

---------------------------

Nei, Rom ble ikke bygget på en dag, men den hadde vel også fått opp mer enn et par stolper i løpet av fem (?) år.
(FFK1903 om Plankehaugen.no)
______________________________________
http://twitter.com/endre82
Forøvrig Østfoldmester i Hattrick.org


Nugattistjerna

A-lagspiller
Ble medlem: 21 nov 06
Innlegg: 492

Lagt til: 05 okt 09, 14:04

Skeptisken til Nordlie er bare enda større nå enn for tre uker siden.100 % enig med trådstarter. Med bakgrunnen til Nordlie og hans mildt sagt krevende væremåte, spår jeg spilleropprør innen et halvt år. Dette blir gøy dere.....Undecided 


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 05 okt 09, 14:18

Jeg var vel kanskje en av de som var mest skeptisk til Tom Nordlie. Jeg var derimot enig med alle at han på kort sikt ville være den beste løsningen. Aha-opplevelsen lar dessverre vente på seg. Jeg ser kun ørsmå tendenser til at laget har fått en av Norges største motivatorer som trener. Det er ikke noe sprudlende og lave skuldre over FFK etter at Nordlie tok over, snarere tvert i mot.

Forsvarsspillet har ikke blitt nevneverdig bedre. Det offensive er fremdeles ofte veldig stillestående og forutsigbart. Forandringene i kampbildet er nærmest ikke-eksisterende.Jeg er rett og slett skuffet over hvordan laget har spilt under Nordlie så langt. Kampen mot Tromsø skal han slippe å stå til ansvar for. Hjemmekampen mot Enga var helt grei, dårlig keeper gjorde at det ble tre mål. Kampen mot Godset var en tragedie, hjemmekampen mot Lillestrøm var heller ingen god kamp, selvom LSK gjorde ting vanskelig. Bortekampen i går ble vel også utspilt etter noter. Hvor er revolusjonen? Hvor er forandringen?

I Viking og Kongsvinger så man nesten umiddelbart en stor forandring på lagene, i Fredrikstad ser det nærmest ut som vi står på status quo etter trenerbyttet og det bekymrer veldig. Det er ikke sikkert Aune hadde gjort det noe dårligere, selv uten forsterkningene.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 05 okt 09, 14:25

Opprinnelig postet av FFK1903

I Viking og Kongsvinger så man nesten umiddelbart en stor forandring på lagene, i Fredrikstad ser det nærmest ut som vi står på status quo etter trenerbyttet og det bekymrer veldig. Det er ikke sikkert Aune hadde gjort det noe dårligere, selv uten forsterkningene.

Viking ble strengt tatt reddet av at Brann hadde sikret gullet i runden før(hvis jeg ikke husker feil. Var uansett klare serievinnere). Viking vant vel 6-0 hjemme og reddet plassen på målforskjell.

KIL kjempet i bunnen av Adecco. Litt annet nivå, og potensialet i stallen var skyhøyt over tabellplasseringen der og da.

Når det er sagt så synes jeg at vi skal vente med dette temaet til etter kampen mot Lyn. Til da bør det sportslige apparatet få ro. Ingen (av oss) er tjent med presseoppslag om dette nå.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går(noen trener får ikke gått fort nok). Klubben består.


tomroar

Landslagsspiller
Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 1010

Lagt til: 05 okt 09, 14:38

Halvparten av spillerene er pr dato altfor dårlig til spill i eliteserien.

Defensivt er vi definitivt et Adeccolag, slik som Wallace spiller under press, tror jeg vi skal se langt etter "millionene"

Hjelp fra midtbanen defensivt er stort sett ikke tilstede. I går var det skremmende hvordan Stabæk løp igjennom gang på gang uten at en FFK spiller hang på.  En av årsakene  er helt sikkert også at Stabæk kan springe under høyere temp pga bedre grunntrening.

Det er ikke mulig å lage gull av gråsten for Nordlie, det han er flink til er å endre "syken" .

Forutsetningene hans er helt anderledes i denne snuoperasjonen.

Når vi så hvordan Godset spilte ut Stabæk fordi om de tapte i gymsalen vs vår opptreden i går der vi ble rundspillt,  så går det mot siste konklusjon:

Blir det kvalplass skal vi være fornøyd,  med tilhørende ran i de to kvalkampene kan vi satse på eliten også neste år.

 


endre

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 mai 06
Innlegg: 1753

Lagt til: 05 okt 09, 14:54

Det er da samme stallen som fikk sølv i fjor, så helt rett er det vel ikke. Med noen unntak selvsagt.
Defansivt merker vi tapet av en stabil Totte.

---------------------------

Nei, Rom ble ikke bygget på en dag, men den hadde vel også fått opp mer enn et par stolper i løpet av fem (?) år.
(FFK1903 om Plankehaugen.no)
______________________________________
http://twitter.com/endre82
Forøvrig Østfoldmester i Hattrick.org


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 05 okt 09, 15:06

Opprinnelig postet av kanogvetalt
Viking ble strengt tatt reddet av at Brann hadde sikret gullet i runden før(hvis jeg ikke husker feil. Var uansett klare serievinnere). Viking vant vel 6-0 hjemme og reddet plassen på målforskjell.

KIL kjempet i bunnen av Adecco. Litt annet nivå, og potensialet i stallen var skyhøyt over tabellplasseringen der og da.

Viking hadde fire seire på 19 kamper da Nordlie tok over, han fikk 4 seire til på seks kamper. Vi vet jo ikke hvordan kampen hadde blitt om Brann måtte vinne heller. Jeg tror i hvert fall ikke de ga blaffen i kampen, det var tross alt vestlandsderbyet. Viking unngikk for øvrig kvalifiseringsplassen på målforskjell, ikke direkte nedrykk.

Kongsvinger hadde potensiale høyere enn bunnplass i Adeccoligaen, men det samme kan vel sies om sølvlaget fra i fjor - Fredrikstad?


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 05 okt 09, 18:20

Raymond har vært glad når Nordlie har vært vekk og håper at han blir lenger vekkSealed.

http://www.demokraten.no/d-tv/article4619617.ece


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 05 okt 09, 21:51

Opprinnelig postet av Nugattistjerna

Skeptisken til Nordlie er bare enda større nå enn for tre uker siden.100 % enig med trådstarter. Med bakgrunnen til Nordlie og hans mildt sagt krevende væremåte, spår jeg spilleropprør innen et halvt år. Dette blir gøy dere.....Undecided 

Jeg gleder meg. Kall meg gjerne sutrete, men jeg håper han er borte fra klubben før jul i 2010.


Sulla

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 05 okt 09, 22:15

Orker ikke, gidder ikke, makter ikke engasjere meg mer. Som en på bastionen sa: Man kan blokke mange slag, men før eller siden kommer noen gjennom.

---------------------------

It is proof of a bad cause when it is applauded by the mob. Seneca


eliot

A-lagspiller

Ble medlem: 26 mai 06
Innlegg: 637

Lagt til: 05 okt 09, 22:20

Opprinnelig postet av Plankekæll

Opprinnelig postet av Nugattistjerna

Skeptisken til Nordlie er bare enda større nå enn for tre uker siden.100 % enig med trådstarter. Med bakgrunnen til Nordlie og hans mildt sagt krevende væremåte, spår jeg spilleropprør innen et halvt år. Dette blir gøy dere.....Undecided 

Jeg gleder meg. Kall meg gjerne sutrete, men jeg håper han er borte fra klubben før jul i 2010.

  Selv om vi hadde fått Muorinho, Torres eller Drogba tror jeg du hadde klart å sutre og vært misfornøyd. Wink


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 05 okt 09, 23:40

Deg om det. Da kjenner du ikke meg godt.

Jeg har forresten ikke veldig sansen for Mourinho eller Drogba heller. Torres derimot er world class deluxe så det holder.

Tom Nordlie har jeg aldri hatt sansen for, og jeg har ikke akkurat fått noe mer sansen etter at han kom hit og skal ødelegge for oss.


tomroar

Landslagsspiller
Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 1010

Lagt til: 06 okt 09, 08:15

Samme stall ? Gerrbrand i form hele sesongen, Tarik halv sesong,sett hele sesongen,  vår svenske keeper en halv sesong i storform .

+ at vi i år har flere som har er på full fart nedover formkurven og sannsynligvis for gamle: Kvisvik, Ramberg, Werhman, Ophaug,Swartek,  BArsom , som skulle vært skiftet ut


keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 06 okt 09, 08:44

Opprinnelig postet av Patrioten

Raymond har vært glad når Nordlie har vært vekk og håper at han blir lenger vekkSealed.

http://www.demokraten.no/d-tv/article4619617.ece

Alle som ikke for spille sier sånn

---------------------------

Eu iubesc fredrikstad

Imi este dor de Dagfinn


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5991

Lagt til: 06 okt 09, 10:11

Opprinnelig postet av keiko99

Opprinnelig postet av Patrioten

Raymond har vært glad når Nordlie har vært vekk og håper at han blir lenger vekkSealed.

http://www.demokraten.no/d-tv/article4619617.ece

Alle som ikke for spille sier sånn

Jeg håper dere så at han hadde rimelig masse glimt i øyet i innslaget, ellers bør dere ta en ny titt på innslaget.

Det er godt å se at mannen fortsatt har humøret i behold, selv etter at Nordlie kom til klubben.


keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 06 okt 09, 10:43

jeg så det, men kaller du dette fleip ?  

---------------------------

Eu iubesc fredrikstad

Imi este dor de Dagfinn



Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 4 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f