Husk meg
Brukernavn
Passord

Noen som har lest dette. Spesielt avsnittet om FFKs Sikkerhets ansvarlige?

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 16 apr 09, 15:08

http://www.ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1429

Ligger også ute på VGD forumet nå.

 

 


ajg

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 jun 03
Innlegg: 2205

Lagt til: 16 apr 09, 15:19

Slik opplevde Stabæksupporterne møtet med Fredrikstad stadion:

http://www.stabaek.no/content/view/906/1/


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 16 apr 09, 15:24

Dette er sjokkerende og skremende av hva slags inntrykk bortesupporterne sitter igjen med etter en tur til Fredrikstad. Her må det en oppvask til mener jeg. Vekk med de rette uromomentene, dårlige vakter samt sikkerhetsansvarlig som helt klart ikke har noe å gjøre i denne stillingen!


Snæbbis

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 16 apr 09, 16:23

Virker som om ting generelt har begynt å spore litt av skinnene nede på stadion, og beskrivelsen av Vaters med gjeng er jo så man kan rødme av skam.

---------------------------

Når alt kommer din vei, er du i feil fil og kjører feil vei.


danan

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 aug 06
Innlegg: 804

Lagt til: 16 apr 09, 19:20

Fortsettelse på artikkelen her http://ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=1432
Waaters truer med politianmeldelse pga. artikkelen de skrev i går i følge Stabæk Satyren

---------------------------

Libertà per gli Ultras!

http://www.brigaderodhvit.com


Magnum

Landslagsspiller

Ble medlem: 31 aug 06
Innlegg: 1291

Lagt til: 16 apr 09, 20:37

Power corrupts...

---------------------------

Hater hat!


Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 16 apr 09, 22:56

Hadde tenkt å poste dette innlegget i egen tråd på Tribunekultur, men ser nå at det har blitt en tråd her.

Det blusser (hoho!) opp til kamp mellom Svein Erik Waters og Stabæk Support. Etter at den uavhengige Stabæk-bloggen Stabæk Satyren igår gikk hardt ut mot sikkerhetsvaktene og sikkerhetssjefen på Fredrikstad Stadion. Det har aldri hersket noen tvil om at vaktene på Fredrikstad Stadion til tider (ingen overdrivelse) opptrer uprofesjonelt, aggresivt og generelt ufint, mot borte- og hjemmesupportere. Av episoder nevner jeg denne (les solgaards innlegg), utkastelsestrusler med bakgrunn i skjerf til haken på grunn av halsbetennelse, eller på Hamar i fjor da en vakt brukte makt for å regelrett dra/røske ned en 11-åring som sto på et sete og sang. Nå har dette skjedd igjen, men til forskjell fra tidligere ser ikke Stabæk Support ut til å gi seg på dette. Nå har saken tatt en drastisk vending; Waters truer med å anmelde SS dersom ikke sakene fjernes... Eller, det han mener er "gamle usanne rykter som igjen ble spredt".

Første sak finner du her:

[URL=http://www.stabaek.no/content/view/906/1]http://www.stabaek.no/content/view/906/1[/URL]

Opprinnelig postet av stabæksupport

Da to av våre tilreisende ankom ti minutter etter kampstart ble de bryskt avvist i porten av dørvakt og badwillambassadør Bjørn Stabel (bildet til venstre). Bjørn, med "people-skills" på nivå med Phil Spector (google it), hadde ikke tid til å prate med Stabæk Supports styremedlemmer, da han var opptatt av å skrive opp navnet til alle som var uenige med ham. Etter gjentatte forespørsler klarte han etterhvert å rive seg løs fra sin egen enorme autoritet og tilkalle sikkerhetsansvarlig Thor H. Jakobsen (bildet nederst).

Thor forklarte at de alltid er greie på Fredrikstad Stadion, at de ikke avviser folk som kommer litt for sent, men finner en løsning. Dessverre var det sånn i dette tilfellet, at vår sent ankomne supporter hadde svart bryskt, da han bryskt ble avvist, så de ble nødt til, bryskt, å avvise ham.

Det var tydelig for enhver at dette ikke var mannen å diskutere logikk med, så $$s representant spurte heller om å få nummeret til kampdelegaten, i håp om å få snakke med et menneske som ikke var der for å ta ut frustrasjonen over et ulykkelig liv, på tilreisende supportere.

Svaret Thor ga, utstrålte en visdom som må bygges opp gjennom et langt liv. Den viste selvsikkerheten til en mann som vet han har en god sak. Han som intet frykter, fordi han vet han har gjort rett...

- Det ække jeg interessert i å gi til deg.

Strålende!

Videre ble saken fulgt opp med en, noe overdrevet om så, artikkel fra Stabæk Satyren.


Fisket ut det vesentlige:

Opprinnelig postet av StabækSatyren

Seneste tilvekst til den tvilsomme persongalleriet i og rundt FFK befinner seg i klubbens sikkerhetsavdeling. Det er et jævlig dumt sted å plassere slike. Men ikke i Fredrikstad for der er ikke bortesupportere gjester, men potensielle bråkmakere - alle som én. Derfor har man en kroppskontroll som ville fått staben på JF Kennedy international airport rød-hvite av misunnelse.

De sikkerhetsansvarlige på Fredrikstadion er et kapittel for seg. Det blir nærmest komisk når Bjørn Stabel, som har forspist seg på billige bolepiller fra østeuropa, vilkårlig trakasserer sine kunder. Uten politimyndighet avkreves folk legitimasjon for forseelser av typen "hvorfor kan jeg ikke gå ut og røyke i pausen?".

Men et slikt regime har selvsagt en leder, Svein-Erik Waters. Vi har googlet Waters, og da finner man mye interessant. Waters temmer Shetlandsponnier og har 20 års politibakgrunn som lennsmannsbetjent i Onsøy. Der hadde han et rykte for å være en hardhendt kar, som ikke gikk av veien for å bruke vold både i tide og utide. Denne mannen instruerer vaktkorps og - later det til - politaspirantene på Værste. Men, man lurer jo på hvorfor noen avslutter en trygg karriere i politiet for å bli deltids sikkerhetssjef, jobbe to halve dager på RKK (rådgivningskontoret for kriminalitetsofre - bukken og havresekken?) og temme shetlandsponnier? Fett betalt er det ikke, Waters hadde 67.618 i inntekt i 2007 i følge skattelistene. Med 20 års politibakgrunn burde man jo kunne få seg en skikkelig heltidsjobb? Kanskje som leder for et vekterfirma eller alarmselskap, hva vet vi?

Når man er polititjenestemann, stilles det visse krav til adferd - også i privatlivet. Blant annet forutsettes det at man beholder roen i konfliktsituasjoner, og ikke overreagerer. Det er grunn til å tro at dette er noe av det man lærer på Politihøgskolen. Waters ble lokalkjendis da lokalavisa Demokraten og Dagbladet offentliggjorde at han hadde mishandlet sin 81-år (!) gamle nabo slik at stakkaren måtte på legevakta og sy 14 sting. Men hva gjør man ikke når den skumle naboen klipper hekken som henger over innkjørselen? I Bærum hadde man nok klart å løse slike problemer uten å ty til vold mot en 81-åring. Dette brakte Waters inn for PFU, ikke fordi saksframstillinga var feil, men fordi de hadde offentliggjort ham med navn og bilde i uniform. Slikt gjør man ikke ustraffet i en politistat.

Men du verden hva man finner når man googler "Svein-Erik Waters"!

Og da er det jo kanskje ikke så lett å få vandelsattest i ettertid, hva vet vi? Men når FFK får vite om slikt, ja da tar de imot med åpne armer. "Svein-Erik, du er en av oss!".

Styret i Norges idrettsforbund vedtok 10. mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige.

Nei, slike anklager er sikkert bare noe noen har funnet på. Vi føler oss overbevist av FFKs dømmekraft og stoler på at de ansetter dyktige folk. Eller? Vi er i hvertfall ikke overbevist om hvor rettskafne de ufine vaktene til FFK er. Enkelte av dem ser definitivt ikke Hitlerbarten i sitt eget speilbilde.

Nå er det ikke bare bortefansen som får føle vaktkorpsets gjestfrihet. Du skal ikke lete lenge på nettet for å finne klager fra FFKs eget publikum på vaktkorpsets opptreden. Men det er heldigvis ikke vårt problem.

Og nå til slutt... En oppfølgingsartikkel der det har kommet frem at Svein Erik Watersgate truer med å anmelde Stabæk Support. FFK blir stilt ovenfor følgende ultimatum:

Opprinnelig postet av StabækSatyren

Vi vil derfor gi sikkerhetsavdelingen i FFK et tilbud. Vi er villige til å fjerne alle linker til ubehagelig ryktespredning vi, men det har sin pris:

FFKs sikkerhetsavdeling bekrefter - på hjemmesidene til FFK at de vil legge om stilen og i fremtiden behandle gjestende langs supportere som det vi er - gjester, og eget publikum som det de er: Betalende kunder.

For å ha enkelte ting klinkende klart: Jeg ønsker ikke at bortesupportere skal føle seg velkomne på Fredrikstad Stadion. Jeg ønsker ikke å høre Stabæk-sangen på Cafe 1903. Men når denne type oppførsel også har vært et problem for hjemmesupportere, altså FFK-supportere, over en lengre periode, da går det for langt. Jeg mener det er bra at en offisiell supportergruppe (Stabæk Support) setter fingeren på kritikkverdig behandling av den helt essensielle for fotballens vedkommende, betalende supporterskaren (det være seg stående som sittende).
For de som har glemt den, er finnes artikkelen om Svein Erik Watersgate her.

Jeg presiserer at dette kun er til opplysning og debatt.

---------------------------

http://www.brigaderodhvit.com


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 16 apr 09, 23:07

Aldri hatt noe problem med vakter på stadioen, så det er nok kanskje noen som de med god grunn sjekker litt ekstra... Synes du det er rart?

At bortesupportere blir sjekket grundig ser jeg ikke noe problem med, da det er FFK som må punge ut skulle det skje noe, som f.eks bluss. 

Selvfølgelig synd om de føler seg urettferdig behandlet, men det er nok to sider av denne saken også!

Jeg føler jeg ble visitert laaangt over det som er nødvendig når vi var i Sandefjord, men jeg klager da ikke for det?!

Å trekke fram det med Waters blir bare for dumt, da han etter det jeg skjønner selv ikke var involvert i denne saken.. Men at dere i BRH støtter dette er ikke så rart, så mye dere har imot ham.


Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 16 apr 09, 23:10

 

Opprinnelig postet av Gardarson
Å trekke fram det med Waters blir bare for dumt, da han etter det jeg skjønner selv ikke var involvert i denne saken.. Men at dere i BRH støtter dette er ikke så rart, så mye dere har imot ham.


BRHs forhold til Svein Erik Waters er på bedringens vei, det skal det ikke sies noe på. Dog, som det sies her, han stilles ansvarlig for vaktenes oppførsel som sikkerhetsansvarlig.

---------------------------

http://www.brigaderodhvit.com


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 16 apr 09, 23:35

Høres bra ut!

Greit at han er ansvarlig, men han kan ikke holde styr på hva alle vaktene til enhver tid gjør. Er vel ikke noen nyhet at enkelte føler de er litt "konger på haugen" og får et litt stort maktbehov når de får på seg en gul vest eller vekteruniform. Noe som på langt nær gjelder bare på Fredrikstad stadion.. 


Liraren

A-lagspiller

Ble medlem: 20 mai 05
Innlegg: 769

Lagt til: 17 apr 09, 00:08

Om vi først skal argumentere at han sjekker noen litt ekstra, er vel ikke stabæk fansen de "værste i bransjen" her?

Veldig mange supporterklubber som etterhvert har dette inntrykket av waters og co, har dog ikke hatt noen personlige problemer med han selv! Men har sett og hørt en del uheldige episoder!

---------------------------

Jeg snakker aldri på vegne av noen, kun for meg selv!


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 17 apr 09, 01:33

Opprinnelig postet av Martin_
Jeg ønsker ikke å høre Stabæk-sangen på Cafe 1903.

Akkurat det der reagerte jeg litt på også da jeg var innom 1903 før kampen. Jeg så kanskje 2-3 folk med stabækdrakter, men likevel spilte man Stabøk-sangen for full guffe på høytalerne. Ser ikke helt hensikten.

Ellers kjenner jeg ingenting til Waters og hvilken jobb han gjør, så personlig har jeg ingen kommentarer til disse påstandene. Jeg aner rett og slett ikke hva som er sant eller usant i denne saken, eller om FFKs vaktkorps er så håpløst som noen skal ha det til. Det eneste jeg vil påpeke er at her får presentert én side av saken, der kildene mildt sagt må tas med en solid klype salt, og erfaringsmessig får man ofte et mer nyansert syn om man lytter til begge parter. Artikkelen til ss var uansett langt over streken.

Helt off topic: Godt mulig jeg begynner å bli gammel, men hvorfor spiller man sangene så sinnssykt høyt på 1903? Det var jo klin umulig å snakke med sidemann. Jeg måtte sitte og skrike ham i øret for å ha en samtale gående. Litt lavere volum hadde vel ikke skadet?

---------------------------

Har du lest forumets retningslinjer?


Ramp

Juniorspiller

Ble medlem: 18 sep 07
Innlegg: 161

Lagt til: 17 apr 09, 11:49

Har selv ikke hatt noen problemer med vaktene på stadion, men merker det at når jeg kommer så visiterer dem ordentlig, sikkert med tanken "der har vi en ung gutt, sikkert potensiell pøbel".

Det Stabæk Support skriver overasker meg på ingen måte, det er MANGE som har klaget på vaktene på stadion og deres oppførsel.

Har hørt at det ikke visiteres på langsidene, hvorfor ikke? Holder alle bråkmakerne til på kortsidene? Der kroppsvisiteres nemlig gamle damer med hatt og stokk etter alle kunstens regler.

---------------------------

-FFK
-Manchester United
-Stjernen


opi

Bedriftsspiller
Ble medlem: 17 apr 09
Innlegg: 1

Lagt til: 17 apr 09, 12:47

"Jeg har ikke hatt noe problem, derfor stemmer det ikke"

Dere burde også i FFK tørre å ta et standpunkt i denne saken. Plankehaugen burde solidarisk støtte bortesupporterne som ikke ubegrunnet opplever Fredrikstad stadion som problematisk å besøke. Dessverre ser man dog uvanlig tette bånd mellom supportere og klubb, og jeg har dessverre liten tro på at noe skjer..

Mvh. Stabækfan


Willy Renè

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 17 apr 09, 13:09

Kona, sønn og jeg har sesongkort på langsiden, kona blir kroppsvisitert hver gang pga en liten ryggsekk hvor hun har varme klær, sitteunderlag etc..

Vaktene oppleves høflige og diskrete, vi har ingen problem med denne visiteringen.

Safety first.

Når man er ute og flyr så blir jo alle sjekket, gamle damer eller unge muslimer, er ikke det ok da ?

Selv blir jeg kroppsvisitert hver gang jeg flyr, grunnet metall i kne, hoft og ankel, det får meg bare til å føle meg tryggere, slik er det på stadion også, vaktene sjekker oss jo for å unngå alvorlige situasjoner, vi vet da alle at drittsekker finnes.

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !


Topscorer

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 jul 03
Innlegg: 828

Lagt til: 17 apr 09, 13:12

Når jeg leser innlegget og kommentarene på stabækssupporter hjemmeside blir jeg ganske trygg på at våre sikkerhetsfolk har behandlet blærumsossen pent.

---------------------------

9 serie- og 11 cupmesterskap!!!!


Magnum

Landslagsspiller

Ble medlem: 31 aug 06
Innlegg: 1291

Lagt til: 19 apr 09, 21:08

Opprinnelig postet av Martin_

For å ha enkelte ting klinkende klart: Jeg ønsker ikke at bortesupportere skal føle seg velkomne på Fredrikstad Stadion.

Jeg ønsker at alle bortesupportere (som oppfører seg skikkelig) skal føle seg "velkomne" - i byen og på Stadion - i den grad at de blir tatt høflig og og imøtekommende imot, på samme måte som jeg ønsker at det samme skal være tilfelle med FFK-supportere på bortebane. Så ønsker jeg at bortesupportere som lager leven (enten de på død og liv skal slåss eller kaste flagg i elva) blir behandla på den måten dét krever - på samme måte som jeg ønsker at evt. FFK-supportere som måtte finne på noe lignende på bortebane blir behandla tilsvarende (idioter finnes over alt, også dessverre blant FFK-supportere. Men, det er klart, det er færre av dem her enn f.eks. i Lillestrøm eller på Hamar Wink).

Naturligvis ønsker jeg også at bortesupportere i Fredrikstad skal få en lang og dyster busstur hjem etter å ha sett laget deres tape, men det er et litt annet tema.

Opprinnelig postet av Martin_

Jeg ønsker ikke å høre Stabæk-sangen på Cafe 1903.

Dét er jo derimot på trynet! WTF??? Det eneste stedet det ville enda mer malplassert, er vel på sjølve Stadion.

Forøvrig fastholder jeg fortsatt at "power corrupts". Som sagt, det finnes idioter over alt, og det vil alltid være noen som når de blir satt i en posisjon med makt får en voldsom trang til å utøve denne makta, og da gjerne etter eget forgodtbefinnende. Av en eller annen grunn har det alltid sett ut til at folk med "vakt" på ryggen er overrepresentert her.

Jeg har flere ganger vært i den hyggelige situasjonen at jeg har vært på "riktig" side av vaktholdet ved diverse musikkarrangementer og dermed kunnet slenge dritt til dem uten å frykte noen konsekvenser. Det kan anbefales. Wink

---------------------------

Hater hat!


madcow

A-lagspiller

Ble medlem: 28 aug 06
Innlegg: 519

Lagt til: 20 apr 09, 03:18

Langsidene utføres det "stikkprøver" i størst grad... Ikke på langt nær så grundig som på kortsidene hvor det samtidig som ffk's verter også er innleide vakter med ordensvakt kurs (sikker på at du kan kjenne igjen flesteparten av disse på diverse utesteder i sammenheng med Resturant Gruppen eller lignende.) som har i hovedoppgave å bedrive kroppsvisitering.


For å kommentere hvorfor det er størst kontroll på kortsidene så; Er det de billigste plassene som det gjerne kommer uromomenter på..(statistisk sett) og derfor utføres det større kontroll ved inngangene til disse plassene.Samtidig som de offisielle supportergruppene blir henvist til kortsidene.

Trygghet og komfort = langsidene.
Spenning og Liv = kortsidene.

 

Samtidig vil jeg stille meg bak de fleste her og si jeg er dypt skuffet over behandlingen Stabæk Supporterne fikk som tilreisende supportere... slikt fortjener man ikke. Ser ut som noen av "vertene" glemmer at de er verter og ikke vakter.. ;P

---------------------------

Ja Rekti...


- FFK / LFC / Østsiden -



Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24