Husk meg
Brukernavn
Passord

FFKs mangelfulle ungdomssatsning!

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 24 feb 09, 13:45
Endret: 24 feb 09, 13:46
Endret av: Holters

Jeg har tidligere påpekt at FFKs satsning på ungdommen er mangelfull, og uttrykt skepsis overfor det faktum at FFK så å si ikke har en eneste spiller på landslag yngre enn U21. Hospitering inn mot A-laget har ikke fungert, og det har oppstått en kløft mellom A-laget og juniorlaget/byprosjektet. Nå følger både tidligere toppspillerutvikler Harry Hansen og daglig leder av byprosjektet Arne Morten "Arnie" Johannessen opp denne kritikken:

Harry Hansen skriver:

"I år har antallet aldersbestemte landslagsspillere i FFK vært ekstremt lavt. Under U-21 har vi nå ingen spillere. Skremmende er det, og vi må evaluere nøye hva årsakene kan være til det. Noe ressurser må nok settes inn med tanke på å gi de aller beste et enda bedre opplegg. Kanskje favner vi nå for bredt.

Vi må også se på om vi har egnede hospiteringsopplegg både eksternt i Byprosjektklubbene og internt opp mot både jr.laget og A-laget. Mot A-laget har denne form for hospitering i år vært mangelfull."

I tillegg uttaler han seg spesifikt om FFKs yngre, norske landslagsspillere:

Lasse Staw og Erik Bråthen har vært skadet i en stor del av sesongen. Men er nå snart tilbake i full trening, og er to keepere vi vil kunne ha en sentral rolle i Norsk fotball fremover. Tarik Elyonoussi har fortsatt sin fantastiske fremgang og er nå solgt til Herenveen og har debutert på A-landslaget.

En spiller som har hatt ei svakere utvikling på landslaget er Martin Elvestad. Fra å være kaptein på landslaget sitt i 2007, er han nå falt helt ut av bildet. Dette kan skyldes flere årsaker. Mye skyldes helt klart skader i oppkjøringa før sesongen. Her var han direkte uheldig. I tillegg skyldes noe manglende spilletid på høyt nivå. Dette kommer nok mye av ei ikke god nok utvikling, samt noe manglende tillit hos trenerne."

Arnie skriver:

Det positive:

"Vi vil trekke frem at ikke alt har fungert etter planen. Vi ser en tilbakegang på resultatene i forhold til målsetningen om antall landslagsspillere, men dette var noe vi har forutsett siden ett par av årgangene som nå er junior har vært såkalt svake årganger i Fredrikstad. På den positive side vil vi trekke frem at vi nå begynner å se resultatene av det arbeidet vi startet tilbake i 1999. Allikevel ser vi at juniorlaget har hevet opp mot, flere spillere har etablert seg som Tippeligaspiller, og at vi nå også har endel spillere i seniorstallen som har kommet igjennom Byprosjektet. Dette viser at vi er på rett vei med vårt ungdomsarbeid."

Utfordringene:

"Den største utfordringen vi ser nå er å legge ting til rette for at vi tar nye skritt videre. Vår hovedutfordring er fremdeles treningsfasiliteter. Vi håper organisasjonen sammen tar tak i dette, og at vi innen kort tid kan trene på egne baner med både juniorlaget og Byprosjektet.

Vi mener også at vi oftere må ut for å skaffe oss nye referanser på hvor lista bør ligge for våre aller beste spillere. Trenere og ledere i Byprosjektet må til enhver tid være oppdatert på dette gjennom å følge landslagssamlinger og internasjonal satsing.

Siden vi sist år roste FFK systemet for fin oppfølging av ungdomsarbeidet vil vi i år si at dette fokuset har vært nesten fraværende.

Det er mange grunner til dette, men mangel av kontinuitet på ledersiden er nok en avgjørende årsak. Med tanke på at dette bør være den langsiktige satsingen i klubben mener vi at det er viktig at men så raskt som mulig får på plass en sportsplan som hele klubben står bak, og som vil gagne klubben på lang sikt uavhengig av hvilke personer som leder klubben.

Slik vi driver nå er det vanskelig for oss som har ansvaret for ungdomsarbeidet i klubben å få satt nok trykk på denne delen av den sportslige satsingen.

Husk at FFK i 2008 brukte hele 9 spiller under 21 år på sitt A-lag, dette er meget bra og bør være en spore til videre arbeid med unge spillere i klubben. Etter vårt syn så er det ikke uvilje til dette fra noen av oss som jobber med det sportslige i klubben, men det er samtidig viktig at den blir kontinuitet på arbeidet som gjøres i klubben og at dette forankres i en helhetlig sportsplan utarbeidet av sportlig avdeling i klubben."

Kilde: Årsmøtedokumentet på fredrikstadfk.no.

Håper virkelig det blir satt mer fokus på ungdoms- og talentsatsningen fremover, da dette tross alt er fremtiden og den rette veien å gå for Fredrikstad Fotballklubb!

---------------------------

Har du lest forumets retningslinjer?


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 24 feb 09, 14:15

Du har mange gode poenger. Og FFK bør satse mer på ungdommen.

Det jeg tror FFK taper mye på er at de ikke har noe avtale med skoler. Moss har vel avtale med WANG og dette tjener de mye på. Lyn har jo også en avtale med en slik skole og får da mange skoleungdom til sine ungdosmavdelinger. Byprosjektet er bra det men tror også FFK skal prøve å få til en avtale med skole også slik at det blir lettere å kombinere skole og fotball. Det er nok ikke lett, men bør jo prøves


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 24 feb 09, 14:36

Det er synd at FFK/kommunen ikke kom hardere på banen og fikk lokket Wang til Fredrikstad da de hadde sjansen. Det var vel Morgan som forsøkte å få til dette?

Men FFK har vel et samarbeid med St. Olav i Sarpsborg? Det går til en viss grad an å videreutvikle dette samarbeidet. Da vil man i det minste ha et tilbud om videregående skole med idrettslig kompetanse å tilby eventuelle talenter fra andre deler av landet.

---------------------------

Har du lest forumets retningslinjer?


tgtgtgtg

A-lagspiller

Ble medlem: 28 des 08
Innlegg: 550

Lagt til: 24 feb 09, 15:25

Det er jo Simen Rafn på G16 laget, Mmen jeg er enig det er ikke nok satsning

---------------------------

«Ligner på Ballack» blir selvsagt til «den nye Ballack» i rikspressen TKK


Dagoberto

Knøttespiller
Ble medlem: 19 feb 09
Innlegg: 28

Lagt til: 24 feb 09, 16:51

Se på Sarpsborg! Utrolig mange gode juniorer..  Virker som de jobber meget godt! Flere av dem har takket nei til FFK..


HotDream

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 24 feb 09, 17:30

Vi bør få tak i talentene tidligere.Kanskje ved å stille guttelag 14 til 16 år med skikkelige trenere.Problemet med treningsfasiliteter bør vel la seg ordne. Vi hadde da lag i alle aldre før, og dro fram det ene talentet etter det andre..

Ellers er det viktig at de ungdommene som kommer til FFK føler at de blir verdsatt. Det skal og bør være noe spesiellt å bli hentet til FFK. La dem føle at det er slik. Mer oppfølging og tettere samarbeid med a-laget når ungdommene når junioralder (eller er tatt opp i juniorstallen), La alle få sjans til å være med på noen treninger med a-laget La dette gå på rundgang i juniorgruppa



Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24