Husk meg
Brukernavn
Passord

Kouadio og Fofana er ferdig i FFK

Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 2 2

FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 01 okt 08, 16:02

Hvis FFK prøvde å lære disse gutta norsk så gjorde man kort sagt en dårlig jobb. Hvorfor norsk? Disse gutta hadde ikke under noen omstendighet noen lang fremtid i Norge. Ikke hadde de drømmer om det heller. Det var engelsk de skulle lært. Det er det de trenger videre, og det hadde holdt i massevis for dem i FFK også. Så der har man bommet. Norsk er et vrient språk å lære, og det er kun i Norge man har bruk for å kunne det. Hvorfor plage gutta med dette? Og hva trodde man det skulle føre til? Sviktende motivasjon var vel akkurat hva man måtte forvente.

Jeg ser ikke at dette handler om å finne ut nøyaktig hvem som skal kritiseres for hva. Men FFK har nå lite å vinne på å forklare fiaskoen med guttas manglende profesjonalitet. Man må fokusere på hva man kan lære av. Og det er klubbens egne feil klubben kan lære av, ikke spillernes dårlige holdninger.

Men lykke til videre til både Beko og Konan. Ser heller ikke bort fra at vi få høre mer til minst ett av disse navnene i fremtiden.


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 01 okt 08, 16:05

De hadde både norsk og engelskundervisning. Synes ikke det er unormalt at man forsøker å lære språket i landet man faktisk oppholder seg i. Det skulle egentlig bare mangle, og dersom de hadde slått til, så kunne de hatt mange år foran seg i Norge.

---------------------------

Har du lest forumets retningslinjer?


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 01 okt 08, 16:08

Opprinnelig postet av morradi
Greit nok Holters, men FFK har likevel gjort en slett jobb når det gjelder disse to ungguttene. Det tung lang tid før de fikk noen form for oppfølging i det hele tatt.

(...)

Jeg tror alle med litt kjennskap til hva som har foregått er enig i at FFK har gjort en heller dårlig jobb med disse to ungguttene. Men gjort er gjort - nå får vi se fremover og håpe klubben har lært. Det tror jeg!

Nei da, jeg forsvarer på ingen måte jobben FFK gjorde. Klubben ønsker å bli flinkere på dette, og har nok lært av sine feil - både når det gjelder kartlegging av talenter og deres holdninger, men også integreringsprosessen. Poenget mitt var at det er nok å kritisere FFK for i denne saken til at man ikke trenger å finne opp enda flere ting å kritisere klubben for. Derfor påpekte jeg at de faktisk fikk språkopplæring, og som andre har nevnt her, så gikk de faktisk på folkehøyskole i starten.

---------------------------

Har du lest forumets retningslinjer?


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5519

Lagt til: 01 okt 08, 16:12

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

 Men FFK har nå lite å vinne på å forklare fiaskoen med guttas manglende profesjonalitet. Man må fokusere på hva man kan lære av. Og det er klubbens egne feil klubben kan lære av, ikke spillernes dårlige holdninger.

Jeg oppfatter at klubben i større grad har vært ydmyk, og i mindre grad har lagt skylden på spillerne, i dette tilfellet. Enig i at det ikke er noen ide å henge ut noen. Jeg tror klubben har forstått at det må legges større vekt på intigrering. Man får bare håpe at man lykkes bedre i fremtiden.

Det hjelper lite at TKK har et stort kontaktnett hvis man ikke evner å foredle talentene. Da blir det bar dyrt og pinlig.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 01 okt 08, 16:14

Trodde det var tanken at gutta bare skulle bli her i et par år, maks tre? Selv må de vel ha håpet å kunne komme til England fortest mulig (selv om de neppe jobbet så hardt for det, det kan vel sikkert sies...)

Godt de fikk engelskkurs da. Det burde de ha god bruk for. Men ikke undervurder at norsk er et sært språk, særlig hvis man ikke snakker noe germansk språk fra før. Det kan man ikke bare forvente at en 18 årig fotballspiller fra Elfenbensysten skal lære uten videre. Men det er klart, det er en nærliggende tanke for oss fredrikstanere at man lærer norsk når man bor her i landet. Jeg tror nå stadig ikke det prosjektet var det mest gjennomtenkte.


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 01 okt 08, 16:14
Endret: 01 okt 08, 16:17
Endret av: FFK1903

Hvis disse to skulle være her i tre-fire år fremover så skjønner jeg godt at FFK ville at de skulle lære norsk (de fikk også engelskundervisning). Skal man innlemme seg i det norske samfunnet er det nesten en forutsetning å lære seg norsk. Ja - nordmenn kan engelsk - men det er en hel del som kvier seg for å snakke engelsk. Spør en hvilken som helst turist som har prøvd å fått noen engelske gloser ut av (edru) nordmenn. Det er sikkert ti ganger enklere å etablere seg i Norge om man snakker norsk enn om man snakker kun engelsk.

Jeg jobbet tidligere hos et amerikansk firma i Stavanger hvor det var en stor del utlendinger. De fleste der prøvde å lære seg norsk og så store fordeler med dette selv om de snakket flytende engelsk. Flere av dem var amerikanere. Nordmenn er rett og slett ikke flinke til å snakke engelsk - selv om de kan.

Og hva med å kjøpe matvarer og andre praktiske ting. Det er en fordel å kunne lese hva forskjellige ting er.

FFK hadde vel også muligens en opsjon på kjøp?

Med andre ord. Jeg skjønner FFK veldig godt at de satte disse to på norskkurs i tillegg. De hadde sikkert greid seg med engelsk i FFK-miljøet - men de skal også fungere etter at de har kommet hjem fra trening.

Og hvis det er noen som lurer på om jeg har glemt at det finnes komma på tastaturet så kan jeg meddele at den tasten har tatt kvelden så det blir - i steden for :P


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 01 okt 08, 16:24

Jeg forsto det aldri som at det var meningen gutta skulle bli her veldig lenge uansett. Ivorianske stortalenter bruker å finne veien til større ligaer og større penger enn Norge og TL. Jeg tror ikke gutta drømte om å bli i Norge, selv om det selvsagt er umulig for oss nordmenn å forstå...

Ellers kjente jeg en gang en amerikaner som kom til Norge og lærte språket vårt rimelig flytende på ca tre måneder. Visst er det mulig. Men for det første (unnskyld klisjeen) kan man ikke forvente at en fotballspiller skal ha den slags akademiske anlegg (ingen har alt...), for det andre er enklere hvis man snakker engelsk eller tysk fra før. Det er germanske språk, de minner om norsk. Fransk er verre, det er et latinsk språk som gir ca ingen forutsetninger for å få følelsen med norsk språk, verken ordvalg, gramatikk eller setningsoppbygning.

Men spørsmålet var om gutta var motiverte for å lære norsk. Var de det så var det jo greit. Hvis ikke så står jeg på min mening i dette spørsmålet.


HotDream

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 02 okt 08, 00:11
Endret: 02 okt 08, 00:12
Endret av: HotDream

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Men spørsmålet var om gutta var motiverte for å lære norsk. Var de det så var det jo greit. Hvis ikke så står jeg på min mening i dette spørsmålet.

Spørsmålet er vel om de var motiverte for å gjøre det som kreves for å utvikle talentet til å bli gode fotballspllere....... Tilbudet til språkopplæring lå ihvertfall der. Om de ikke var rimelig godt integrert etter nesten 2 år i Fredrikstad så går det nok i like stor grad på deres egne holdninger som på FFKs manglende oppfølging.


oleberg

Landslagsspiller

Ble medlem: 29 sep 03
Innlegg: 1341

Lagt til: 02 okt 08, 00:53

Opprinnelig postet av FFK1903

Hvis disse to skulle være her i tre-fire år fremover så skjønner jeg godt at FFK ville at de skulle lære norsk (de fikk også engelskundervisning). Skal man innlemme seg i det norske samfunnet er det nesten en forutsetning å lære seg norsk.

Det her må være noe av det dummeste jeg har lest på lenge!!!! Forutsetning å lære seg Norsk!!!! Hva med Kasey Wehrmann. Hvor lenge har han vært i Norge da??? Han kan vel ikke så mye Norsk han heller. Nei stikk fingeren i gjorde. Norsk snakkes av ca. 4 Mill mennesker og ingen andre i verden. Svenskene og Danskene forstår oss såvidt. Det er bare trangsynte Nordmenn som tror at andre mennesker vil lære vårt språk, når de skal være her i en kort periode av livet sitt.

Kan absoulutt ikke skjønne at det skal være noen forutsetning å lære seg Norsk - men Engelsk derimot støtter jeg selvsagt 100%


aavdst

Landslagsspiller
Ble medlem: 29 jan 04
Innlegg: 1169

Lagt til: 02 okt 08, 08:23

Dette blir en språkdebatt, så jeg hiver meg innpå: Det handler ikke om bare å ha akademiske anlegg for å lære nye språk, men mest av alt å ha "språkøre". Noen lærer seg fort både fire og fem språk uten større problemer, mens andre knapt nok har lært sitt eget. For det andre handler det om å tørre å bruke språket man har lært seg. Og her er det mange som er redde for å dumme seg ut. F.eks Kasey Wehrman og Ove Rössler. Begge to kan godt nok norsk til å både skjønne og snakke norsk, men jeg tror de tenker litt på "imagen" sin når de blir intervjuet på TV, og istedet svarer på engelsk istedetfor et dårlig norsk.

Vedr Ivorianernes manglende mulighet for spill i engelsk liga (Charlton) så skyldes vel det at de må¨ha hatt et visst antall landskamper for Elfenbenkysten før England gir dem tillatelse til opphold der. Og for å få disse landskampene bør de jo prestere på klubblaget først - for i det hele tatt å bli tatt ut. Og for å bli tatt ut på klubblaget må de igjen prestere på trening og vise at de er bedre enn de som normalt er i første 11'ern. Da handler det om å vise gode holdninger og trene og atter trene.


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 02 okt 08, 11:12
Endret: 02 okt 08, 11:36
Endret av: FFK1903

Opprinnelig postet av oleberg
Det her må være noe av det dummeste jeg har lest på lenge!!!! Forutsetning å lære seg Norsk!!!! Hva med Kasey Wehrmann. Hvor lenge har han vært i Norge da??? Han kan vel ikke så mye Norsk han heller. Nei stikk fingeren i gjorde. Norsk snakkes av ca. 4 Mill mennesker og ingen andre i verden. Svenskene og Danskene forstår oss såvidt. Det er bare trangsynte Nordmenn som tror at andre mennesker vil lære vårt språk, når de skal være her i en kort periode av livet sitt.

Kan absoulutt ikke skjønne at det skal være noen forutsetning å lære seg Norsk - men Engelsk derimot støtter jeg selvsagt 100%

Jeg kan love deg det. Om alle innvandrere til Norge hadde lært seg norsk så hadde det vært mye mindre trøbbel her i landet også. Nå lærer mange av dem ikke norsk og blir dermed heller ikke sosialt tilknyttet nordmenn - men henger sammen med kun folk som kan sitt eget morsmål. Da blir man ikke mye integrert i samfunnet skal jeg fortelle deg.

Jeg fatter ikke hvorfor antall som snakker språket skal ha noe med saken å gjøre. Man skal integreres i samfunnet enten det bor 4.5 millioner i landet eller 250 millioner. Du kan jo for eksempel ta å bo i Frankrike i fire år og kun snakke engelsk og se hvor langt du kommer i forhold til en som ville lært seg fransk.

At Wehrman ikke har lært seg norsk betyr ikke at han ikke skjønner norsk. Og han er vel omtrent unntaket når det gjelder proffer som har vært her så lenge. Se på Uwe Rösler. Om ikke perfekt norsk så skjønner han i hvert fall språket. Er det ikke Munoz i Tromsø som har lært seg flytende norsk på rekordrask tid? Piiroja skjønner også norsk. Og sikkert mange flere.

Stjerneeksempeler hadde jeg i min tidligere jobb. Der var det en fra tidligere Jugoslavia som med en gang begynte å lære seg norsk. Nå snakket han flytende og hadde flere norske venner enn sine tidligere landsmenn. Kameratene fra hjemlandet som ikke tok bryet med å lære seg språket daffet rundt og gjorde ingenting i en gruppe på ti.

Jeg gjentar: Skal man innlemmes og integreres i det norske samfunnet er det en forusetning å lære seg norsk.

Se på Tarik. Han sa med en gang at han måtte lære seg nederlandsk da han kom dit. Nederlandsk snakkes ikke av så forbanna mange det heller og Tarik vet mest sannsynlig at han ikke kommer til å være der resten av karriereren. Likevel har han altså allerede begynt å lære seg nederlandsk.

... og jo yngre man er - desto viktigere er det. Nærmer man seg de tretti så har man kanskje en familiære fullpakke rundt seg til enhver tid også. Man sitter ikke ensom i en leilighet og titter ut.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3491

Lagt til: 02 okt 08, 11:29

Mens Kjetil Rekdal lærte seg Flamsk når han spilte i Belgia


Magnum

Landslagsspiller

Ble medlem: 31 aug 06
Innlegg: 1291

Lagt til: 02 okt 08, 12:34

Opprinnelig postet av FFK1903

At Wehrman ikke har lært seg norsk betyr ikke at han ikke skjønner norsk. Og han er vel omtrent unntaket når det gjelder proffer som har vært her så lenge. Se på Uwe Rösler. Om ikke perfekt norsk så skjønner han i hvert fall språket. Er det ikke Munoz i Tromsø som har lært seg flytende norsk på rekordrask tid? Piiroja skjønner også norsk. Og sikkert mange flere.

Toth.

---------------------------

Hater hat!


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5519

Lagt til: 02 okt 08, 12:40

Opprinnelig postet av Magnum

Opprinnelig postet av FFK1903

At Wehrman ikke har lært seg norsk betyr ikke at han ikke skjønner norsk. Og han er vel omtrent unntaket når det gjelder proffer som har vært her så lenge. Se på Uwe Rösler. Om ikke perfekt norsk så skjønner han i hvert fall språket. Er det ikke Munoz i Tromsø som har lært seg flytende norsk på rekordrask tid? Piiroja skjønner også norsk. Og sikkert mange flere.

Toth.

Tamas er vel kanskje det beste eksempelet.

Likevel, hvis vi går tilbake til start, så handlet dette også om disse 2 guttenes evne/mulighet til å lære språk.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 02 okt 08, 13:25

Opprinnelig postet av Magnum
Toth.

Toth lærte seg norsk ja - og forteller om viktigheten av dette også.

Men ja. Tilbake til disse ivorianerne...


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 02 okt 08, 15:35

Synes egentlig denne debatten om språk er litt merkelig.

Vi normenn har ikke så jævla store vansker med å snakke engelsk.

Det går fint å bli en del av det norske samfunnet for 3-4 år med å snakke engelsk.

Tror ikke de hadde tenkt å bli lengre, okke som.

Mao, tror ikke evnen til å lære seg norsk var det hovedsaklige, men kanskje et symptom på manglende motivasjon.

Holder fast ved at "Ivoryboys" var oppskrytt, fra FFK ledelsens side, slik at forventningene var skyhøye.

Husker debatten da de kom.

Kanskje også gutta var tuta øra fulle om sine "verdens talenter" slik at de trodde at det å spille i Norge, var mer som "playstation",

Er faktisk så frekk å påstå at manglende krav til gutta fra dag 1, kanskje var hovedfeilen.

 

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5519

Lagt til: 02 okt 08, 15:47

Blir helt håpløt å si at disse to bare var oppskrytt. Fofana har prestert på aldersbestemte landslag sammen med spillere fra langt større ligaer enn den norske,både før og etter at han  kom til FFK. Før skaden i våres ble han også vurdert til det ivorianske OL-landslaget.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.



Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 2 2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340