Husk meg
Brukernavn
Passord

Alternativt: Heia TIL!

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4679

Lagt til: 25 sep 08, 15:03

Jeg anser sjansen for at FFK skal ta igjen Stabæk nå for ganske liten. Stabæk har et slemt program igjen med både Brann, VIF og TIL, men vi har bortekamper mot Lillestrøm og Molde som begge fremdeles kjenner pusten til Ham-Kam i nakken. Og med den målfarligheten, eller mangel på sådan, som laget vårt har vist de siste ukene, har jeg vondt for å tro at det blir noe bedre enn maks uavgjort i de kampene.

Så dermed må jeg nesten gjøre meg opp en mening om hvem jeg håper skal vinne serien om ikke våre egne helter overrasker positivt og vinner resten av kampene. Overskriften sier at jeg velger meg Tromsø, og nå skal jeg utdype hvorfor:

- For det første, trass. Media og mange av dem som diskuterer fotball på nett, på jobben og så videre, mener at Stabæk spiller så flott fotball at de fortjener å vinne. Greit nok. De prøver på det spektakulære ganske ofte, og lykkes oftere enn andre lag i TL, så de kan være riktig underholdende å se på. Men det har seg nå slik at de også kan prestere direkte traurige kamper, som 0-0-kampen borte mot Godset. De kan også prestere helt ræva, som mot Viking sist. Det å fortjene et seriemesterskap går ikke ut på å spille fjongest på sitt beste, men å ta flest poeng. Om et lag vinner alle kampene sine med ett mål er de like verdige vinnere. Så altså: Trass mot denne holdningen om at de fortjener tittelen for sin "flotte fotball".

- For det andre, sutringen deres i media. Slik de har oppført seg etter Viking-kampen, hvor Nannskog og Jönsson gladelig møter opp på TV for å fortsette å klage på dommeren flere dager etter kampen, er latterlig. Nannskogs uttalelser i dag er det virkelig barnehagenivå over. Og jeg har hatt Nannskog i vranga lenge. Han er på nivå med Riseth, Andresen og Jarstein når det gjelder sutring og er den siste som bør anklage andre for å "gråte som et barn". Holdt Steinar Nilsen på slik etter utvisningen TIL fikk mot Lyn i 3-3-kampen? Nei. Og den utvisningen var direkte feil, i motsetning til den i Viking-Stabæk som kun var diskutabel.

- For det tredje: Historie. Javisst, dette er kun føleri. Stabæk har jo en lang historie som toppklubb - i bandy og håndball. I fotball var de en breddeklubb inntil herr Steen Jensen fant ut at det hadde vært kult med et topplag i fotball i Bærum. De har altså en historie som toppklubb som kun strekker seg tilbake til midten av 90-tallet. TIL, på sin side, har vært med på godt og vondt (med noen opp- og nedrykk) siden de nordnorske lagene fikk lov til å spille i vår øverste divisjon. Et seriegull der vil glede ikke bare Tromsø by, men store deler av Nord-Norge. Kan det samme sies om Stabæk? Bortsett fra "folkets" pliktskyldige glede over at laget som spiller den mest sexy fotballen vinner, er det vel ikke mye som tyder på at vi får se tilstander som i Bergen i fjor eller ved Oslo Rådhus i 2005. Og det har å gjøre med at Stabæk som eliteklubb i fotball er så fersk at det neppe har bygd seg opp en "sult" for suksess som en for eksempel har hatt i Bergen.

Jeg ser for meg at om våre egne skulle gjøre det helt store på slutten og gå forbi både TIL og Stabæk, vil Fredrikstad stå på hodet i en uke. Jeg kan se det samme skje i Tromsø. Den eneste grunnen jeg har til å ønske Stabæk suksess er at jeg kjenner ei pen jente som holder med Stabæk og som fremsto som en god vinner også etter de fæle kampene mellom FFK og Stabæk ...

Men det er nok den midterste som veier tyngst. Etter sytinga til Nannskog vil jeg rett og slett føle skadefryd om de snubler på oppløpet.

 

---------------------------

"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy"

- Benjamin Franklin


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 25 sep 08, 15:42

Hvorfor skal jeg holde med Til?  Vil heller at Stabæk vinner gull og at vi tar sølvet.

---------------------------

Rødhvitelite-ultrasmentalitet


keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 25 sep 08, 16:06

helt enig sølv plassen er ikke ute, men da må vi brette opp arma og sloss litt. vel ikke sånn som kvisvik da hehe

---------------------------

Eu iubesc fredrikstad

Imi este dor de Dagfinn


pølse

A-lagspiller

Ble medlem: 15 mar 04
Innlegg: 525

Lagt til: 25 sep 08, 16:23

Hehe, snodig at dette dukker opp nå. Har akkurat skrevet et lengre innlegg et annet sted om akkurat samme saken. For meg ville et Tromsøgull vært traust og kjedelig som Hellas sitt EM-gull.

Sakset fra bloggen:

TROMSØ

Gutan har imponert mange i år, spesielt på hjemmebane. De aller fleste eksperter tippa Tromsø på en 7. plass før sesongen, altså bak de antatt beste (Brann, LSK, VIF, RBK, Stabæk og Viking). Hovedgrunnen backup på så og si alle plasser, i tillegg til en svær smart Steinar Nilsen. Kunstgresset skal jeg ikke nevne denne gangen, TIL hadde vel slitt med å ha en naturgressmatte i det klimaet.

- Spiller sjeldent en publikumsvennlig fotball. Varter opp med en brakseier her og der, men det ender ofte 1-0 når Tromsø spiller. Imponerende at de nekter å tape, men dørgende kjedelig å se på.

- De kommende sesongene. Er det bare meg som ikke ser en fremtid i dagens Tromsølag? Tore Reginiussen vil til en annen liga etter denne sesongen, og TIL må selge for å redde økonomien. Ruben Yttergård Jenssen har vært god i år, men større klubber har allerede henvendt seg. Økonomien er kanskje det største problemet. Tromsøledelsen forventer at det skal selges for 16 mill denne sesongen. 16 millioner kroner er mye penger, spesielt når flesteparten av spillerne er aldrende og avdanka tippeligaspillere. Klubben har også nylig tatt opp et større lån. Jeg tror Tromsø blir tvunget til å selge de beste og største profilene i klubben (T. Reginiussen, Morten Moldskred og muligens Yttergård Jenssen) for å redde økonomien.

- Steinar Nilsen. Tromsøs hovedtrener vil ha større utfordringer. Han har kontrakt ut 2009-sesongen, men sier at han kan forlate klubben før den tid. Uten Steinar Nilsen tror jeg TIL i beste fall blir en middelhavsfarer. Nilsen kjøper klokt og har fått en moral i spillergruppa som er helt unik. Morten Moldskred, Helge Haugen, Tommy Knarvik og Kevin Larsen har han plukket opp for en slikk og ingenting.

- Sead Ramovic. For en fjott. Til tider en vanvittig god keeper, men trenger vel egentlig ikke utdype dette punktet noe mer. Håper han forsvinner fra norsk fotball snarest.

- Publikum. 5537 i tilskuersnitt for et lag som ligger på 2. plass etter 21. serierunder og kun er 3 poeng bak suverene Stabæk - det er skuffende! Byrivalen Tromdalen har rykket ned fra Adeccoligaen, men TIL klarer ikke kapre tilskuerne.

 

STABÆK

Bærumslaget ligger best ann til å ta gull i år, og har til tider vært suverene. Før sesongen tippet jeg Stabæk på en 4. plass, grunnet den tynne stallen. Jeg synes de har kommet ganske heldig ut av det i år også, Nannskog, Pall Gunnarsson og Alanzinho har holdt seg skadefrie. Spillere som Kjølø, Segerström og Høiland har gått skadet lenge, men det er den førstnevnte trioen som MÅ holde seg skadefrie for at Stabæk skal kjempe i toppen.

+ Fantastisk angrepsfotball. Stabæk scorer omtrent aldri "drittmål"! Et-touch, trekanter, millimeterpresise pasninger og smarte løp gjør fotballen underholdende. I tillegg er Stabæk ekstremt effektive, kun 3 ganger har de gått målløse av banen denne sesongen.

+ Spillertyper og trener. Personlig liker jeg de to svenskene Daniel Nannskog og Jan Jönsson best. Nannskog er en fantastisk spiss med humor og temperament, og han sier det han vil, når han vil. Jönsson er en dyktig trener som fremstår svært sympatisk. Ballkunsteren Alanzinho og assistkongen Pall Gunnarsson må også nevnes! (Ser denne kommer ubeleilig nå, med tanke på sirkuset etter Vikingkampen.)

+ Imponerer internasjonalt. Hadde uflaks med UEFA-cuptrekningen, men slo Rennes 2-1 på hjemmebane. Røk ut på bortebane uten å bli overkjørt. Var en god representant for norsk fotball i Europa. Fortjener 1. plassen i Tippeligaen og kvalifisering til Champions League.

- Publikum. Stabæk har et snitt på 5789 tilskuere så langt denne sesongen. Det er fjerde dårligst i Tippeligaen. Har trua på at folk vil dukke opp når Telenor Arena er ferdig, men Bærumsfolket skuffer stort. Golf, tennis og seiling er tydeligvis hakket mer populært enn Stabæk Fotball i drabantbyen vest for Oslo.

- Telenor Arena. For meg virker det som Telenor Arena er en konsertarena med mulighet for å spille fotball, ikke motsatt. Stabæk forlater 2. november en feiende flott gressmatte på Nadderud til fordel for plastikk i en innendørs arena på Fornebu. Ja, Nadderud er en elendig stadion, men mye bedre enn kunstgress og tak. Det skal forøvrig bli meget interessant å se hva Norwegian Wood- og Stabæk Event-sjef Jørgen Roll kan booke av artister der inne.

---------------------------

These pretzels are making me thirsty!


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 25 sep 08, 18:37

Opprinnelig postet av Tøfflus

- For det andre, sutringen deres i media.

Steinar Nilsen har aldri vært udregelig og sutrete i media? Som f.eks når han synes alle taklingene av Tarik var greie og at Tarik spilte skuespill når TIL-svina holdt på å gjøre gutten fotballinvalid? For han har heller aldri klaga på dommeren?

Nei, jeg unner ikke TIL noe som helst, ettersom de spiller en "Kammafotball" som bare er med på å senke kvaliteten på fotballkamper, med voldsomt fysisk spill og ekstremsirup på dødballer for å senke tempoet til de mye mer teknisk gode laga...

Stabæk har nærmest "feid FFK av banen" i 4x45 minutter og spiller det jeg ser på som moderne fotball: Raske overganger, hurtig fremover, de kan bruke alle delene av banen (sidene, sentralt), varierer spillet og har klassespillere i alle ledd. TIL derimot er en gjeng bryggesjauere som har hatt en  (altfor) god sesong...

 

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 25 sep 08, 19:31

Heie på Tromsø? Er helt gal eller? Vil MYYYE heller at Stabæk tar gullet. Men jeg både håper og tror at vi fortsatt har en sjangse jeg, det skal ikke til et mirakel egentlig. Men da må vi jo også få opp formen.


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4679

Lagt til: 28 sep 08, 12:25

Opprinnelig postet av Tøfflus

- For det første, trass. Media og mange av dem som diskuterer fotball på nett, på jobben og så videre, mener at Stabæk spiller så flott fotball at de fortjener å vinne. Greit nok. De prøver på det spektakulære ganske ofte, og lykkes oftere enn andre lag i TL, så de kan være riktig underholdende å se på. Men det har seg nå slik at de også kan prestere direkte traurige kamper, som 0-0-kampen borte mot Godset. De kan også prestere helt ræva, som mot Viking sist. Det å fortjene et seriemesterskap går ikke ut på å spille fjongest på sitt beste, men å ta flest poeng. Om et lag vinner alle kampene sine med ett mål er de like verdige vinnere. Så altså: Trass mot denne holdningen om at de fortjener tittelen for sin "flotte fotball".

Jeg siterer meg selv og sitter igjen med dette som det eneste argumentet for å skulle ønske TIL-gull framfor Stabæk-gull. Sutringa til Nannskog er, som noen påpeker, ikke unik, og med noen dager til med avstand fra sist runde har jeg et litt lugnere syn på dette. Alle lag har folk som syter. Vi også.

Videre; entusiasmen rundt TIL er ikke det store. 4700 tilskuere i går, mot LSK, i en kamp som ville ført TIL a poeng med Stabæk før mandagens kamp. Da faller i grunnen argumentet om "hvem bryr seg om Stabæk" litt i fisk.

Jeg heller nå mot en total likegyldighet til hvem som vinner om ikke våre gjør det.

 

---------------------------

"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy"

- Benjamin Franklin



Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3