Husk meg
Brukernavn
Passord

Logoforvirring i Sarpsborg

Flat Trådet Nøstet
Side 3 av 7 3

RuneT

A-lagspiller

Ble medlem: 18 nov 06
Innlegg: 466

Lagt til: 17 mar 08, 13:40
Opprinnelig postet av Holters
Hvorfor vil dem på død og liv benytte seg av Spartanavnet? Det er da hundre ganger mer logisk på benytte bynavnet!


Helt enig! Spartanerne burde absolutt svelge stoltheten sin og gi opp Sparta.
Jeg synes det er bra at Sarp endelig gjør noe for å melde seg på kampen om å komme til Tippeligaen! Tenk de nabooppgjørene hvis det skulle skje!

---------------------------

FFK for alltid!


Dokka

A-lagspiller

Ble medlem: 21 nov 05
Innlegg: 755

Lagt til: 19 mar 08, 09:41
Da er det nye navnet klart Sarpsborg Sparta FK. Helt greit, da alle kommer til å kalle det sarpsborg allikevel.
www.sa.no/sport/ssf/article3419875.ece

---------------------------

Lal or safed sabse acha hai; Salam, Salam Fredrikstad.


Scout

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 aug 05
Innlegg: 1210

Lagt til: 19 mar 08, 16:36
Opprinnelig postet av Dokka
Da er det nye navnet klart Sarpsborg Sparta FK. Helt greit, da alle kommer til å kalle det sarpsborg allikevel.
www.sa.no/sport/ssf/article3419875.ece


Helt klart et langt bedre alternativ enn det forrige. Det var bare en parodi! Men fortsatt er det noe som ikke stemmer i mine ører. Sparta Sarpsborg FK høres da mye bedre ut!

Men men, det er jo særpingær det er snakk om

---------------------------

Gi oss tilbake "4-4-2" og Tippekampen med Arne Scheie!
Fortsatt god bedring Dagfinn.


SirLion

Landslagsspiller

Ble medlem: 04 mai 05
Innlegg: 3754

Lagt til: 20 mar 08, 11:39

bråket fortsetter: http://www.sa.no/sport/ssf/article3421530.ece

går ann sier jeg bare

---------------------------

Ett liv, ett lag - Fredrikstad FK


Solheim

A-lagspiller

Ble medlem: 21 apr 07
Innlegg: 649

Lagt til: 20 mar 08, 12:55
Haha, for noen hottentotter..

Thor Gunnar

A-lagspiller
Ble medlem: 25 mai 06
Innlegg: 268

Lagt til: 20 mar 08, 22:08
Det NØTTERNTE i særp.. :  http://www.sa.no/sport/ssf/article3421948.ece

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 20 mar 08, 22:23
Idioter som utelukkende ønsker at Sparta-navnet skal bli benyttet på folkemunne fremfor Sarpsborg. Forstå det de som kan.

---------------------------

Har du lest forumets retningslinjer?


fredrikstadpatriot

Landslagsspiller

Ble medlem: 25 okt 03
Innlegg: 3249

Lagt til: 21 mar 08, 12:09

Nei, nå tror jeg hele samarbeidet der oppe går i dass... (Unnskyld utrykket). Det er jo klin umuig å få til et logisk samarbeid om begge parter ikke kan gi og ta littegran!

 

Nei, det årnær sæ i Fredrikstad, men det nøttærnte i særp!

---------------------------

Jørn Moum, "forumsadist"
FFK, The Pride of Norway!
KLE DEG I LAGETS FARGER PÅ STADION!


Jeg var der, 12. november 2006, kl.13.15. Ullevaal stadion.

*22.05.08*


Dokka

A-lagspiller

Ble medlem: 21 nov 05
Innlegg: 755

Lagt til: 23 mar 08, 12:46
Hva skjer med klubben om sparta nekter å være med? Hvilken klubb spiller da i 1.div? HVa skjer med spillerene som er kjøpt inn til SFK-sparta, hva skjer med treneren? Skjønner ikke helt dette jeg.

---------------------------

Lal or safed sabse acha hai; Salam, Salam Fredrikstad.


Bob Page

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jan 06
Innlegg: 4914

Lagt til: 23 mar 08, 13:20

Sparta Sarpborg var jo den klubben som opprinnelig var i 1 div, og SFK i 2. div. De respektive klubber har jeg skjønt at er breddeklubber langt nede i systemet, og at samarbeidsklubben tok plassen til Sparta Sarpborg. Hvordan NFF ser på det med at samarbeidsklubben ev oppløses vet jeg ikke, men skulle tro det var for sent å gjøre noe med dette nå ihht liga-start....  Tviler også på om Sparta Sarpborg har resurser til å lønne de spillerene som har kommet til SFK Sparta..

 

uansett er det en sak jeg bare ler av..

---------------------------

Et lag skal rykke direkte ned fra TL i år, og det skal bli HamKam...
----
Vi har fått Wallace, når får vi Grommit ?
------
FFK - Østfolds stolthet


spartasupporter

Juniorspiller

Ble medlem: 30 okt 05
Innlegg: 188

Lagt til: 26 mar 08, 13:28

Skjønner godt at det er mange som ikke skjønner noe i denne saken. Meldingen her er ganske lett forståelig og er heller ikke imøtegått på noen punkter: http://www.sarpsborgavisa.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080322/AKTUELT/425762876

 

Er det fair at en klubb som har brukt mange millioner kroner og gitt fra seg tre lag, spillerstall og trenere, ikke skal sitte igjen med noe som helst for innsatsen?

 

Jeg mener at det er det selvfølgelig ikke.

 

 

 

 

Et tankeeksperiment: da FFK røret i 2. divisjon år etter år kunne dette ha skjedd hos dere, inn kommer nye folk med nye ideer, skaffer seg et flertall og stikker av med laget etter å ha brukt pengene og beskylder alle som sier imot dette at de bare er negative. Og vips Fredrikstad Toppfotball eller noe sånt. Hva hadde dere sagt hvis dette skjedde med deres klubb? Noe dere hadde ledd av det også?

Hva hvis disse folka får de samme ideene om at her må vi lage et topplag for hele Østfold som kan vinne serien og spille europacup fast? Vips overtas makten i FFK, Østfold FK dannes, og tilbake sitter FFK ribbet nedover i divisjonene - og når det ytes motstand mot dette så får dere bare dette i fleisen at dere er negative. Noe å le av?

---------------------------

- sammen for Sarpsborg


Bob Page

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jan 06
Innlegg: 4914

Lagt til: 26 mar 08, 13:50
Skjult agenda ? Klubbene var jo enig i navnet SFK Sparta til Østfold idretskrets (eller hvem som nå satte foten ned) og om det nye navnet. Hvis det samarbeidet skal fungere, så kan ikke en av partene true med å trekke seg hver gang styret i den nye klubben vedtar noe breddeklubben er uenig i. Da går det rett på dunken, kan jeg bare fortelle deg. Få noe tilbake ? Jeg trodde det handla om fotball og om å få Sarpefotballen tilbake til det ypperste selskap under ett navn, noe Sparta Sarpsborg aldri hadde klart selv.... Eller SFK for den saksskyld.

---------------------------

Et lag skal rykke direkte ned fra TL i år, og det skal bli HamKam...
----
Vi har fått Wallace, når får vi Grommit ?
------
FFK - Østfolds stolthet


Sarpingen

Juniorspiller
Ble medlem: 11 okt 06
Innlegg: 88

Lagt til: 26 mar 08, 16:55

Og Sparta-sympatisørene fortsetter å spre løgner.

 

Sparta skal ha ros for at de har bidratt med en anseelig sum av penger. I tillegg har helt sikkert en rekke Sparta-mennesker bidratt på forskjellige måter, først og fremst Kai Andersen selvfølgelig (for øvrig en ihuga tilhenger av fotballsamarbeidet).

 

Ellers blir jeg rett og slett forbannet når jeg ser hvordan Sparta prøver å ta æren for at Sarpsborg-fotballen er der den er i dag. Suksessen er et resultat av et SAMARBEIDSPROSJEKT.

 

Dette prosjektet startet i 2000, da med Sarpsborg Fotball (SFK) som flaggskip. På den tiden var det jo SFK som var den dominerende klubben i Sarpsborg. Sparta deltok her, men avga ikke en eneste spiller til satsningslaget. Dette året rykket Sarpsborg Fotball ned i tredje divisjon, mens Sparta spilte kvalikk til andre divisjon. Sparta trakk seg så fra samarbeidet, mer eller mindre i protest mot at SFK fikk for stor makt. De andre klubbene delte Spartas kritikk, men Brevik-klubben var helt klart toneangivende (ikke minst IL Sparta-leder Robert Nilsen). Enden på visa ble i hvert fall at også SFK og Greåker trakk seg fra samarbeidet, mens de resterende småklubbene dannet FF Sarpsborg, som senere skiftet navn til Borg Fotball. Den nystiftede klubben overtok Navestads plass i seriesystemet, og ble senere Spartas rekruttlag (det er altså ett av de tre lagene Sparta hevder at de har mistet). Hvorfor skal ikke Navestads navn være med i det nye klubbnavnet?

 

Sesongene 2001 og 2002 hadde altså Sarpsborg tre hardtsatsende tredjedivisjonsklubber. Borg rykket opp i 2002, og da meldte Sparta seg på ny inn i samarbeidet. Selv om Borg sesongen 2003 kjempet i bunnen og etterhvert rykket ned, avga heller ikke nå Sparta en eneste spiller til satsningsklubben. I stedet kjørte de for egen maskin, og rykket opp til andre divisjon i 2003. Borg Fotball var nå i store økonomiske og sportslige problemer, og de to klubbene fusjonerte. Skjønt fusjon og fusjon; Sparta betalte ned Borgs gjeld, klubben gikk inn i Sparta-alliansen og tok Sparta-navnet. Borg-laget som rykket ned ble Spartas rekruttlag i tredje divisjon. Her viser altså Sparta en fantastisk dobbeltmoral. Man kritiserer først SFK for å dominere samarbeidet for sterkt, før man selv går inn og blir selve satsningsklubben. Fra Borg fikk også Sparta med seg en rekke nøkkelpersoner, både på spiller- og ledersiden, i tillegg til mange sponsorkroner. Dette var helt klart avgjørende for at Sparta i debutsesongen i andre divisjon i 2004 endte på andre plass, før man rykket opp til Adeccoligaen etter sesongen 2005.

 

Samtalene med SFK, som i 2004 rykket opp til andre divisjon, begynte våren 2006. Sensommeren 2007 presenterte styret i FK Sparta Sarpsborg Elite og SFK en intensjonsavtale, som ledelsen i allianseidrettslaget Sparta, nok en gang med Robert Nilsen i spissen, kritiserte sterkt. Situasjonen roet seg imidlertid, og 17. oktober 2007 vedtok begge klubbenes generalforsamlinger å legge ned sine egne seniorsatsninger, og i stedet danne den nye klubben SFK Sparta, som skulle overta Spartas plass i divisjonssystemet. ØIK kunne imidlertid ikke godkjenne navnet fordi det ikke gikk tydelig nok fram hvilken idrettsgren klubben drev med. I stedet for å legge FK til SFK Sparta (noe som ville gitt det latterlige navnet SFK Sparta FK) valgte styret i stedet å foreslå navnet Sarpsborg Sparta FK. Dette fikk det nødvendige 2/3-flertallet på årsmøtet. Av en eller annen merkelig grunn kunne ikke Robert Nilsen og Sparta godta dette navnet, og de har nå sendt en klage til ØIK, hvor de nekter at Sparta-navnet skal brukes. I kortene ligger det vel også at Sparta trekker seg fra samarbeidet. Forstå det den som kan. Sparta-navnt er med i det nye navnet, men det nekter altså Sparta (de kan kun godta SFK Sparta). Trekker de seg ut vil de være den eneste av byens 16 lag (riktignok i tillegg til Greåker, men Borgars deltakelse utlikner jo det) som står utenfor samarbeidet. Sikkert ikke et godt kort i møte med sponsorene. 

 

Med eller uten Sparta, det ordner seg nok for Sarpsborg-fotballen. Det som er interessant å bemerke er hvordan sympatien fra Sparta i løpet av noen dager har forvitret fullstendig. Fortsetter denne utviklingen tror jeg ikke det er lenge til Sarpsborg FK igjen er byens dominerende lag.


Per Egil

Moderator

Ble medlem: 01 apr 05
Innlegg: 2141

Lagt til: 26 mar 08, 16:59
Endret: 26 mar 08, 17:00
Catfight!

---------------------------

"Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity"
- Dr. Martin Luther King, Jr.


Bob Page

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jan 06
Innlegg: 4914

Lagt til: 26 mar 08, 17:28
 Tror nok vi må belage på at Moss  rykker opp til tippeligaen for å få lokalderby i tippeligaen, for Sarp får aldri et lag opp....

---------------------------

Et lag skal rykke direkte ned fra TL i år, og det skal bli HamKam...
----
Vi har fått Wallace, når får vi Grommit ?
------
FFK - Østfolds stolthet


RuneT

A-lagspiller

Ble medlem: 18 nov 06
Innlegg: 466

Lagt til: 26 mar 08, 18:32
Er det veldig problematisk at klubben heter Sarpsborg Sparta FK? eller Sarpsborg SFK?
Hva taper event. Sparta på at klubben heter Sarpsborg og ikke SFK Sparta?
Er Sparta et merkenavn som selger, eller er det snakk om at Sparta er bedre enn Sarpsborg?
Er ikke byen Sarpsborg det som er viktig å representere?

---------------------------

FFK for alltid!


spartasupporter

Juniorspiller

Ble medlem: 30 okt 05
Innlegg: 188

Lagt til: 31 mar 08, 15:24
Opprinnelig postet av Sarpingen

Og Sparta-sympatisørene fortsetter å spre løgner.

  

 

Du anklager meg for å spre løgn og det er ganske drøyt. Slike sterke hersketeknikker har for så vidt "korstogfarerne" brukt hele tiden.

Jeg tar kortversjonen, som likevel er vanskelig å fatte for mange: hvorfor gikk SFK og Sparta med på å gi fra seg elitesatsingene sine? Jo, fordi det skulle være en felles satsing med navnet SFK Sparta. Forståelig så langt? Men det var selvsagt ikke det man egentlig ønsket - men et helt uavhengig navn (fra klubbene). det kunne man først få til etter at klubbene hadde gitt fra seg elitesatsingene sine. Forståelig at klubbene reagerer nå? Det de har gitt fra seg er plutselig ikke lenger deres fellessatsing, men noe aldeles helt nytt som IKKE skal profileres som i utgangspunktet; nemlig en fellessatsing fra SFK og Sparta. (Navnet Sarpsborg Sparta FK er en spøk. Det ble gjort klart på møtet at det var kun bynavnet som skulle brukes - mens stemmene ble talt opp! Løgn og bedrag hele navneprosessen - men får man viljen sin så godtas alt!)

 

Jeg skjønner ikke at det skal være så vanskelig å forstå at klubbene her føler seg lurt og reagerer.

 

Sparta har våget å si fra offentlig. SFK tar oppgjøret internt ettersom mediene og folk på nettet ikke har brydd seg om å snappe det opp. Akkurat samme reaksjon i SFK: lurt til å gi opp elitesatsingen. Regner med at Sparta OG SFK nå melder seg ut av samarbeidet på grunn av denne frekkisen.

---------------------------

- sammen for Sarpsborg


RuneT

A-lagspiller

Ble medlem: 18 nov 06
Innlegg: 466

Lagt til: 31 mar 08, 19:02
Opprinnelig postet av spartasupporter
Opprinnelig postet av Sarpingen

Og Sparta-sympatisørene fortsetter å spre løgner.

  

 

Sparta har våget å si fra offentlig. SFK tar oppgjøret internt ettersom mediene og folk på nettet ikke har brydd seg om å snappe det opp. Akkurat samme reaksjon i SFK: lurt til å gi opp elitesatsingen. Regner med at Sparta OG SFK nå melder seg ut av samarbeidet på grunn av denne frekkisen.



Hvis Sparta og Sarpsborg skal trekke seg fra Sarpsborg Sparta FK, hva blir igjen da? FK?
Hvem spiller da i FK? Og i hvilken divisjon skal Sparta og Sarpsborg starte i? 6. divisjon?

Jaja.. alt for å holde byen splittet i minst 2 deler. Kan ikke ta sånt seriøst.

Sarpsborg Sparta FK kan bli noe stort, bare stoltheten legges død og samarbeidsviljen tar over! Da kommer en ny stolthet til syne skal dere se.. Fredrikstad er uansett den største klubben i Østfold, og det kommer den til å være i mange år fremover.

---------------------------

FFK for alltid!


Scout

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 aug 05
Innlegg: 1210

Lagt til: 31 mar 08, 21:10

Opprinnelig postet av RuneT


Fredrikstad er uansett den største klubben i Østfold, og det kommer den til å være i mange år fremover.

I evig tid mener du vel?

---------------------------

Gi oss tilbake "4-4-2" og Tippekampen med Arne Scheie!
Fortsatt god bedring Dagfinn.


Sarpingen

Juniorspiller
Ble medlem: 11 okt 06
Innlegg: 88

Lagt til: 31 mar 08, 22:13

Har du lest avtalen eller?

 

Den har et eget punkt som eksplisitt åpner for navneendring. Betingelsen er at SFK og Sparta skal komme med høringsuttalelser, noe de jo gjorde. Hvordan i all verden kan dette da betraktes som avtalebrudd?



Flat Trådet Nøstet
Side 3 av 7 3

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24