Husk meg
Brukernavn
Passord

Målsettning: topp 4 - realisme eller drømmer?

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 3 1

Fjedjik

Landslagsspiller

Ble medlem: 09 apr 03
Innlegg: 890

Lagt til: 13 jan 08, 12:16
Fredrikstad Blad skriver om at FFK (igjen) har satt målsettning om topp 4 fra 2009. Det skal nås ved å vidreutvikle dagens stall. Det er fremdeles åpent for å kjøpe en venstre back til. Sett ut fra høstsesongen ifjor må laget enten ha underprestert eller så er det en enorm jobb som skal gjøres med hver enkelt spiller. Vi konkurerer i første rekke med RBK, LSK, Viking, Stabekk, Brann og ikke minst Vålerenga. Når målsettningen er å være blant de fire beste over flere år krever det en komplett stall med matchvinner i hvert ledd. Det er et stykke til vi er der etter mitt syn. En venstre back får vi nok, men jeg føler absolutt at vi trenger en toppspiss for i heletatt å være med å konkurere i den klassen.

---------------------------

Show me the boys in red and white, then I can tell you about the art of football


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 13 jan 08, 12:52

Selvfølgelig går det an å håpe, men jeg syns FFK kunne vært litt mer realistiske enn som så. Man må værer offensive i tankegangen, men det må blandes med realisme.

At FFK om et år skal være på høyde med Brann, RBK, Stabæk, Viking og Vålerenga syns jeg høres litt vel vanskelig ut. En fjerdeplass innen 2-3 derimot, kunne vi klart. Om vi er flinke til å tenke langsiktig, er det mye av nøkkelen for å lykkes. Det syns jeg ikke FFK har vært flinke nok til.

Et eksempel på det er jo at vi ikke har funnet oss en venstreback enda. Vår eneste venstreback, Trond Erik Bertelsen ble solgt i sommer etter å ha vært langtidsskadet. Man hentet Sjöberg, og ville se an situasjonen til Chr. Halvorsen. Men ærlig talt, en toppklubb ville vel allerede da begynt å snuse på spillere? Jeg tror at hvis FFK hadde jobbet med det tidligere, hadde de hatt en back klar før jul!

---------------------------

If Everton were playing at the bottom of the garden, I`d pull the curtains.
-Bill Shankley-


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 13 jan 08, 13:17

Skal det være realisme i dette, må FFK pumpe inn mer kapital. Samtidig bli flinkere på spillermarkedet.

Slik det har fungert og fungerer til d.d , synes jeg at FFK kun vurderer egen stall, og ikke at også motstanderne forsterker.

Pr idag har flere lag i TL forsterket laget, trolig fler mer enn FFK.

Synes det er realisme i målsetting blandt de 6, stabilsere seg der i løpet av 3 år.

Tror neste år 6-10, alt utfra stang ut, stang inn.

 

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 13 jan 08, 14:52
Endret: 13 jan 08, 15:03
Personlig synes jeg det er tull å ikke ha noe annet enn en målsetting om topp 4 nå som vi - i mine øyne - er etablerte i Tippeligaen. Faktisk bør den være topp 3 dersom Royal League blir lagt ned for godt. En målsetting er noe vi skal strekke oss imot, og det er da ikke noe vits i å sikte seg inn mot en plassering som nummer 6 eller 8? Hvem ønsker å forbli en evig middelhavsfarer? Det er da medaljer og spill i Europa vi bør strekke oss etter! Og faktisk viste FFK til tider i fjor at vi ikke ligger så fryktelig langt bak de aller beste.

Det vi mangler er en skikkelig notorisk målscorer (i tillegg til den åpenbare venstrebacken). Det virker å være ingrediensen som skiller klinten fra hveten, og vi kan bare håpe at Tegström finner tilbake til toppscorerformen, samt at Tarik fortsetter sin utvikling og blir enda mer dødelig foran mål.

Jeg har en oppfordring til dere som mener at vi skal være så defensive:

Kan noen forklare meg hvorfor vi skal ha en annen målsettingen enn å være blant de topp fire i Norge?

Det er tross alt en målsetting - et mål vi skal strekke oss imot. I mine øyne trenger den ikke å være 100% realistisk, basert på omfattende empiri og andre analytiske metoder. Dersom man garantert når en målsetting hver bidige gang den settes, har man sannsynligvis vært for defensiv og feig i utgangspunktet. En målsetting av denne typen kan like godt være et utrykk for ambisjoner, og det mener jeg en klubb som Fredrikstad bør ha.

Såpass jevn er Tippeligaen.

Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri forstod hvorfor Morgan Andersen med flere fikk så mye kritikk for målsettingen.

Når man er etablert i Tippeligaen, er det medaljer som gjelder!

Noe annet blir rett og slett feigt.

---------------------------

Har du lest forumets retningslinjer?


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 13 jan 08, 15:19
Endret: 13 jan 08, 18:03

Defensiv tenkning å stabilere seg blant de 6 første i løpet av 3 års perioden.?

Neste skritt neste 3 års periode stabilisere seg blant de 3 beste.

Bakgrunn for denne litt mer langsiktige tankegang, er som jeg nevner at også andre planlegger og forsterker laga.

Mao i en stategisk planlegging må både økonomi samt ( etter min mening) bedre nese på tranfermarked forsterkes.

Intet gleder meg mer enn om stabilersering blant topp 4 skjer innen 3 år.

Ps Stabilisering betyr ikke et engangsblaff.

Ps. FFK har til nå stabilisert seg om et lag 8-10 etter fire år. Dette tiltross for målsetting topp 4.

 

 

 

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"


Bedreviteren

Landslagsspiller

Ble medlem: 14 sep 03
Innlegg: 2585

Lagt til: 13 jan 08, 16:47

For det første så virket det som om målsettingen Morgan slang fram på årets første treningsdag i fjor virket som et one man show. For det andre så bør målsettingen være realistisk, hvis ikke kan det slå motsatt ut og det vil være mer ødeleggende enn motiverende....

     Nå kommer man med en målsetting som vil gjelde fra 2009, og da virker det på meg at den planen som er utarbeidet denne gang er mye mer seriøs og bedre utarbeidet hvor hele klubben har vært med i prosessen og kommet fram til ett ganske spenstig mål, men ikke helt umulig... 


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 13 jan 08, 17:00

La meg ta den frihet av å lime inn det jeg skrev i en annen tråd:

"– I løpet av en treårsperiode skal vi være stabile blant de fire beste lagene i Norge. "

http://f-b.no/article/20080113/FFK/411908429/1009/AKTUELT

Jeg tror 2009 får stå for FB sin desk sin regning, men målet er jo tydelig nok - og jeg synes det er ambisiøst nok uten å være hinsides all fornuft. Jeg synes FFK gjør lurt i å starte sesongen uten å hente så veldig mange flere spillere - vi har tross alt forsterket laget bra det siste halve året (ta sommerforsterkningene i betraktning).

Nå har de som kom i sommer fått et halvt år på å spille seg varme i trøya. Vi har fått inn spennende juniorer og noe som ser ut som en klar forsterkning i Barsom. I tillegg virker Kvisvik veldig på hugget.

Med mindre FFK selger Rami/Jonna synes jeg en forsterkning i tillegg - en venstreback - er godkjent for 2008-sesongen.

Første halvår vil vise om FFKs sportslige apparat, trenerteam og de som tror laget kan hevde seg blandt de 4 (til 6) beste har rett. Dersom de tar feil vil jeg tro og håpe at økonomien er såpass under kontroll at vi har midler til å forsterke i sommer-vinduet.

Det kan jo se ut som at mange lag blåser ALLE pengene før sesongstart. Det kan jo være lurt å ha litt å hente i sommer også...

For 2008-sesongen vil jeg være godt fornøyd om vi vaker mellom 3-7 plass. Jeg gleder meg til å se FFK i noen treningskamper utover - er veldig nysgjerrig på Barsom og de yngste som er kommet til.

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


benksliter`n

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 2762

Lagt til: 13 jan 08, 21:41
Endret: 13 jan 08, 21:42

-FFK ble nr 8 i 2007.

-FFK skal være blandt de 4 beste i 2009.

-Da kan vi kanskje forvente at FFK blir nr. 5-7 i 2008. Ser at Grønis ikke har kommet med noen målsetting for 2008, men det gir vel seg selv? Vi havner på 5-7...............eller?  

---------------------------

FFK Østfold`s fotball-stolthet!

Bygg på stadion til 20 000!
Så drømmen om champions league i vår egen storstue ikke dør!


PlatinumCruiser

A-lagspiller

Ble medlem: 08 jan 07
Innlegg: 710

Lagt til: 13 jan 08, 22:33
Drømmer.

HotDream

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 jan 08, 09:15
Opprinnelig postet av dracula

Ps. FFK har til nå stabilisert seg om et lag 8-10 etter fire år. Dette tiltross for målsetting topp 4.

Vi har hatt målsetting om å overleve i TL de 3 første åra etter opprykket, og ikke topp 4. Det ble tema når Morgan kom inn i bildet ifjor. Vi har oppnådd det målet som ble satt og er nå etablert i TL. Det er på tide å heve lista. Jeg er enig med innlegget til Holters. Ikke noen grunn til å ikke sette seg mål å strekke seg etter.. Hva er alternativet i profesjonell konkurranse-idrett? 


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 14 jan 08, 10:28
Endret: 14 jan 08, 10:32

Enig med Holters.

Uansett hvor FFK hadde lagt målsettingen ville noen ha klaget. Er ikke målet urealistisk høyt i noens øyne så mangler klubben ambisjoner i andres øyne.

Det hadde bare vært tull å lagt lista lavere. Dessuten - ja FFK ble nummer 8 i fjor. Men så sent som etter 22 serierunder var 4. plass fremdeles innen rekkevidde. En sterk avslutning og ting kunne sett helt annerledes ut. Marginene er så små at det selvsagt ikke er urealistisk å sikte mot en plass vi var 3 seire unna i fjor. Da skal vi ta i betraktning at laget hadde en veldig fersk trener, det var mye skadetrøbbel spesielt innledningsvis i sesongen, nesten halve førsteelleveren hadde sin FFK-debut i løpet av sesongen (Prytz/Sjøberg, Martyn, Beko&Konan, Wehrman, Gashi, Tegström), og på slutten av sesongen var hele klubben sterk preget av det vanvittige kjøret mot direktør Morgan Andersen (noe jeg personlig tror svekket lagets fokus og resultater i sesongavslutningen).

Hvis man ikke ser at årets lag har et potensiale for forbedring fra i fjor, og ikke ser at en fjerdeplass er like rundt hjørnet om man klarerå gjøre bare litt bedre, så er man etter min mening vel skeptisk. En annen ting, som Holters påpeker også, er at det er ingen som påstår at FFK kommer til å nå målsettingen. Det er ikke derfor man lager målsettinger. Man skal ha noe å strekke seg etter, og da bør man jo strekke seg etter forbedringer. Gitt konkurransen i TL synes jeg det er helt greit at FFK ikke snakker om seriegull ennå. Men hadde man ikke siktet mot fjerdeplass en gang ville jeg ment at klubben manglet ambisjoner. Det gjør de heldigvis ikke.

---------------------------

Har man sagt a,
har man sagt a.


Morgaine

A-lagspiller

Ble medlem: 15 apr 07
Innlegg: 327

Lagt til: 14 jan 08, 22:34

Alle tippeligalag med respekt for seg sjøl har vel den samme målsettinga.

I fjor hadde jeg et ønske for sesongen og det var sikker plass 3 runder før slutt. Og det gikk jo bra. Og helst over Enga. Det gikk nesten.

I år har jeg disse ønskene for sesongen: En eller flere plasser over Enga. ( Så blir det jeg som ruler i heimen den vinteren.) Ikke bli slått ut av et 2.divisjonslag i 3. runde av cupen. At gutta spiller ferdig alle kampene i serien før de tar ferie.

Er det for mye å be om?

---------------------------

Det kjennes ille bra, å være fra den byen som laget kommer fra.


HotDream

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 14 jan 08, 23:34
Opprinnelig postet av Morgaine

Alle tippeligalag med respekt for seg sjøl har vel den samme målsettinga.

I fjor hadde jeg et ønske for sesongen og det var sikker plass 3 runder før slutt. Og det gikk jo bra. Og helst over Enga. Det gikk nesten.

I år har jeg disse ønskene for sesongen: En eller flere plasser over Enga. ( Så blir det jeg som ruler i heimen den vinteren.) Ikke bli slått ut av et 2.divisjonslag i 3. runde av cupen. At gutta spiller ferdig alle kampene i serien før de tar ferie.

Er det for mye å be om?

Høres greit ut. Hadde du fått ønskene dine oppfylt forrige sesong så hadde vi tatt medalje


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 15 jan 08, 08:34
Endret: 21 okt 08, 15:11
Endret av: Husgutt

"Jeg vil også havne over Enga, men først og fremst vil jeg ha 3 seire på rad!! og minst 4 borteseire.. Men jeg vet jeg drømmer her,hehe"

 

 

Vinner vi over Molde har vi ikke bare 4 borteseiere, men 4 seire på rad.. Hadde vore noke!!

---------------------------

Tantehaugen- Nå full av hestekrefter! Mer kaffe til feltet!


Morgaine

A-lagspiller

Ble medlem: 15 apr 07
Innlegg: 327

Lagt til: 15 jan 08, 11:50

Ja, selvfølgelig. Jeg glemte det med borteseiere. 100% forbedring fra 2007 dvs ihvertfall 2. Og helst litt fler. Men det er kanskje å håpe på mirakler?

---------------------------

Det kjennes ille bra, å være fra den byen som laget kommer fra.


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 15 jan 08, 16:17

Enig. Isteden for en tabellplassering, kan det være like viktig å være flinke med kortsiktige målsetninger.

Mener FFK kan ha disse målsetningene fremover:

- Få en ny venstreback av klasse

- Få 3 borteseire før sommeren

- Få 5 hjemmeseire før sommeren

Vi bør klare 2 av 3 mål før sommeren. Og så sette seg mål fram til serieslutt.

---------------------------

If Everton were playing at the bottom of the garden, I`d pull the curtains.
-Bill Shankley-


pjolter

Knøttespiller
Ble medlem: 05 apr 05
Innlegg: 38

Lagt til: 15 jan 08, 17:24

Det er absolutt en realistisk drøm å bli topp 4.

- Hvert år har et helt nytt lag måtte bli samspilt. Vi kan komme godt i gang nå, men forventer en venstreback.

- Hvert år har vi vært over gjennomsnitt skadeplaget i oppkjøringen.

- Vi har større bredde av kvalitetspillere totalt i stallen, særlig på midtbanen som jeg mener også er mest nødvendig.

- Vi har stort potensiale i mange svært lovende unge spillere. En av disse kan overraske hele norge neste år.

- Vi har bevist at vi er gode nok på hjemmebane.

- Den dårlige bortestatistikken sitter kun i hodet, og det er her forskjellen fra topp til middelfarer ligger. Dette blir garantert bedre nå.

- Stabæk har ikke et utgangspunkt som er bedre en vårt , men klarer seg på imponerende spillerkjøp år etter år. Tror ikke de får tradisjoner til å være et stabilt topplag.

- Som regel er det et lag som overraskende gode, og et lag som skuffer i overkant. Jeg tror Fredrikstad er det laget som har potensialet som skal til for å overraske, og da blir det lettere å styrke laget med en kvalitetsspiller til sommeren.

Vålerenga kan få problemer med å spille inn laget sitt, med de forventningene de får på seg. Har aldri likt så store utskiftninger i et lag.

 


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 15 jan 08, 17:29

Enig i mange av dine argumenter, pjolter, men det hadde jeg ikke vært om jeg ikke hadde heia på FFK! Som Vålerenga-fan ville jeg skrevet det stikk motsatte, og påstått at VIF kom til å vinne.

Per dags dato tror jeg ikke 4.plassen er innen rekkevidde. Brann, Viking, Lillestrøm og Stabæk er helt klart bedre enn oss. Rosenbog og Vålerenga er jeg usikre på, men tror de vil være bedre enn oss fordet.

 Det er 6 lag jeg nå har ramset opp. For å få en utfordring, bør vi ha som mål å komme over ett av disse lagene. I tillegg til et par delmål som ikke har med tabellplassering og gjøre, tror jeg det vil være bedre enn å ha som målseting å komme på 4.plass. For det gjør vi faktisk ikke!

---------------------------

If Everton were playing at the bottom of the garden, I`d pull the curtains.
-Bill Shankley-


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 15 jan 08, 18:15
Opprinnelig postet av Lemmy

Det er 6 lag jeg nå har ramset opp.

Hvor mye skal klaffe for at alle disse laga - der flere av dem er dønn ustabile - plutselig blir jevnt gode til neste år? 

VIF var i toppen et par år og rotet brukbart ifjor. Har forsterket men klarer de å bli samspilte? Brann har havnet i en forsvarsposisjon og hvem vet hvordan det vil påvirke dem? RBK har fortsatt en historie å slite med som heter Eggen senior. LSK? Nordlie har vist å tære på omgivelsene etterhvert. Stabæk? Kan det virkelig holde? Hva hvis de får skade på en eller to offensive spillere?  Viking? Fra nedrykkskandidat der bare et under i Bergen gjorde at de ikke rykket ned til å kjempe om edelt metall året etter.

4-5-6 plass? Jeg er fornøyd med en av dem. :=)

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 15 jan 08, 18:34

Kanskje fler begynner å bli enige denne tankegangen.

"Defensiv tenkning å stabilere seg blant de 6 første i løpet av 3 års perioden.?

Neste skritt neste 3 års periode stabilisere seg blant de 3 beste."

Og for å gjenta meg sjøl nok en gang " stabilitet betyr ikke engangsblaff"

 

 

 

 

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"



Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 3 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3