Husk meg
Brukernavn
Passord

Etter kamp: Start - FFK (23. serierunde)

Flat Trådet Nøstet
Side 3 av 3 3

Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 07 okt 07, 17:53

Selvfølgelig er det en spennende formasjon, for all del. Men veldig vanskelig å utføre i praksis.

Med Multaharju og Pål Andrè som litt over forsvaret, vil nok de spille til tider offensivt, men ikke altfor offensivt desverre. Hvis ikke kunne man satt 5 i forsvar. Og er de da for langt oppe, og motstanderne kommer på kanten, må en av de tre i forsvaret trekke ut dit. Da vil de to andre måtte skyve over og da kan følgende skje a) De etterlater seg store rom på motsatt banehalvdel b) de etterlater seg stort rom i feltet foran keeper c) de etterlater seg store rom mellom stopper og back.

I tillegg vil det bli meget uvant for Gashi og Bjørkøy å spille indreløpere. Jeg tror Bjørkøy passer meget godt til en indreløper rolle, men er litt mer usikker på Gashi. Joda, han er typen til det, det er jeg enig i. Men jeg tror han vil mistrives i den rollen, og ikke komme til like mange skudd.

Og uten kanter(to defensive spillere i Multaharju og Pål Andrè) vil det komme få innlegg, da vil Gardar bli dårlig og ha på topp.

I tillegg tror jeg det blir veldig lett å forsvare seg mot et lag som spiller 5-3-2. Med indreløpere uten kanter, vil fort disse trekke altfor langt ut og det vil bli store tomrom i midten.

Men, et spennende forslag! Med litt mer "frie" roller og et par små justeringer, kunne vi fått til noe som lignet. For typene passer jo perfekt, det er jeg enig med deg i!

---------------------------

If Everton were playing at the bottom of the garden, I`d pull the curtains.
-Bill Shankley-


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 07 okt 07, 21:05
Problemet med 3-5-2 er at det da stilles store krav til hurtighet og løpskapasitet, og når de samme vingene også skal være offensive, utfordre mann-mot-matt osv, ja da ser man fort at PAC og Multaharju ikke akkurat ville være skreddersydde i sin vingrolle...

Både PAC og Multa har svakheter offensivt, og ville ikke bidratt i stor grad offensivt, delvis pga sjansen for å bli overkjørt på kanten og komme vanvittig på hælane hjemover, delvis pga problemer med hurtighet, og dermed svak mann-mot-mann. Hadde vi hatt to hyperraske vingspillere, derimot, så kunne dette vært et godt alternativ.

Nei, jeg tror heller vi skulle ha brukt Kouadiou på venstre og Bjørkøy på høyre. Begge er forholdsvis hurtige spillere med stor løpskapasitet, og begge har både defensive og offensive fibre i kroppen.

Kvisvik måtte få en indreløperrolle, noe han er godt kjent med, og ville fungert helt utmerket i, spesielt med en kriger ved siden av seg, som Gashi. Jeg har mer tro på:

------------------------- Staw -----------------------------
---------- Gärr --------- Piir --------- Sjö ---------------
Bjørk ------------------ Wehr ------------Kouadiou---
----------- Tarik -----------------------Gashi------------
----------------Gardar------Teg/Fofana----------------

Alternativt Gashi på høyre indre, og Kvisvik på venstre indre, og Tarik som ren spiss.

Det er masse muligheter i dette systemet, men mot lag med raske og løpssterke vingspillere vil man bli baktunge og ende opp med 5-3-2. Mot lag som ligger lavt ville 3-5-2 funke kjempebra fordi vi ville hatt mange spillere på rett sted, i returrommet utafor motstanders 16-m.

FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 08 okt 07, 09:11
Endret: 08 okt 07, 09:13

Opprinnelig postet av Snæbbis
Jeg lurer  på hva Grönis tenkte når han byttet ut Tarik, som hverken hadde gjort seg mer bort en den ene eller andre utpå der, for så å sette på Fofana? ...

Kan ikke svare for hva Grønhagen tenker, men jeg forstår byttet. I motsetning til hva en del påstår, nemlig at Fofana ikke har noe å bidra med, så har han noe som Tarik mangler fullstendig - evne og vilje til å løsne skudd på litt avstand. Lagt merke til det? Jeg tror ikke det har hendt ennå at Tarik har forsøkt en avslutning utenfor 16-meter. Aller helst vil han inn på fem-meter`n før han prøver en avslutning. Det var helt tydelig på lørdag at Start forsvarte seg for kompakt- Tarik hadde ikke brytt gjennom der om han hadde fått hele kvelden på seg. Fofana treffer ikke mål så ofte - men han gjør mye bra med å komme seg til de avslutningene han gjør. Har ikke gjort notater på det men jeg mener Fofana må ha hatt minst fem skudd så langt fra utenfor 16-meter som tilsammen har gått ca en meter eller to utenfor. Fofana mangler litt på fokus og konsentrasjon i avslutningsøyeblikket - men det kommer. Det er bare en liten mental justering som må til.

Dessuten forstår jeg at Grønhagen ikke valgte å kjøre Tarik og Fofana sammen på topp. Det har vist seg at de blir litt lette. Gardar gjorde også en god kamp - ingen grunn til å ta ut ham. Tarik kjempet og jobbet bra men han så ikke ut til å være i nærheten av scoring denne kvelden. Da er det vanskelig å la ham fortsette kampen ut, tross alt.  

Den diskusjonen til side - det var mange rare forslag i denne tråden til hva som gikk galt på lørdag og hva det skyldtes. Jeg tror ikke det er mye å spekulere i. Start ville vinne, de måtte vinne, og de hadde banens gigant i Bernt Hulsker til å ordne den saken for dem. FFK ville ikke noe spesielt  - de hadde liksom ingenting å vinne og ingenting å tape. Kanskje de håpet at Start skulle være tafatte - men det var de jo ikke. Med sånn innstilling får man ikke marginene på sin side heller.

I de tre kampene som gjenstår nå får vi svaret på om dagens FFK er et lag som ønsker å ligge på øvre halvdel av tabellen, eller om de er fornøyd med å unngå nedrykk. For nå klarer de glatt øvre halvdel hvis de bare vil. Strømsgodset hjemme, nedrykksklare Sandefjord hjemme og (innen den tid) nedrykssklare Odd borte. Dette bør bli MINST 7 poeng - og det blir øvre halvdel.

Så er det bare å håpe at Grønhagen får enda mer ut av laget når han har en vinter på seg til å legge grunnlaget.

---------------------------

"Det e helt vanvittigt det så skjer på Fredrikstad Stadion!"

- Frode Olsen kommenterer skuddet til Anders Prytz


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 08 okt 07, 09:44
Øh.. Det er 2 gangen i hele år Fofana løsner skudd fra distanse.. Vet ikke hvor du har vært tidligere i år, men å si at han løsner flere skudd fra avstand er direkte feil..

---------------------------

Tantehaugen- Nå full av hestekrefter! Mer kaffe til feltet!


Jens G Best

A-lagspiller

Ble medlem: 03 jul 07
Innlegg: 635

Lagt til: 08 okt 07, 10:47
Opprinnelig postet av Rune Haugen

Opprinnelig postet av Jens G Best
Første gang, som jeg kan huske, at jeg har sovnet under kamp.

 Møkamatch!

Var du i Kristiansand eller hjemme ?? Hvis du var der nede, hadde du tatt deg en knert for mye da ??



He he.. Nei det var heldigvis på sofaen jeg sovna i 2. omgang. Jeg skal allikevel ikke se bort ifra, at den noget lemfeldige omgangen med knert kvelden i forveien, kan ha hatt noe med saken å gjøre.. Men for min del så jaggu spillerne like bakfulle ut som meg, selv om det forhåpentligvis bare var jeg som hadde vært på fylla!?

---------------------------

Svaberget for alltid!


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 08 okt 07, 13:19

Opprinnelig postet av Husgutt
Øh.. Det er 2 gangen i hele år Fofana løsner skudd fra distanse.. Vet ikke hvor du har vært tidligere i år, men å si at han løsner flere skudd fra avstand er direkte feil..

Ja ja. Gitt at du har rett - to ganger fremdeles veldig mye mer enn aldri. Har Tarik forsøkt en avslutning fra utenfor fem-meter så langt i år? Jeg mener ikke å sette det på spissen en gang - det må være hårfint utenfor i så fall. Ikke at det er noe galt å kjempe ballen mål fra kloss hold, men mot Start lyste det lang vei at langskudd var en bedre løsning. Fofana kunne by på langskudd, det kunne ikke Tarik.

---------------------------

"Det e helt vanvittigt det så skjer på Fredrikstad Stadion!"

- Frode Olsen kommenterer skuddet til Anders Prytz


Svupzz

A-lagspiller

Ble medlem: 04 mai 04
Innlegg: 329

Lagt til: 08 okt 07, 14:05
Bare i sist hjemmekamp forsøkte Tarik seg med et skudd utenfor 16. meteren. Han løsner skudd, men ikke like ofte som Fofana det er jeg enig i.

Se på den her. Du finner sikkert flere hvis du leter.

---------------------------


Stolt Oslo Aristokrat


Snæbbis

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 08 okt 07, 18:30
Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Byttet av Tarik.



Nå var ikke meningen min å kritisere Fofana, da jeg synes han viser gode tegn gjennom feks. nettopp langskuddene. Poenget var at jeg syntes det var en dårlig vurdering av Grönis å ta ut Tarik istedenfor Kvisvik, for så å dra Tarik ned på venstrekant og kjøre Fofana og Gardar i spann. På den måten kunne man kansje fått noen innlegg inn i boksen fra kanten, for å spille seg gjennom midtbanen var jo helt umulig, samt at Kvisvik hadde en særs dårlig dag på jobben under sterkt press fra aggresive startspillere.

---------------------------

Quis qustodiet ipsos PHstyret?

"Corripe Cervisiam" !

FFK Forever:
Hva med å ta opp hesten på tribunen, så kan unga få seg en ridetur og de gamle tantene kan få seg litt kjepp! Så blir alle fornøyde!



Flat Trådet Nøstet
Side 3 av 3 3

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3